• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na današnji dan 2015. prvaci sveta, a sad BRUKA!

Autor mondo.rs

Katastrofa "orlića" u Trstu protiv Nemačke koja znači da ne možemo u nokaut fazu, dok nećemo učestvovati ni na Olimpijskim igrama u Tokiju. Najteži poraz mladih fudbalera od 2006. godine, utešni gol Živkovića...

Pre tačno četiri godine, u dan - 20. juna 2015. godine, selekcija Srbije do 20 godina osvojila je Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu kada je posle produžetaka pobedila Brazil, međutim evidentno je da tu generaciju fudbalera nismo izveli na pravi put...

Četvorica od njih našla su na spisku Gorana Đorovića za ovogodišnje EP za igrače do 21 godine, ali nije to pomoglo - učešće na turniru završili smo već posle dva od tri meča.

U ponedeljak nas je Austrija potpuno nadigrala (2:0), da bismo TRI PUTA VIŠE GOLOVA primili od Nemaca koji su učinili da naša mlada reprezentacija deluje kao da nikada do sada nije igrala zajedno, pa je obrisano sve ono dobro što smo uradili u kvalifikacijama.

"Orlići" su delovali nemoćno u Trstu gde su raspršene sve šanse o prolasku u narednu fazu turnira, kao i o učešću na Olimpijskim igrama 2022. godine u Tokiju.

Još jedan šamar za srpski fudbal, dve nedelje od debakla seniora protiv Ukrajine (5:0).

NEMAČKA - SRBIJA 6:1 (3:0)
/Rihter 16, Valdšmit 30, 37, 80, Daud 69, Majer - Živković 84p/

S obzirom na to da je na oko 45 minuta pred početak meča u Trstu u našoj grupi Danska pobedila Austriju (3:1), mladi fudbaleri Srbije znali su da ih samo pobeda protiv Nemačke ostavlja u igri za prolaz dalje, ali to izgleda nije bila dovoljna motivacija...

"Orlići" su odigrali još lošiji meč nego pre tri dana pošto se Nemačka kroz našu odbranu šetala kao da ne postoji, pa nije ni bilo iznenađenje što smo primili tri gola očas posla.

Već u 16. minutu Marko Rihter varkom tela je nadmudrio Srđana Babića, omogućio sebi prostor da se uvuče iza odbrane, a to je znao da pročita Levin Oztunali koji ga je idealno uposlio za prvi gol "pancera", dok je fudbaler Majnca bio inicijator i akcije za drugi.

20. JUN

Zanimljiv je ovaj datum kada je u pitanju mlada reprezentacija Srbije pošto smo na današnji dan pre četiri godine osvojili SP za igrače do 20 godina na novom Zelandu, dok smo na isti dan samo 2007. godine upisali poslednju pobedu na evropskim prvestvima za mlade. Tada smo bili bolji od Belgije i stigli smo do finala, ali od tada... Četiri remija i osam poraza za naš tim. Katastrofa!

Neoprezan je bio Lukić, mladi Nemci su lako napravili situaciju "3 na 2" i sa levog boka na desni loptu je poslao Rihter, a akciju završio Valdšmit u 30. minutu.

Isti fudbaler iskoristio je novi gubitak lopte na sredini terena, bez većih problema je pretrčao Babića, a ni ovoga puta Radunović nije mogao da uradi ništa, s tim da je ovoga puta bar bio "oči u oči" sa Valdšmitom.

Naš golman mogao je samo da se zahvali prečki koja ga je sačuvala od četvrtog posle šuta Oztunalija, a ona je možda bila i najčvršći deo naše odbrane...

Koliko smo bili loši u odbrani, toliko smo bili bledi i u napadu pošto nismo uputili šut ka Nibelu koji je prvi put "osetio" loptu na prstima u 53. minutu kada je Jović sam sebi stvorio šansu posle greške Baumgartla, ali nije to bilo dovoljno jako za smanjenje rezultata.

To kao da je bio motiv Nemcima koji su "nabijali" gol-razliku do kraja, golovima Dauda iz 69. i Valdšmita iz 80. minuta, koji je tako došao do het-trika, i četvrtog pogotka na turniru.

Ipak, uspeli smo da postignemo utešni gol preko Živkovića iz penala u 84. minutu, međutim Majer je u drugom minutu nadoknade postigao najlepši gol na meču za "šesticu" na semaforu, tako da su naši fudbaleri stadion "Nereo Roko" napustili spuštene glave, a nije ni bilo zvižduka naših navijača koji su debelo pre toga napustili stadion od sramote.

U nedelju protiv Danske igramo za "ispis" sa Evropskog prvenstva, dok je loša vest što će tim sa severa Evrope i te kako biti motivisan da nas pobedi pošto im je trijumf neophodan za prolazak u drugi krug takmičenja.

GRUPA "B", 2. KOLO

Danska - Austrija 3:1 (1:0)
/Mele 33, 77, A. Skov 90+3 - Lajnhart 47/

Nemačka - Srbija 6:1 (3:0)
/Rihter 16, Valdšmit 30, 37, 80, Daud 69, Majer - Živković 84p/


TABELA: Nemačka 6, Danska 3, Austrija 3, Srbija 0.

Poslednje kolo (23. jun): Srbija - Danska (21.00), Nemačka - Austrija (21.00).

NEMAČKA:
Nibel - Klosterman, Ta, Bamgartl, Henriks - Egeštajn (od 67. Majer), Daud, Nojhaus, Oztunali (od 46. Amiri) - Rihter (od 74. Nmeka) i Valdšmit.

SRBIJA:
Radunović - Gajić, Milenković, Babić, Bogosavac - Račić, Pantić (od 46. Ranđelović), Lukić - Radonjić (od 85. Lutovac), Živković i Jović (od 69. Joveljić).

Meč je sudio Ištvan Kovač iz Rumunije.


IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! Hvala Bogu...

90+2' - GOL! MAJER! 6:1! DEBAKL!

85' - GOL! ŽIVKOVIĆ! 5:1!

Uspeli smo da postignemo utešni gol preko Živkovića, prevario je Nibela sa penala. Ulazi Lutovac umesto Radonjića.

83' -
Penal za Srbiju, Daud je oborio Ranđelovića posle pasa Joveljića.

80' - GOL! VALDŠMIT! 5:0! 

Prošao je Daud kroz sredinu, uposlio Valdšmita koji je u koraku izbacio Milenkovića, a onda je uputio neodbranjiv udarac za Radunovića.

77' -
Probao je Joveljić, pa Radonjić, ali nema opasnosti...

69' - GOL! DAUD! 4:0 ZA NEMAČKU!

Mahmud Daud je osvojio loptu i odlučio se da oproba udarac sa ivice kaznenog prostora, a Boris Radunović nije mogao da uradi ništa.

Luka Jović je izašao iz igre i zamenio ga je Dejan Joveljić. Čuju se zvižduci...

63' - Amiri!

Prošao je Rihter pored Bogosavca uputio loptu na drugu stranu za Amirija koji je imao otvoren put ka golu, međutim spasao nas je, ponovo, Radunović.

60' -
Nemci su oborili tempo i gledaju nas kako se patimo sa loptom.

53' -
Luka Jović konačno u šansi, i to posle greške Bamgartla, pokupio je loptu i gađao dalji ugao gola Nibela, ali čuvar mreže Šalkea šalje loptu u korner. Ovo je ujedno bio i prvi šut na meču za Srbiju.

46' -
Amiri i Ranđelović na terenu, izašli su Oztunali i Pantić.

45' -
Račić je igrao rukom i kažnjen je kartonom... Kraj prvog poluvremena za koje možemo da kažemo - srećom da se završilo. Katastrofalna igra mlade reprezentacije.

42' - Prečka!

Nemci su dali tri gola, ali im to nije dovoljno. Sada se Oztunali lepo pozicionirao pored Bogosavca i raspalio po lopti, završila je iznad Radunovića - na prečki.

41' -
Na sličan način probao je i Henriks, sada u našeg golmana ide lopta.

39' -
Daud je oprobao šut sa ivice kaznenog, srećom pored gola Radunovića.

37' - GOL! NEMAČKA VODI 3:0! VALDŠMIT!

Impresivna kontra Nemaca, doduše posle faula nad Gajićem...

Ta je poslao loptu u prostor za Valdšmita, ovaj je kao od šale prevario Babića, istrčao sam pred Radunovića i matirao našeg golmana za već ubedljivo vođstvo.

30' - GOL! NEMAČKA DALA I DRUGI! VALDŠMIT! 2:0!

Ovo je još slabiji nastup nego protiv Austrije...

Lukić je bio neoprezan u iznošenju lopte, Nemci su napravili tri na dva i matirali Radunovića kao na "malom fudbalu". Oztunali je gurnuo levo za Rihtera, ovaj je odmah na drugoj strani našao Valdšmita i u problemu smo.

22' - Radunović i Račić!

Spasili su nas u ovoj situaciji, Henriks je dva puta probao, jednom Rihter, ali uspeli smo da "izvučemo" da lopta završi u korneru.

16' - GOL! NEMAČKA VODI! RIHTER!

Srbija ponovo naivno prima gol - zbog greške odbrane.

Oztunali je bio na oko 25 metara od našeg gola, pustio ga je Račić, da bi potom uputio dobar pas iza leđa zadnje linije... Babić je prethodno naseo na fintu Rihtera, ovaj je istrčao sam pred golmana Radunovića i lagano postigao pogodak.

Da ne volja bude veća, Milenković je dobio žuti i propušta naredni meč.

10' -
Nojhaus je oprobao udarac sa 22 metra, malo pored gola Radunovića. Dobro je!

8' -
Uspeli smo da zaustavimo Rihtera u gol-šansi, odlično je uklizao Milan Gajić koji se okrenuo i ispravio grešku, ali je doživeo povredu zbog čega je na kratko izašao iz igre, tako da branimo korner bez njega.

2' -
"Probili" smo Nemce po levoj strani, Radonjić je gurnuo u prostor za Bogosavca, ovaj je centrirao na drugu stativu za Živkovića, ali falio mu je koji centimetar da zakači loptu glavom.

1'
- Meč je počeo.

- Igrači izlaze na teren...

- Od 18.30 počeo je meč između Austrije i Danske u našoj grupi, a Danci su slavili 3:1 i tako dodatno zakomplikovali situaciju. Čak tri ekipe sada imaju po tri boda, nadamo se posle večerašnje utakmice i četiri.

- Do kraja grupne faze izgubili smo Vukašina Jovanovića koji je isključen protiv Austrije zbog oštrog starta na Hanesu Volfu, kada je igraču Lajpciga slomljen zglob noge.

- "Srbi smo, vratićemo se...", rekao je najbolji igrač "orlića" golman Boris Radunović nakon poraza od Austrije u ponedeljak, pa da mu verujemo.

- Da li ste probali MONDO KVIZ o mladoj reprezentaciji Srbije? 21 pitanje pred vama...

- "Nikome nije prijao poraz od Austrije, ali verujem u ove momke, jer znam da imaju kvalitet za mnogo više od onoga što smo prikazali u prvom kolu. Radili smo dosta na psihološkom planu. Bitno je bilo i da se ekipa odmori... Čim se izgubi utakmica - kolektiv je podbacio. I nema razloga da nešto radikalno menjamo. Ovi igrači su nam u prošlosti dali mnogo toga i ne treba da posle jednog poraza sve to zaboravimo. Nije ni njima lako pao ovaj poraz, ali moraju da se podignu. To je sve sport, postoje pobede i postoje porazi", kazao je selektor Goran Đorović pred meč.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pavle

To je to...milioni,kamioni,itd...kakva bre reprezentacija....ufurani igraci.........nedo bog nikom i nikad,strasno.......sramota..........

Banja Luka

@Pavle nisu ufurani nego vecina njih nema kvalitet da uopste igra za reprezentaciju tatini sinovi odbrana ko sir trula to je i u Borcu zadnjih 25 godina zato i jesu tu gdje jesu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC