• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred "Grbavicu": Sva tri znaka su u igri!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Crveno-plavi u subotu 20.30 gostuju sarajevskom Željezničaru u povratničkoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Željezničar - Borac, izjave Branislav krunić i Stojan Vranješ Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije dva mjeseca pauze, Premijer liga BiH se vraća u žižu sportske javnosti!

Prvo kolo na rasporedu je narednog vikenda, a jedan od derbija na startu nove sezone 2019/20 biće odigran na sarajevskoj "Grbavici" gdje na noge Željezničaru dolazi Borac iz Banjaluke.

Trener crveno-plavih Branislav Krunić najprije je na konferenciji za štampu istakao da je atmosfera u Borcu izuzetno pozitivna zbog rada čelnika kluba i da su dovedena znatna pojačanja.

"Pripeme smo iskoristili da konsolidujemo ekipu i da dovedemo igrače na pozicijama za koje mislimo da su potrebne. Na Zlatiboru smo se dobro pripremili i igrali prijateljske mečeve, pa sad sa nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva. Vjerujem da smo spremni za utakmicu protiv Željezničara na 'Grbavici'", rekao je Krunić.

BORAC POSLJEDNJI PUT NA "GRBAVICI" SLAVIO 2011.

Prije osam godina, Banjalučani su posljednji put savladali Željezničar u Sarajevu (0:1) i to pogotkom Milana Stupara koji je donio jedinu šampionsku titulu crveno-plavima u istoriji. Željo je s druge strane posljednji put "pao" u Banjaluci 2014. godine kada je na Gradskom stadionu tri boda osigurao Petar Ilić.

O plavima sa "Grbavice", koje s klupe vodi Amar Osim, govorio je sa respektom.

"Željo je kvalitetan rival, ali očekujem dobru partiju svog tima. Sva tri znaka možemo da očekujemo. I da pobijedimo, izgubimo ili odigramo neriješeno. Odlučivaće detalji ali imamo dobru atmosferu, dobru ekipu koja je spoj iskusnih i mladih fudbalera, vraćaju nam se vjerni navijači 'Lešinari' i mogu reći da se u timu osjeća zajedništvo, kvalitetan rad i nema razloga da sutra ne pružimo dobru partiju. Nadamo se i dobrom rezultatu".

Krunić je dodao da ima sve igrače na raspolaganju za subotnji dvoboj, ali nije želio da otkrije početni sastav.

"Svi su zdravi, svi imaju pravo nastupa i mogu da odgovore zahtjevima. Imam u glavi 'prvih 11', ali rano je o tome govoriti. Ne bih rekao sastav ni zbog protivnika, ali ni zbog mojih igrača".

Odrično je odgovorio na pitanje da li je poraz od Modriče (1:2) u Banjaluci negativno uticao na atmosferu u banjalučkoj ekipi.

PL BiH, PRVO KOLO, PAROVI

- subota:

Velež - Mladost (17.30)

Zvijezda 09 - Tuzla siti (17.30) Željezničar - Borac (20.30)

- nedjelja:

Sarajevo - Zrinjski (19.00)

Sloboda - Radnik (20.30)

- ponedjeljak: Široki Brijeg - Čelik (21.00)

"To nas nije poremetilo jer je u pitanju bio trening. Zato je meč bio zatvorenog tipa, taj dan smo imali kondicioni trening, ali mislim da je bilo bolje i taktički i fizički da igramo po 45 minuta i da isprobam još neke varijante nego da smo radili kondiciono. Rezultat nije bio u prvom planu. S drugim poluvremenom sam zadovoljan u potpunosti i igrači su ispunili sve moje zahtjeve".

Kao i u svakom prelaznom roku, u Platonovoj je bilo prometno, pa je stiglo dosta pojačanja (Marko Jovanović, Mladen Lučić, Srđan Vujaklija, Denis Čomor, Bojan Marković, Ivan Crnov, Aleksandar Subić, Marko Mirić), među kojima i sam trener Krunić.

"Prelazni rok za Borac još nije završen, nadamo se. Očekujemo još pojačanja i u odbrani i u napadu",ostao je malo "zakopčan" Krunić ne želeći direktno da odgovori na kojim pozicijama očekuje dolaske.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Kapiten Borca Stojan Vranješ, koji je upravo iz Želje došao u matični klub, takođe očekuje dobru partiju crveno-plavih i vjeruje u pozitivan ishod na "Grbavici".

"S nestrpljenjem očekujemo tu prvu utakmicu poslije dugih priprema. Ako budemo pametni možemo s ovim igračima u 'rosteru' da napravimo Željezničaru probleme iako je Željo uvijek favorit na 'Grbavici'. Naravno, to ništa ne znači i spremni smo da odgovorimo zadacima na terenu i nadamo se najboljem rezultatu. U svakom slučaju idemo na pobjedu", podvukao je Vranješ.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC