• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokan opet na Stamford Bridžu!

Autor mondo.rs

Izvučene su sve grupe Lige šampiona. Veliki povratak srpskog trenera na stadion na kojem je igrao za Čelsi i nosio "desetku". "Bambi" Tošić će opet igrati na Old Trafordu. Bajern, Arsenal i Olimpijakos u Zagrebu.

Izvučene su grupe Lige šampiona za takmičarsku 2015/16:

GRUPA A: PSŽ, Real Madrid, Šahtjor, Malme.
GRUPA B: PSV Ajndhoven, Mančester junajted, CSKA, Volfsburg.
GRUPA C: Benfika, Atletiko, Galatasaraj, Astana.
GRUPA D: Juventus, Mančester siti, Sevilja, Menhengladbah.
GRUPA E: Barselona, Bajer Leverkuzen, Roma, BATE.
GRUPA F: Bajern, Arsenal, Olimpijakos, DinamoZagreb.
GRUPA G: Čelsi, Porto, Dinamo Kijev, Makabi.
GRUPA H: Zenit, Valensija, Lion, Gent.

Uskoro opširnije...

Žrebom u Monte Karlu, odlučeno je:

Slaviša Jokanović vratiće se sa svojim Makabijem u Englesku, gde je pre nekoliko meseci uveo Votford u Ligu šampiona.

Ovog puta, njegov tim igraće na većoj sceni, njemu jako dobro poznatoj, jer će rival "Ponosa Izraela" biti Čelsi, za koji je srpski trener nastupao od 2000. do 2002. i nosio "desetku" na leđima. Hoće li gol Makabija braniti Predrag Rajković, čuvar mreže Crvene zvezde?

"Izvukli smo tešku grupu Lige šampiona. Poštujemo svoje rivale, ali daćemo sve od sebe na svakom terenu", napisao je Jokan na svom Twitter profilu odmah posle ceremonije u Grimaldi areni u Monte Karlu.

Potom je dodao i da mu je drago što će ponovo otići na Stamford brid: "Biće to posebni momenti".



Uz njegov im i Čelsi, Grupu G čine i Porto, kao i Dinamo Kijev, našeg Radosava Petrovića. Ne previše spektakularna grupa, reklo bi se na prvi pogled, što se definitivno ne može zaključiti i za Grupu A, u kojoj će igrati PSŽ i Real Madrid, uz Šahtjor i prvaka Švedske - Malme, naših Nikole Đurđića i Vladimira Rodića.

Žrebom je odlučeno i da se Zoran Bambi Tošić vrati na Old Traford, gde je nastupao za "đavole". Prevodiće svoj CSKA, koji će igrati u Grupi B, uz još PSV i Volfsburg.

A, kakvi će tek rivali doći u naš "komšiluk", u Zagreb!

Šampion Hrvatske, Dinamo, nastupaće u Grupi F, uz "teškaše" - Bajern, Arsenal i Olimpijakos! Zdravko Mamić široko se nasmejao kada je video "modre" u tako jakoj grupi. Njegov klub će zaraditi veliki novac, ali će morati da se potrudi iz sve snage da izbriše neke neslavne rekorde:

Dinamo iz Zagreba peti put igra u grupnoj fazi Lige šampiona, ali nijednom nije prošao u nokaut fazu. U 24 utakmice pretrpeo je čak 16 poraza, ostvario tri pobede i pet remiija, uz gol-razliku 16:50. Uz to, vredi podsetiti i na to da je Dinamo poslednju pobedu u Ligi šampiona ostvario u prošlom veku, 1999, kada je pobedio Šturm 3:0.

"Žao mi je Partizana", rekao je Mamić pred zvanicama, među kojima je i kolumnista MONDA Nebojša Petrović, sa aluzijom na jučerašnju eliminaciju crno-belih u revanšu protiv BATE Borisova.

U prvom delu izveštaja naglašeno je ko će se vratiti svojim bivšim klubovima i stadionima. Na ovom mestu, vredi podsetiti i na još neke povratke:

Murinjo se vraća u Porto, Luis Enrike se vraća na Olimpiko, gde je vodio Romu, Anhel Di Marija vraća se na Bernabeu, gde je sa Realom osvojio Ligu šampiona, a Memfis Depaj vratiće se na teren PSV Ajndhovena, na kojem je prošle sezone predvodio domaćina.

Uz to, treba istaći i da je ostvarena želja i Zlatanu Ibrahimoviću, pa će se sa svojim Pari Sen Žermenom vratiti u Švedsku i igrati protiv Malmea, u kojem je počeo seniorsku karijeru.

PROČITAJTE TOK ŽREBA:

Ovaj deo ceremonije je završen. Poznati su sastavi svih grupa.

18.36 Zlatanu Ibrahimoviću biće, dakle, ostvarena želja, jer će igrati protiv svog matičnog kluba, Malmea.

18.34 Završna faza žreba počinje... Prva je izvučena Astana.

18.32 Sada je na redu i izvlačenje iz poslednjeg šešira. Na tim ceduljama piše: BATE Borisov, Menhengladbah, Volfsburg, Dinamo Zagreb, Makabi, Gent, Malme, Astana. U izvlačenju će pomoći Erik Abidal, nekadašnji igrač Barselone i šampion Evrope u dresu Katalonaca iz 2009. i 2011.

18.30 Duele PSV Ajndhovena i Junajteda svojevremeno je obeležio i Mateja Kežman. Postigao je protiv "đavola" neke nezaboravne golove.

...
Izvor: YouTube



18.24 Sigurno jako "bode oči" sadašnji sastav Grupe A. S tim u vezi, zanimljiv je podatak da je PSŽ izgubio samo JEDNU od četiri utakmice protiv "kraljevskog kluba".

18.23 Na ovom mestu ponovo žreb zastaje. Sada će biti izvlačene kuglice sa imenima klubova: Šahtjor, Sevilja, Lion, Dinamo Kijev, Olimpijakos, CSKA, Galatasaraj i Roma. Izvlačiće ih legendarni kapiten Barselone, Karles Pujol.

18.21 Nije potrebno podsetiti koliko je jaka veza Žozea Murinja i Portoa, kluba koji je 2004. vodio do druge titule šampiona Evrope u istoriji.

18.20 Ne tako davno, Arsenal i Bajern igrali su i u nokaut fazi u sezoni 2013/14 i nemački klub je prošao 2:0, 1:1. Igrali su i sezonu ranije, kada su Bavarci umalo ispustili prednost iz prvog meča 3:0. Revanš u Nemačkoj je završen pobedom "tobdžija" 2:0.

18.18 Sada će, dakle, biti izvlačene ceduljice sa imenima klubova: Real, Atletiko, Porto, Arsenal, Junajted, Valensija, Bajern i Siti. Program ceremonije vodi Peter Šmajhel, a kuglice izvlači i Paolo Maldini.

18.15 Poslednja je u prvom krugu izvučena kuglica sa ceduljicom na kojoj je pisalo "PSŽ". Idemo dalje. Sada će kuglice izvlačiti Žulijano Beleti, nekadašnji igrač Barselone i strelac u finalu 2006. Kopačka kojom je postigao taj gol izložena je na posebnom mestu u muzeju na Nou Kampu.

18.10 Ove sezone, Španci su oborili rekord u broju učesnika iz jedne zemlje u grupnoj fazi. Plasmanom Valensije, taj broj zaokružen je na veličanstvenih PET.

18.07 Nakon žreba, elitni žiri odabraće i najboljeg igrača Evrope. U tom žiriju je i kolumnista MONDA Nebojša Petrović i imaće ekskluzivno pravo na intervju sa novim fudbalskim kraljem Starog kontinenta.

18.05 - Ove sezone, debitant u grupnoj fazi je kazahstanski prvak - Astana. Zanimljivo je da je plasman obezbedila iz prve, jer prošle godine osvojila prvu nacionalnu titulu (klub osnovan 2009). Kazahstance je u elitu odveo Nemanja Maksimović, golom protiv Apoela na Kipru.

18.02 - Mnogi se pitaju - kako je Real u drugom šeširu, a PSV Ajndhoven u drugom. Evo odgovora na to pitanje.

18.00 - Nažalost, Srbija ove sezone neće imati klupskog predstavnika, jer je Partizan eliminisan u baražu, u dvomeču protiv BATE Borisova. Ipak, naš fudbal će ipak imati ko da promoviše, bar individidualno. I to u značajnom broju.

17.55 - Andres Inijesta izneo je "ušati" pehar na veliku scenu. Žreb može da počne.

Prvi šešir: Barselona, Čelsi, Bajern, Juventus, Benfika, PSŽ, Zenit, PSV
Drugi šešir: Real, Atletiko, Porto, Arsenal, Junajted, Valensija, Bajern, Siti
Treći šešir: Šahtjor, Sevilja, Lion, Dinamo Kijev, Olimpijakos, CSKA, Galatasaraj, Roma
Četvrti šešir: BATE Borisov, Menhengladbah, Volfsburg, Dinamo Zagreb, Makabi, Gent, Malme, Astana

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC