• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci se povlače sa EP?

Autor mondo.rs

Rukometna reprezentacija Slovenije razmišlja da da napusti takmičenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj nezadovoljna sudijskim odlukama

Evropska rukometna federacija (EHF) odbila je žalbu Slovenaca dan nakon sporne utakmice sa Nemačkom na Evropskom prvenstvu i registrovala je postojećim rezultatom (25:25).

"EHF je odbacio našu žalbu jer, kako kažu, nemamo pravo prigovora na odluke sudija i delegata. Odluka sudija je poslednja, bez obzira na to da li je u skladu sa pravilima igre ili ne", preneli su hrvatski mediji izjavu direktora reprezentacije Slovenije Uroša Mohoriča.

Slo - Nem
Izvor: YouTube

Litvanske sudije su nekoliko sekundi preka kraja donele odluku da Blažu Blagotinšeku daju crveni karton jer je bio u krugu centra i ometao izvođenje lopte i dosudili sedmerac kao kaznu koji su Nemci iskoristi za izjednačenje.

Sudije su 10 minuta gledale video snimak i donele kontroverznu odluku, posle čega je selektor selekcije Slovenije Veselin Vujović revoltiran stao na gol da brani sedmerac.

Predsednik Slovenačkog rukometnog saveza Franjo Boninc i saradnici odlučiće uskoro da li će napraviti radikalan potez i napustiti Zagreb uoči poslednjeg meča prve faze Evropskog prvenstva.

Slovenija posle dva meča ima samo jedan bod, uz remi sa Nemačkom izgubila je od Makedonije (25:24), kada je Vujović takođe imao mnogo primedbi na suđenje.

Slovenci bez obzira na odbijenu žalbu EHF ne žele da odustanu. Razmišljaju o privatnoj tužbi i pokretanju postupka pred Međunarodnim sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

"Idemo do kraja. Razmatramo podizanje tužbe protiv EHF, kao i o prijavi Međunarodnom sportskom sudu u Lozani. U svakom slučaju, nećemo prihvatiti odboijanje tužbe od strane EHF", izjavio je generalni sekretar Rukometnog saveza Slovenije Goran Cvijić za "24ur".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC