• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplauz je trajao dugo, Šeki će trajati vječno

Autor mondo.rs

Pižon i Moca, Dule i Bjeka, ali i 91-godišnji gospodin Marko Valok... Svi oni dugo su i glasno aplaudirali u čast neponovljivog Dragoslava Šekularca, druge Zvezdine zvijezde i jednog od najvećih fudbalera koje je Srbija imala.

 Komemoracija Dragan Šekularac Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Rijetke su prilike u kojima legende Partizana možete vidjeti u Ljutice Bogdana, odnosno Crvene zvezde u Humskoj, a da nije dan "vječitog derbija".

Odlazak Dragana Šekularca učinio je da danas jedan uz drugog stoje Pižon Petrović i Moca Vukotić, Dušan Savić i Nenad Bjeković, Marko Pantelić i Mladen Krstajić, Nebojša Čović i Ivica Dačić, itd.

Ovog tmurnog četvrtka u Ljutice Bogdana došao je i 91-godišnji Marko Valok, legendarni centarfor crno-bijelih, kako bi posljednji put pozdravio velikog rivala i još većeg prijatelja, Šekija.

Njih dvojca nadmetali su se početkom 60-ih stvarajući kult beogradskog "vječitog derbija", utakmice u kojoj je Šeki uvijek bio posebno inspirisan i nadahnut, a opet ostao poštovan i cijenjen među partizanovcima i danas, kada više nije sa nama.

Medija centar Zvezdinog stadiona bio je tijesan da primi sve koji su došli na komemoraciju, a među prisutnima bili su Dušan Savić, Jovan Kule Aćimović, Ratomir Dujković, Moca Vukotić, Vladimir Petrović Pižon, Stanislav Karasi, Boško Đurovski, Ilija Petković, Aleksandar Boričić, Nebojša Čović, Marko Valok, Mladen Krstajić, Marko Pantelić, Nenad Bjeković, Ivica Dačić, Nikola Nikodijević, Aleksandar Antić, Vanja Udovičić, bivši gensek FS Hrvatske Tomislav Srebrić, Zoran Moka Slavnić, Ivan Bekjarev, Jovan Šurbatović, Petar Škundrić, Zvezdan Terzić, Vladan Milojević, itd.

"U Zvezdi smo naučili da se trenerima i velikanima obraćamo na Vi, ali ja ću ovaj put morati na Ti. Hoću da imam osećaj kao da se obraćam rođenom bratu ili ocu... Imala je Crvena zvezda u svojoj istoriji velike majstore, kao što su Pižon Petrović i Dragan Stojković, fudbalsku eleganciju Dragana Džajića, imali smo džentlmena kao što je Rajko Mitić, zatim Kobru sa Vardara - Darka Pančeva, pa Genija Savićevića. Ali zapamti, Šeki, nijedan nije bio kao ti - dribler! A, dribler je u fudbalu najvažniji, jer njega prvog zapazimo kada gledamo djecu kako igraju fudbal", rekao je Boško Đurovski, jedan od velikana crveno-bijelih koji su govorili na veoma emotivnoj komemoraciji održanoj u prepunoj sali iznad zapadne tribine Stadiona "Rajko Mitić".

Poslije govora, Đurovski je pozvao prisutne da se na neuobičajen način - aplauzom - oproste od voljene legende. Poziv je odmah prihvaćen, a aplauz je dugo odzvanjao Medija centrom "njegove Marakane".

Šekularac će biti sahranjen u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, gdje će se treneru Milojeviću i ostatku stručnog štaba pridružiti i fudbaleri Crvene zvezde, kao i brojni poštovaoci jednog od najvećih fudbalera koje je Srbija imala.

Pogledajte slike sa komemoracije.



Zvezdaši su poslije Rajka Mitića, prve Zvezdine zvijezde, ispratili i svoju drugu zvijezdu, Šekularca, čovjeka koji je sa loptom umio sve, pa i da impresionira velikog Pelea.

"O Šekiju je i lako i teško govoriti. Lako, jer je mnogo toga osvojio. Teško, jer je nemoguće opisati kako je igrao. Među milionima igrača bio je jedinstven. Imao je driblinge i magiju u potezima kojima je privlačio publiku i izdvajao se od drugih. Bio je ličnost koja nikoga nije ostavljala ravnodušnim. Igrač, šmeker, šaljivdžija i boem... Dragi Šeki bio si i ostaćeš inspiracija mnogim fudbalerima", rekao je aktuelni predsjednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović, na ivici suza.

Za govornicom je bio i Šekijev nekadašnji saigrač, Aleksandar Marković.

"Tužan je dan za sve Srbe i zvjezdaše, od danas će Dragoslav biti na zvjezdanom nebu. Tu i pripada... Imao sam sreću da igram sa njim, vječno će živjeti legenda njegovih anegdota", naveo je Marković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC