• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Magistar na trenerskoj klupi Modričana

Autor mondo.ba

Da školovanje i fudbal mogu "ruku pod ruku", najbolji primjer je Milan Đurđević iz Šamca, pomoćni trener prvoligaša Srpske, Alfa Modriče.

 Milan Đurđević pomoćni trener FK Alfa Modriča Magistar na trenerskoj klupi Izvor: MONDO/Slađan Jeremić
Milan Đurđević i Marko Stojić
Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Mladi stručnjak Milan Đurđević iz Šamca, pomoćni trener Alfa Modriče, najbolji je primjer da fudbal i školovanje mogu jedno s drugim.

Đurđević je, nakon fakulteta završio i master studije u Banjaluci, na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, a uporedo s tim radi kao fudbalski trener.

"Smatram da rad sa sportistima iziskuje konstantan rad na sebi, stalno edukovanje. Do cilja dolaze samo najuporniji. Ja sam sebi cilj odredio znatno ranije. Želim u bliskoj budućnosti upisati PRO licencu, te time steći zvanje licenciranog UEFA trenera. Planiram preuzeti vođenje kluba iz Prve lige Republike Srpske ili iz Premijer lige BiH, te primijeniti znanje koje sam sticao duži period. Nadam se dobrom učinku i sigurnom uspjehu", ambiciozno o svojim planovima govori Đurđević.

Prethodno je radio sa mladim selekcijama Orašja, dok je danas pomoćnik u stručnom štabu Modričana, gdje sarađuje sa Markom Stojićem.

"U Modriči sam od ljeta prošle godine. Imam odličnu saradnju sa kolegom Stojićem. On je svijetlo ime fudbala na širim prostorima. Brzo se dogovaramo, nema nesporazuma i radimo zajedno na dobro modričkog fudbala", naglasio je mladi sturčnjak Đurđević.

Iako nekadašnji šampion BiH tokom jeseni nije ostvario zacrtane ciljeve, pa će na proljeće voditi borbu za očuvanje prvoligaškog statusa, Đurđević se nada da će Alfa Modriča pružiti znatno bolje partije u nastavku sezone u Prvoj ligi RS.

"Mislim da smo mogli ostvariti znatno bolji učinak. Prosuli smo bodove tamo gdje nismo smjeli. Posebno nas boli domaći poraz od zvorničke Drine, koja se od tada počela uzdizati i uključila se u borbu za opstanak. Sada vrijedno radimo i vjerujem da ćemo izboriti doigravanje za prvaka. Modriča zaslužuje stabilnog prvoligaša i osnovu da se razmišlja o 'eliti' BiH", kaže Đurđević.

Dugoročni plan Modričana je da se vrate u Premijer ligu BiH, gdje su bili najbolji 2008. godine, kada su igrali i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Klub će 2022. godine obilježiti vrijedan jubilej - vijek postojanja, a svi u Modriči nadaju se da će ga dočekati u društvu najboljih klubova BiH.

"Bliži se vijek postojanja kluba i valjalo bi do tada vratiti se u Premijer ligu BiH. Malo je klubova u Srpskoj koji su osvajali i kupove i prvenstva RS i BiH. Sa takvom istorijom samo se probrani mogu podičiti. Vjerujem da je svima koji danas čine Alfa Modriču čast da su dio one sportske porodice, koja je igrala kvalifikacije Lige šampiona", ističe pomoćni trener Modričana.

Po njegovim riječima, većina naših klubova trebalo bi da se okrene radu sa mladim fudbalerima, koji predstavljaju budućnost svakog kolektiva.

"Treba posvetiti pažnju radu sa mlađim selekcijama. Ako imate jaku osnovu, a talenata ima na našim prostorima, onda se može uraditi veliki posao. Trener mora da ima strpljenje, da bude i trener, i pedagog i da se postavi u neku ulogu roditelja. Međutim, sve češće se može vidjeti i čuti kako roditelji imaju nerealne ambicije, pa bi htjeli da baš njihovo dijete preko noći postane mega zvijezda. Nema uspjeha za jedan dan. Vjerujem da će predsjednik našeg kolektiva Petar Jelić svoje ideje realizovati, pa da budemo fudbalski centar na duže vrijeme, kao kada je njegov otac stvarao rezultate vrijedne svake pažnje", zaključio je Đurđević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC