• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su sve srpske medalje, neka 16. bude zlatna!

Autor mondo.rs

Svega 40 dana poslije promocije, Kovač će slušati himnu "Bože pravde" pred gala finale u pariskoj dvoranskoj ljepotici, nadamo se i po završetku nove velike borbe koja očekuje srpski tim na putu ka tronu.

1975 / EP / Beograd / bronza
1979 / EP / Pariz / bronza
1995 / EP / Atina / bronza
1996 / OI / Atlanta / bronza
1997 / EP / Ajndhoven / srebro
1998 / SP / Tokio / srebro
1999 / EP / Beč / bronza
2000 / OI / Sidnej / zlato
2001 / EP / Ostrava / zlato
2005 / EP / Rim / bronza
2007 / EP / Moskva / bronza
2010 / SP / Rim / bronza
2011 / EP / Beč / zlato
2013 / EP / Kopenhagen / bronza
2017 / EP / Krakov / bronza
2019 / EP / Pariz / ...

Danas u 17 časova u "Bersiju" srpski momci sa osvojenom 16. medaljom na najvećim takmičenjima igraju utakmicu sa Slovenijom za treću titulu prvaka Evrope i promociju Srbije u zvaničnog šampiona kontinenta u obje konkurencije.

U finalu Evropskog prvenstva uz "live" prenos na našem portalu "orlovi" Slobodana Kovača pokušaće da, poslije Ostrave 2001. i Beča 2011. upišu i Pariz 2019. na spisak gradova u kojima su osvajana zlata!

Ukoliko mu to uspije i u najvažnijoj utakmici na maratonskom turniru održanom u četiri zemlje, Slobodan Kovač staće uz rame legendama srpske odbojke, Zoranu Gajiću i Igoru Kolakoviću već iz "prvog" pokušaja.

Jedan od "zlatnih dječaka" iz Sidneja 2000, preuzeo je 19. avgusta poljuljanu ekipu od prijatelja, saigrača i prethodnika na mjestu selektora, Nikole Grbića, nakon neuspjeha na pretposljednjem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Svega 40 dana kasnije slušaće himnu "Bože pravde" pred gala finale u pariskoj dvoranskoj ljepotici, nadamo se i po završetku nove velike borbe koja očekuje srpski tim na putu ka tronu.

Za Srbiju će danas nastupiti: Okolić, Kovačević, Petrić, Ćirović, Peković (L), Krsmanović, Ivović, Jovović, Atanasijević, Luburić, Majstorović (L), Podraščanin, Lisinac, Todorović. Selektor: Kovač.

"Imamo pozitivnu energiju. Bilo je teško zaspati zbog adrenalina i emocija poslije Francuske. Čeka nas najvažniji korak, potrudili smo se da se što bolje spremimo za Sloveniju", rekao je Kovač (52).

Slovenci imaju jedno srebro sa evropskih prvenstava, osvojeno u Sofiji 2015. kada nisu osvojili set protiv Francuza. Povratak u borbu za zlato "zmajčeki" su zaslužili pred 11.000 navijača u Ljubljani pobjedama nad aktuelnim prvakom Rusijom u četvrtfinalu i Poljskom u polufinalu, oba puta u četiri seta.

Ovog puta očekuje ih drugačija atmosfera i utakmica na terenu na kom je Srbija u petak uveče eliminisala domaćina pred 15.600 navijača u jednoj od najboljih mečeva ove sezone u svijetu.

Srećno, majstori!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC