• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik otvara EYOF na stadionu "Koševo"

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prihvatio je poziv gradonačelnika Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Abdulaha Skake i Nenada Vukovića da u nedjelju otvori Evropski olimpijski festival mladih (EYOF).

  Milorad Dodik razgovarao je u srijedu s gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem i gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom, gradova koji su domaćini Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Gradonačelnici su uputili i zvanični poziv Dodiku da u nedjelјu, 10. februara, svečano otvori ovaj omladinski festival na kome će učestvovati sportisti zimskih sportova iz 46 zemalјa sa 1.086 takmičara i 750 članova delegacija.

Dodik je prihvatio poziv i zahvalio Olimpijskom komitetu i gradonačelnicima Istočnog Sarajeva i Sarajeva za organizaciju ove velike sportske manifestacije, prenijele su agencije.

Ranije u srijedu u okviru završnih priprema pred svečano otvorenje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji će trajati od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, obavljena je prva generalna proba paljenja Olimpijskog plamena nakon 1984. godine i Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Čast da upali plamen pripala je bosanskohercegovačkoj nagrađivanoj džudistkinji Aleksandri Samardžić, koja je već imala priliku da učestvuje na jednom velikom sportskom događaju kada je osvojila srebrnu medalju u Pekingu 2014. godine, saopšteno je iz Opštine Centar, a prenijela agencija "Fena".

"Svakom sportisti puno znači učestvovanje u ovakvim sportskim događajima. Ponosna sam što smo domaćini ovakvog događaja", izjavila je Samardžić.

Predstavnici Opštine Centar, Gradske uprave i Olimpijskog komiteta u BiH danas su posjetili stadion "Asim Ferhatović Hase", gdje su se uvjerili da se završne pripreme pred veliku sportsku manifestaciju provode planiranom dinamikom.

"Poslaćemo dobru poruku iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Broj ljudi koji su uključeni u ovaj projekat pokazuje koliko ozbiljno shvatamo predstojeći sportski događaj. Naši gosti su se danas uvjerili da je Opština Centar odgovorna lokalna zajednica koja je završila povjereni posao oko organizacije ove manifestacije", rekao je načelnik Nedžad Ajnadžić.

Uređenje stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu u saradnji sa Službom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Opštine Centar realizuje Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, koja upravlja ovim sportskim kompleksom u ime Opštine Centar.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo istakao je da su predstavnici ove institucije obišli sva borilišta, koja su spremna za predstojeću sportsku manifestaciju.

"Bosna i Hercegovina ponovo živi svoj olimpijski san i ovo je nešto najbolje što se moglo desiti ovom gradu i državi. Siguran sam da će ovaj bh. projekat uspjeti i ovo će biti novi početak za sport i sportiste. Uvjeren sam da će svih 30.000 mjesta na ovom stadionu biti popunjeno u nedjelju na svečanom otvorenju EYOF-a", rekao je Rađo.

Zatvaranje Evropskog olimpijskog festivala mladih, na kojem će učestvovati 1.500 takmičara iz 46 evropskih država, biće održano 16. februara u Istočnom Sarajevu na stadionu Slavije.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Naravno da će Mile otvoriti, ko ima pametiniji i bolji ovdje. Inače kad smo već kod sarajeva i Federacije, to je bukvalno grad u raspadu. Pa Istočno Sarajevo je za njih urbanistički ideal. O Zenici ne treba ni trošiti riječi. Crni grad.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC