• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovićev gol na debiju u Frankfurtu

Luka Jović ušao u igru i pogodio u porazu Ajtrahta od Augzburga. Kimih “pakovao” a a Roben i Levandovski pogađali za ubjedljiv trijumf Bajerna.

Dvanaest minuta bilo je dovoljno nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde Luki Joviću da postigne pogodak na svom debiju u dresu Ajntrahta iz Frankfurta.  Mladi srpski reprezentativac Luka Jović ušao je u 67. minutu umjesto još jednog Srbina, Mijata Gaćinovića, a ispostavilo se bio je to dobar potez trenera Nike Kovača.

Jović je dobro ispratio korner i glavom pogodio u svom prvom nastupu za Ajntraht Frankfurt, u koji je stigao ovog ljeta iz Benfike.

Ipak, srpski napadač samo je ublažio poraz Ajntrahta jer je golovima Maksa i Kajubija prethodno Augzburg stigao do lijepe prednosti i meč je završen porazom domaćih 2:1.

Poslije poraza od Hofenhajma u prošlom kolu Bajern je bijes iskalio prvo u utorak na Anderlehtu u Ligi šampiona (3:0), a potom i na Majncu, koji je u subotu ispraćen sa Alijanc Arene sa 4:0.

Dvostruki strijelci bili su Roben i Levandovski, ali veliki doprinos dao je Džošua Kimih koji je bio asistent kod tri gola.

Ako je Roben imao sreće kod prvog gola, kada ga je lopta pogodila poslije šuta Milera, kod drugog, u 23. minutu radi se o rutinskoj majstoriji kada je lobovao Adlera poslije dodavanja Kimiha.

Ono što je Roben radio u prvom, Levandovski je radio u drugom poluvremenu. Napadač Bajerna dva puta je lako zatresao mrežu Adlera, koji je dobro branio, ali nije imao podršku danas očajne odbrane Majnca.

Twitter Embed Code

Verder je poveo protiv Šalkea pogotkom Sanea u 20. minuti, ali samo dvije minute kasnije “rudari” su izjednačili autogolom zlatnog orlića sa Novog Zelanda, Miloša Veljkovića. Krivicu za ovaj autogol ipak snosi Sane koji je želeći da izbije loptu nogom pogodio u glavu Veljkovića a lopta se od njega odbila u mrežu.

Bio je to uvod u preokret, koji se ipak čekao do 83. minuta, kada Gorecka pogađa za 1:2 i šok na Vezeru.

BUNDESLIGA 4. KOLO:

Subota:

Bajern - Majnc 4:0 (2:0)

/Roben 11, 23, Levandovski 50,77/

Ajntraht Franfurt – Augzburg 1:2 (0:1)

/Jović 80 - Maks 20, Kajubi 77/

Štutgart – Wolfsburg 1:0 (1:0)

/Akolo 42/

Verder – Šalke 1:2 (1:1)

/Sane 20 – Veljković 22 autogol, Gorecka 83/

Lajpcig - Menhengladbah 2:2 (2:1)

/Verner 17, Ogustan 31 - Azar 25 penal, Štindl 61/

Nedelja:

Hofenhajm - Herta 13:30

Leverkuzen - Frajburg 15:30

Dortmund - Keln 18:00

Odigrano u petak:

Hanover – Hamburg 2:0 (0:0)

/ Harnik 50, Bebou 82/

TABELA: Hanover 10, Bajern 9, Borusija Dortmund (-1) 7, Hofenhajm (-1) 7, Lajpcig 7, Šalke 9, Augzburg 7, HSV 6, Borusija Menhengladbah 5, Štutgart 6, Herta (-1) 4, , Frankfurt 4, Volfsburg 4, Majnc 3, Frajburg (-1) 2, Verder 1, Bajer Leverkuzen (-1) 1, Keln (-1) 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC