• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čulo se do Tokija, kako igra Srbija, kako "bije" Tijana

Autor mondo.rs

U Vroclavu uka i buka posle prvog, a tajac posle četvrtog seta u kom je Srbija gubila 16:21 i 20:22, ali preko Tijane Bošković i Brankice Stanković pronašla put do Olimpijskih igara u Tokiju.

 Čulo se do Tokija, kako igra Srbija, kako "bije" Tijana Izvor: MN PRESS

Čulo se do Tokija, kako udara Tijana!

Najbolje odbojkašice Srbije izborile su plasman na Olimpijske igre pobedom nad Poljakinjama u Vroclavu, gradu koji je grmeo posle prvog i aplaudirao boljem posle četvrtog seta, shvativši da petog neće biti.

Poljska - Srbija 1:3 (25:21, 23:25, 16:25, 23:25)!

Posle dve pobede u prve dve utakmice kvalifikacionog turnira, dva odlična tima odlučivala su u međusobnom okršaju ko će direktno u Tokio 2020, a ko će morati u dodatne kvalifikacije i dodatne neizvenosti.

U takvoj atmosferi našim devojkama bio je potreban uvodni set da se razigraju i pronađu ritam, od rezultata 21:21 u drugom setu evidentno bolju odbojku igrao je tim selektora Zorana Terzića, ali to nije značilo da će se Poljakine predati, naprotiv...

Odbojkašice su druga srpska reprezentativna selekcija, posle vaterpolista, koji su obezbedili vizu za Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine. Ovo je našoj ženskoj reprezentaciji četvrto uzastopno učešće na Igrama.

Bilo je gusto kada su "plave" pale na 16:21 u četvrtom setu, međutim to je bio samo izazov za igračice poput Tijane Bošković i Brankice Stanković da podsete protivnice sa druge strane mreže ko je aktuelni evropski i svetski šampion.

I treće veče zaredom najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tijana Bošković sa 25 poena, Brankica Mihajlović imala je 18, od kojih su neki bili presudni za ishod meča, Mina Popović pratila je sa 12, a Bjanka Buša sa 10 poena.

Ovaj meč izazvao je veliku pažnju u Poljskoj, koja tradicionalno voli odbojku, a dramatičnu završnicu pratila je i jedna - mačka.


Odbojkašicama selektora Jaceka Navrockog teško je pao poraz, iako on nije značio i eliminaciju...


Ništa lakše nije bilo ni navijačima...



Pred velikanom srpskog sporta koji od 2002. vodi nacionalni tim Srbije, Terzićem, kao i neponovljivom i pažljivo sastavljanom generacijom odbojkašica sada je prilika da olimpijsko srebro iz Rija 2016. pokušaju da "pretope" u olimpijsko zlato iz Tokija 2020.

U međuvremenu Srbija je 2017. postala prvak Evrope, a 2018. i prvak sveta, što je ovu ekipu uveliko svrstalo u jednu od najboljih u istoriji našeg sporta.


Na seriji kvalifikacionih turnira širom planete ovog vikenda vizu za najveći turnir u sportu izborile su reprezentacije Kine, SAD, Brazila, Rusije, Italije i Srbije, pa je uz mesto zagarantovano za domaćina, Japan, ostalo još samo pet pozivnica.

One će biti "podeljene" u januaru, kada će biti održane dodatne azijske, afričke, evropske, južno i severo-američke kvalifikacije, sa kojih će takođe samo pobednici biti na gala otvaranju Letnjih olimpijskih igara 24. jula 2020. u Tokiju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC