• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac rutinski protiv Podrinja

Autor mondo.ba

Borac ubjedljiv na Gradskom stadionu u Banjaluci. ''Crveno-plavima'' do kraja sezone preostali susreti sa Željezničarom i Rudar Prijedorom.

 Borac-Podrinje-3-0 Izvor: MONDO

Fudbaleri Borca savladali su danas na Gradskom stadionu ekipu Podrinja iz Janje rezultatom 3:0 u meču osmog kola Lige za šampiona Republike Srpske.

U petom minutu izabranici Darka Vojvodića su zaprijetili golu ekipe iz Janje. Šut je sa ivice šesnaesterca oprobao Demir Jakupović, ali je čuvar mreže gostiju Saša Ćurčić bio veoma dobro postavljen.

Samo tri minuta kasnije Borčev strijelac na posljednje dvije ligaške utakmice Milan Šikanjić prošao je po lijevoj strani, potom šutirao gotovo iz "mrtvog" ugla, ali se golman gostujućeg sastava ponovo istakao.

Što nije pošlo za rukom spomenutom napadačkom dvojcu kluba iz Platonove ulice, jeste članu gostujuće ekipe Vladanu Tomiću, koji je glavom pokušao da vrati loptu prema Ćurčiću, ali ga je tom prilikom lobovao, te je ista završila iza njegovih leđa za 1:0 na semaforu Gradskog stadiona nakon 15 minuta igre.

Vrlo brzo, četiri minuta nakon vodećeg gola, "crveno-plavi" su bili u prilici da udvostruče plus, ali je lopta nakon slobodnog udarca Igora Aničića sa 25 metara pogodila prečku.

Prvi šut u okvir gola domaćih ekipa Podrinja je uputila u 27. minutu, kada je Vanja Zekić izveo slobodan udarac, ali veće opasnosti po gol Nemanje Trkulje nije bilo.

Novi šampion Republike Srpske uzvratio je samo 120 sekundi kasnije, kada je Jakupović proigrao Aničića koji udarcem sa osam metara pogađa spoljni dio stative.

Nakon osam minuta igre u nastavku, Borac je po drugi put zatresao mrežu Podrinja, a precizan je iz jedanaesterca, dosuđenom nakon što je Ćurćić oborio Nikolu Mojovića, bio Aničić. Igrao se 60. minut kada je Podrinje pokušalo da smanji zaostatak, ali je Trkulja odbranio udarac jednog od najboljih pojedinaca u redovima gostiju, Zekića, koji je šutirao iskosa sa lijeve strane.

Fudbaleri u crveno-plavim dresovima, zadovoljni do tada ostvarenim, usporili su tempo meča i rutinski ga priveli kraju, a konačan rezultat, u 88. minutu, postavio je Igor Aničić svojim drugim golom na meču, iskoristivši Ćurčićevu lošu reakciju.

U ostalim mečevima plej-ofa Željezničar Sport tim je na Predgrađu savladao Kozaru iz Gradiške rezultatom 3:1, dok je Sloga iz Gornjeg Crnjelova remizirala sa Rudar Prijedorom rezultatom 1:1.

Kada je u pitanju Liga za opstanak, Slavija je u finišu stigla do zlata vrijedne pobjede nad Drinom (2:1), Tekstilac i Modriča su remizirali u Derventi (0:0), dok je Sutjeska bez većih problema stigla do gostujućeg trijumfa nad davno otpisanom Slobodom iz Mrkonjić Grada (0:3).

BORAC – PODRINJE 3:0 (1:0)

BORAC: Trkulja, Kujundžić, Jakupović, Šikanjić, Burazor, Mojović, Batar, Runić, Popović, Aničić, Lekanić. Na klupi: Savatović, Bajić, Danilović, Ćosić, St. Dujaković, Zarić, Ziljkić. Trener: Darko Vojvodić.

PODRINJE: Ćurčić, Mandić, Zekić, Klasanović, Došlo, Tomić, Vujić, Hadžić, Mulamustafić, Rakić, Mehanović. Na klupi: Sulejmanović, Iljić, Purić, Ćelahmetović. Trener: Borislav Tonković.

Liga za šampiona (8. kolo):

Borac – Podrinje 3:0

Sloga – Rudar Prijedor 1:1

Željezničar Sport tim – Kozara 3:1

Tabela: Borac 77, Sloga 56, Željezničar ST 48, Rudar Prijedor 44, Kozara 43, Podrinje 32.

Liga za opstanak (8. kolo):

Sloboda (Mrkonjić Grad) - Sutjeska 0:3

Slavija - Drina 2:1

Tekstilac - Alfa Modriča 0:0

Tabela: Alfa Modriča 39, Slavija 38, Tekstilac 35, Sutjeska 33, Drina 33, Sloboda 19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC