• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Gvardiolin trofej, Siti slavio poslije penala

Autor mondo.rs

Šampion Engleske još jednom bolji od vice-prvaka, osvojili prvi trofej u prvom ovosezonskom odmjeravanju snaga...

Mančester siti je osvojio trofej Komjuniti šilda pobijedivši Liverpul poslije penala nakon što je rezultat u regularnom dijelu bio 1:1 u utakmici odigranoj na "Vembliju".

Gvardiolini izabranici su bili bolji rival u prvom dijelu susreta engleskog Superkupa, u trenucima kada su u najjačem ritmu djeluju nezaustavljivo, ali činjenica je da su u ovom susretu i jedni i drugi igrali djelimično "pod ručnom".


Bilo je dosta promjena ritma utakmice, na momente su obje ekipe izgledale izuzetno takmičarski nastrojene, ali je bilo i onih kada se igralo niskim intenzitetom. Liverpul je do svoje igre došao tek u drugom poluvremenu, pa se može reći da je meč zaista bio izjednačen.


Siti je od početka bolje ušao u susret, pokušali su da kontrolišu meč posjedom i da vrše pritisak na protivnika što im se ubrzo i isplatilo.

Vodećem golu je prethodila povreda Liroja Sanea. On je u 11. minutu izašao iz igre, a Rahim Sterling je svega minut kasnije doveo svoju ekipu u prednost, a tek nakon gola u igru je ušao Gabrijel Žezus.

U trenucima kada su bili sa igračem manje na terenu, Englez je iskoristio odličnu asistenciju Davida Silve i pomalo "mlakim" šutem savladao Alisona za 1:0.

Nakon pogotka, svijetloplavi su nastavili sa boljom igrom, ali je Klopov tim imao nekoliko solidnih pokušaja pred golom Klaudija Brava. Kako je odmicalo poluvrijeme, igralo se u sve sporijem ritmu, da bi se na pauzu otišlo poslije nekoliko uzbuđenja pred golom Liverpula.

Pred kraj prvih 45 minuta viđen je i zanimljiv detalj kada je treneru tima iz Mančestera pokazan žuti karton nakon nešto burnije reakcije na odluku sudije poslije starta Džoa Gomeza na Davida Silvu.

Drugi dio utakmice ekipa sa Mersisajda počela je odlučnije, u prvih 15 minuta imali su nekoliko dobrih prilika. Pogađali su crveni i prečku i stativu, ali nisu uspjeli da savladaju protivničkog golmana sve do 77. minuta.


Dotad su i jedni i drugi imali svojih prilika, Siti je propustio veliku šansu da riješi meč, a zatim je pomalo "stao na kočnicu" i dopustio rivalu da kontroliše situaciju na terenu, što im se na kraju i obilo od glavu.

Strijelac izjednačujućeg pogotka bio je rezervista Džoel Matip, koji je zamijenio Trenta Aleksandera-Arnolda, a nakon prekida pretvorio dodavanje Virdžila van Dajka u pogodak.

Poslije toga uslijedila je završnica, u kojoj je Liverpul bio bolji, treneri su izvršili nekoliko izmjena, budući da je u Superkupu dozvoljeno napraviti čak sedam na meču, a Klopovi igrači su djelovali svježije...

Pred sam kraj meča Salah je imao dvije prilike da preokrene rezultat, ali je Kajl Voker ipak sa gol-linije izbio loptu i sačuvao svom timu šansu za prvi trofej.


S obzirom da se po pravilima ovog takmičenja ne igraju produžeci, nakon regularnih 90 minuta pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Odluka o pobjedniku pala je praktično u drugoj seriji kada je penal Žoržinja Vajnalduma odbranio golman Sitija, a Bernardo Silva bio siguran i postigao gol. Svi ostali izvođači bili su precizni, ali je trofej na kraju ipak završio u rukama prvaka Engleske.

Mančesterski klub je na ovaj način spriječio da Liverpul osvoji čak sedam trofeja u ovoj sezoni, jer će se oni nakon ovoga do sljedećeg juna takmičiti na još šest frontova.

Gvardiola i ekipa u novu sezonu ulaze sa dozom adrenalina koju im je "ubrizgao" ovaj trijumf, a za nedjelju dana počinje i Premijer liga u kojoj će upravo današnji rivali biti glavni pretendenti na titulu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC