• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović o debilima: Pravilo za koje niko nije čuo!

Autor mondo.rs

"Hteo sam da napravim sprdnju, neki šou. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio?", pričao je Veselin Vujović u Zagrebu.

"Prvi put u istoriji rukometa to pravilo je primenjeno na Sloveniji", rekao je naš legendarni rukometaš i aktuelni selektor reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović.

On se, i dalje šokiran svime što se dogodilo u finišu utakmice sa prvacima Evrope, Nemačkom, pojavio pred brojnim novinarima u zagrebačkoj "Areni" i rekao da nikada nije čuo za pravilo na osnovu kojeg je Nemačka zaradila sedmerac nakon isteka utakmice i tako.

"Eto, to je jedno rukometno pravilo za koje ne zna niko osim sudija i delegata. Ono kaže da, ako nisi udaljen tri metra od izvođača u zadnjim sekundama onda, budući da nemaju vremena da te isključe, moraju da dosude sedmerac", ironično je komentarisao Vujović, koji je pokušao da stane na gol umesto svog golmana i odbrani sedmerac rivala.

"Pitao sam ih zašto nisu nemačkog igrača isključili napad pre toga, kad smo mi izvodili brzi centar. Oni su meni odgovorili: 'Pa dali ste gol.' Ja ih pitam zašto nisu zaustavili vreme i isključili ih, odgovorili su mi: 'Nećemo sad o tome'", otkrio je Vujović.


Njegova reprezentacija ostala je bez pobede zbog videotehnologije koja je prvi put uvedena na ovom prvenstvu.

"Mi smo napredna zemlja, pa nek smo mi dobili po dupetu od nove tehnologije", zaključio je u svom stilu Veselin Vujović, koji je podsetio kako je uopšte došlo do neizvesne završnice.

"Sudije su dovele utakmicu u egal tako što su izmislile sedmerac na Genšajmeru, koji niko nije video, pa su isključile Kavtičnika i Šerbeca na klupi. Dva minuta smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Nemci su došli u egal u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse", osvrnuo se Vujović na sredinu drugog poluvremena.

/pogledajte šta se dogodilo u Areni/



U tom trenutku litvanske sudije sedmoricu igrača Slovenije slale su van terena, a samo jednog Nemca.

"Za mene je moja ekipa pobednik. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi danas imala četiri boda, a zamislite, ima jedan. Ali to će zaboraviti i mediji i svi drugi. Negde će pisati da je Slovenija bila peta, šesta ili dvanaesta na ovom prvenstvu, pričaće se da su ovi igrači loši, a da sam ja loš selektor. Ništa, idemo da dobijemo Crnu Goru i uđemo u drugi krug, ali ne znam koliko ću izdržati u ovim uvjetima", rekao je Vujović.

On je bio besan na sudije i posle poraza od Makedonije 25:24, u 1. kolu, a u nedelju je posle pregledanog snimka rekao da će se povući iz rukometa zbog sudija, i suđenja, jer ne želi da narušava zdravlje.

Nakon što je Nemcima dosuđen sedmerac po isteku vremena, Vujović je sam stao na gol tražeći da brani.

"Hteo sam da napravim sprdnju, neki šou. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smešnim, jer ga vode debili! Ali, moji igrači i ljudi na klupi su disciplinovani, a ja sam takav kakav jesam pa su me zamolili da ispoštujem sudijsku odluku", dodao je Vujović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC