• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki ide na treću operaciju!

Autori mondo.ba Autori Fena

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki uskoro će doputovati u Sarajevo, gdje će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu, saznaje "Dnevni avaz".

 Robert Prosinečki ide na treću operaciju Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Planirani završni hirurški operativni zahvat biće obavljen do 15. februara saznaje "Avaz" od izvora iz Fudbalskog saveza BiH, što je potvrđeno i u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo (KCUS).

Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je državni tim BiH 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitalizovan, a dan poslije podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Sabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra 2018. godine.

"Treći operativni zahvat ne bi trebao trajati duže od sat, premda je to uvijek nezahvalno prognozirati", rekao je izvor sarajevskog lista, a prenijela agencija "Fena".

U FS BiH, ali i KCUS-u, uvjeravaju da će selektor Prosinečki biti spreman da vodi državni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje "zmajevi" otvaraju 23. marta na sarajevskoj "Grbavici" protiv Jermenije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC