• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija poslije 15 godina ima Ol star igrača!

Autor mondo.rs

Nikola Jokić imenovan je među sedam rezervi iz timova Zapadne konferencije za meč "svih zvijezda" u Šarlotu 17. februara.

Vlade Divac bio je akter Ol star meča 2001. godine, Predrag Stojaković 2002, 2003. i 2004, a poslije jedne i po decenije opet je kucnuo čas da jedan srpski košarkaš nastupi u najprestižnijoj utakmici NBA lige.

Glasovima trenera, as Denver Nagetsa Nikola Jokić izabran je kao jedan od sedmorice "rezervista" iz timova Zapadne konferencije.

Time je "čarobni" Somborac sa najvišeg mjesta dobio priznanje za fenomenalne partije (ne samo) ove sezone, u kojoj bilježeći 20,1 poena (uz šut iz igre 50 odsto), 10,4 skokova, 7,7 asistencija, 1,4 ukradenih lopti i 0,7 blokada po utakmici, "drži" Nagetse u samom vrhu tabele.

Pored Jokića, sa Zapada su kao rezerve imenovani Rasel Vestbruk (Oklahoma), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Demijen Lilard (Portland), Klej Tompson (Golden Stejt), Lamarkus Oldridž (San Antonio) i Karl Entoni Tauns (Minesota).

Iz timova Istoka, sedmorica odabranih su Viktor Oladipo (Indijana, u međuvremenu teško povrijeđen, pa će mu biti određena zamjena), Kajl Lauri (Toronto), Blejk Grifin (Detroit), Kris Midlton (Milvoki), Ben Simons (Filadelfija), Bredli Bil (Vašington) i Crnogorac Nikola Vučević (Orlando), koji će kao i Jokić, debitovati na Ol star utakmici.

"Starteri" su određeni ranije, glasovima navijača, predstavnika medija i samih igrača.

To su Kemba Voker (Šarlot), Kajri Irving (Boston), Kavai Lenard (Toronto), Janis Adetokunbo (Milvoki) i Džoel Embid (Filadelfija) sa Istoka, odnosno Stef Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Kevin Durent (Golden Stejt), Pol Džordž (Indijana) i Lebron Džejms (LA Lejkers) sa druge strane.

Od prošle godine, na snazi je sistem po kome više nema tradicionalne utakmice Istoka i Zapada, već se samo bira po 12 igrača iz obje konferencije, a onda kapiteni - dvojica sa najvećim brojem glasova - draftuju jednog po jednog igrača u svoje timove.

Ove godine kapiteni su Lebron Džejms i Janis Adetokunbo.

"Tim Lebron" imaće prvi pik u neparnim, a "Tim Janis" u parnim rundama drafta, zakazanog za 7. februar.

Ko će uzeti srpskog "Džokera"?!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC