• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako ovako budemo igrali idemo na EURO 2020"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Nemam šta da zamjerim igračima. Odradili su izvanrednu utakmicu", rekao je Robert Prosinečki, selektor Bosne i Hercegovine koja je večeras u Torinu poražena od Italije (2:1).

Selektor BiH Robert Prosinečki bio je zadovoljan igrom svojih izabranika u Torinu u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020 uprkos porazu od "azura" - 2:1 (0:1). 

"Nemam šta da zamjerim igračima. Odradili su izvanrednu utakmicu. Stvorili smo jako puno i dovoljno prilika da bude drugačiji rezultat. Kod 1:0 imali smo šansu da završimo utakmicu. Jedna od naših najboljih utakmica od kako sam selektor, ali izgubili smo od velike Italije koja svaku grešku kazni. Nismo zaslužili da izgubimo. Međutim, to je fudbal. Ako budemo ovako igrali nema problema za bh. fudbal i plasiraćemo se na EURO 2020. Momci su igrali super, šteta što nismo sa bodom otišli kući", rekao je Prosinečki.

Selektor "zmajeva" se potom osvrnuo na izjednačujući pogodaka Lorenca Insinjea...

"Prvi gol su nam dali, ne znam da li će ikada onakav gol dati. Drugi su brzo odigrali i pobijedili. Dominirali smo pogotovo u prvom dijelu igre, ali nismo uspjeli dati drugi gol i završiti meč protiv velike reprezentacije. Moramo smanjiti određene greške, koji su sastavni dio fudbala, ako želimo otići na EP".

...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips

"Veliki Žuti" još nije prebolio poraz od Finske u Tampereu (0:2) prije tri dana.

"Od toga smo napravili da ništa ne valja. Izgubili smo prvu zvaničnu utakmicu od kada sam tu. Nismo bili rastrčani, nismo imali voljni momenat. I dalje mislim da smo bolji od njih. U septembru moramo dobiti obje utakmice, a onda će se u oktobru sve odlučivati", smatra Prosinečki.

BiH je išao na ruku i večerašnji poraz Grčke u Atini od Jermenije (2:3).

"Poslije poraza od Italije, Grci se očito nisu oporavili. Sve je još otvoreno i ima puno utakmica do kraja kvalifikacija", govorio je Prosinečki i na konstataciju novinara iz Italije na konferenciji za medije da su navijači BiH napravili atmosferu kao da je selekcija njegove zemlje gost u Torinu, naglasio:

"Navikli smo na to, vi niste. Gdje god idemo imamo veliki broj navijača. Bili su fenomenalna i večeras. Oni su naša podrška i žao nam je zbog njih što nismo napravili povoljan rezultat".

Nacionalni tim BiH kvalifikacije za EURO 2020 nastavlja utakmicom petog kola grupe ”J” 5. septembra na zeničkom stadionu ”Bilino polje”, kada će biti domaćin autsajderu Lihtenštajnu. Tri dana kasnije u šestom kolu popularno zvani ”zmajevi” u Jerevanu će biti gosti Jermenije.

Poslije četiri odigrana kola Italija je prva u grupi ”J” sa maksimalnih 12 bodova. Slijede Finska devet, Jermenija šest, BiH i Grčka po četiri, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC