• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Borcu ne pomažu ni "Lešinari"…

Autor mondo.ba

Ni dolazak najvatrenijih pristalica Borca m:tel u dvoranu "Borik" nije pomogao crveno-plavim rukometašima da izbjegnu poraz od Meškov Bresta u pretposljednjem meču prvog dijela SEHA lige 31:36 (11:18).

 SEHA: Borcu ne pomažu ni "Lešinari"… Izvor: MONDO/Nemanja Babić

Favorizovani Bjelorusi koje s klupe predvodi hrvatski stručnjak Željko Babić bili su prejaki za banjalučki tim i zasluženo su upisali šestu pobjedu u regionalnom takmičenju.

Gosti koji u svom timu imaju mnogo stranaca a među njima i dvojicu srpskih reprezentativaca Rastka Stojkovića i Nikolu Manojlovića vodili su od prvog do posljednjeg minuta.

Crveno-plavi su se solidno držali samo u prvih 15-ak minuta, a tada su Bjelorusi dodali gas u odbrani 6-0 i sa nekoliko laganih golova se odlijepili na pet, šest pogodaka razlike i već tad je bilo jasno da izabranici Igora Rađenovića zbog svih problema koji tište "Velikana iz Gospodske" ipak ne mogu da naprave najavljeno iznenađenje.

Nadali su se crveno-plavi da će umor spriječiti bjeloruskog šampiona zbog obaveza i u Ligi šampiona da se suprotstavi u najboljem izdanju, ali ona je brzo ugašena, pa su gosti na odmor otišli sa velikih sedam razlike (18:11).

U nastavku je do izražaja došao i veći izbor igrača kod trenera Babića, prednost Meškova je konstatno rasla do maksimalnih "+11" (17:28) u 42. minutu.

Međutim, nisu se predavali ni "borčevci" već su nošeni fantastičnom podrškom sa tribina dvorane "Borik" uspjeli da smanje i uđu u sam finiš sa "minusom" od sedam golova (24:31) i do kraja se sjajnim "cepelinom" Milana Đukića izbore za častan poraz (31:36).

Nagrađeni su gromoglasnim aplauzima i skandiranjem "Ne damo Borac"!

Najefikasniji u taboru Banjalučana bili su Milan Đukić sa devet golova, Ratko Nikolić je postigao sedam, a Stefan Janković je dao gol manje. Iskusni Srđan Trivundža se pet puta upisao u strijelce, a kapiten Branislav Obradović je postigao tri pogotka.

Bjeloruski tim je predvodio Ljubo Vukić sa osam golova, dok su Maksim Baranau i David Špiler postigli po pet.  Rastko Stojković je tri puta pogodio mrežu Borca, a Manojlović jednom manje.

Posljednju utakmicu u ovoj godini, "Velikan iz Gospodske" će odigrati za tri dana u Skoplju protiv domaćeg Vardara.

TOK UTAKMICE

6 - minut: Igralo se gol za gol, ali su Bjelorusi konstantno vodili, trenutno je 3:2 u korist Meškova. Strijelci za Borac bili su Stefan Janković i Ratko Nikolić.

11 - minut: Gosti odlaze na +2, ali u narednom napadu Srđan Trivundža je pogodio mrežu. Imali su Banjalučani šansu i da poravnaju, ali je uslijedila brza kontra koju je realizovao kapiten gostiju Ljubo Vukić. Ipak, svojim drugim golom Ratko Nikolić ponovo smanjuje prednost Bjelorusa (5:4) uz grmljavinu "Borika" i Lešinara - Ne damo Borac!

16 - minut: Džmitri Nikulenkau, Maksim Baranau i Siarhej Šilovič su za par minuta brzim kontrama tresli mrežu Stanka Abadžića (6:9), pa je trener Banjalučana Igor Rađenović pozvao ekipu na minut odmora.

26 - minut: Bjelorusi su dodali gas poslije tajm-auta i prvi put na meču se odlijepili na osjetniju razliku od pet, šest pogodaka viška (16:10).

30 - minut: Na poluvremenu, gosti imaju prednost od sedam golova! Borac je bio solidan u prvih 15 minuta, ali očigledno mnogo fizički spremniji gosti su u drugoj polovini prvog dijela pojačali odbranu i iz brzih kontri i polukontri stekli ubjedljivu prednost od 18:11.

- drugo poluvrijeme-

40 - minut: Bjelorusi su u nastavku dodatno podigli igru i povisili na maksimalnih +10 – (27:17) pogocima Simona Razgora, Baranaua i Manojlovića, koji se u drugom dijelu posebno razigrao. U Borčevom timu proradili su i Milan Đukić, Branislav Obradović i Stefan Janković.

50 - minut. Imali su Bjelorusi i velikih "+11", ali je na krilima pjesme i bodrenja "Lešinara", Borac uspio da smanji na -7, preko Jankovića, Nikolića, kapitena Obradovića i Đukića. (24:31).

60 - minut: Domaći se nisu predavali već su željeli da se i u izgubljenoj utakmici oduže navijačima koji su ih bodrili cijelo vrijeme makar časnim porazom i lijepim potezima na meču. U tome su i uspjeli i nagrađeni su aplauzima na kraju meča.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

alexandar

Bravo Lesinari,pravi Banjalucani vole i navijaju za nas Borac,gradski,urbani navijaci,momci bravo!

pop73

Bravo za Lesinare, bravo za Borac. Jos jednom se pokazalo kako se navija i kako se igra za voljeni klub. Naprijed BORAC.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC