• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva pobjeda mladih bh. igračica na EP

Autori mondo.ba Autori Fena

U prva dva kola izabranice Slaviše Ožegovića zabilježile polovičan učinak. U trećoj rundi sutra ukrštaju koplja sa Poljskom.

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina, koje se održava u Sarajevu.

Mlade bh. košarkašice su u susretu drugog kola grupe D večeras u dvorani Skenderija pobijedile selekciju Litvanije sa 69:67 (20:22, 17:14, 18:8, 14:23).

Reprezentacija BiH veći dio utakmice imala je rezultatsku prednost nad favorizovanim Litvankama, a u jednom trenutku vodila je i sa 13 poena razlike. Ključnu prednost izabranice selektora Ožegovića stekle su u trećoj četvrtini kada su, zahvaljujući dobroj igri u odbrani, Litvaniju zaustavila na samo osam poena.

Ipak, u posljednjem periodu košarkašice Litvanije su se rezultatski približile i ušle u neizvjesnu završnicu, ali su bh. košarkašice uspjele zadržati minimalnu prednost i slaviti važnu pobjedu.

Bosnu i Hercegovinu do pobjede su vodile Dragana Zubac sa 22, Marija Kešeljević sa 14 i Ksenija Mitrić sa 13 poena, dok su najefikasnije u reprezentaciji Litvanije bile Justina Miknaite sa 14 i Simona Visockaite sa 12 poena.

U prvom meču drugog kola u ovoj grupi Letonija je nakon produžetka pobijedila Poljsku sa 89:84.

Letonija je prva sa četiri boda, BiH i Litvanija imaju po tri, a Poljska je posljednja sa dva boda.

Upravo će Poljska biti posljednji protivnik reprezentaciji BiH u grupnoj fazi, a susret je na rasporedu u ponedjeljak od 18:30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC