• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Zagrebu, Vujović stao na gol iz protesta!

Autor mondo.rs

Pogledajte šta se sve izdogađalo na utakmici Slovenija - Nemačka i šta su dosudile litvanske sudije.

Selektor reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović, koji je posle dramatičnog poraza u meču sa Makedonijom od gola razlike rekao da će zbog suđenja i sudija, generalno, napustiti rukomet, u drugoj utakmici na prvenstvu - stao je na gol da brani sedmerac!

Bio je to vrhunac drame koja se odigravala u zagrebačkoj "Areni" u kojoj su rukometaši Slovenije burno proslavljali pobedu nad šampionima Evrope, Nemcima, misleći da je gol Blaža Janca na tri sekunde pre kraja bio poslednji na utakmici.

Ali, radovali su se uzalud!

Nemci su u preostale tri sekunde pokušali da izvedu takozvani "brzi centar" i upute kakav-takav udarac prema golu Slovenije, međutim taj svakako bezopasan pokušaj blokom iz neposredne blizine sprečio je Blaž Blagotinšek.

Tog trenutka Vujovićevi momci nastavili su sa proslavom pobede od 25:24 (15:10), ali nisu primetili isprva da se litvanski sudijski par, Mindaugas Gatelis/Valdas Macejka, nije uputio ka svlačionicama, već ka zapisničkom stolu na pregledanje snimka.

Reporteri iz zagrebačke "Arene" ogradili su se u izveštajima ne ulazeći u tajne koje kriju pravila rukometne igre, delom i zbog toga što se sa ovakvom situacijom malo ko i sreo, pa i nije mogao da stekne bar osnovno znanje o ovom pravilu. Ponegde je nazvano "novim pravilom". Međutim, Vujović je posle utakmice rekao da su sudije donele odluku na osnovu pravila koje, citiramo, "niko ne zna".

 Tada, smirila se i zagrebačka publika koja je sve propratila uzvicima: "Cigani, cigani", a tišina u "Areni" trajala je dobrih 15-ak minuta dok su oba tima čekala na poslednju sudijsku odluku bez da su znali šta tačno Gatelis i Macejka premotavaju. Pretpostavka je bila da većaju da li je Janc nagazio liniju u kontri iz koje je doveo Sloveniju u vođstvo, međutim...

Isčekivanje je prekinuto na šokantan način - Litvanci su priznali Jancov gol, a potom došli do Blagotinšeka, pokazali mu crveni karton i dosudili sedmerac za Nemačku nakon što je vreme isteklo.

Šokirani, Vujović i igrači bunili su se kod sudija koje su od početka drugog poluvremena otvoreno stale na stranu branioca titule osvojene pre dve godine u Danskoj. Litvanci su kod poslednje odluke na utakmici posle silnog pregledanja utvrdile da je Blagotinšek u blok skočio odrazivši se iz kruga na centru igrališta. A, to nije smeo da uradi (valjda).

/VUJOVIĆ O DEBILIMA: PRAVILO KOJE NIKO NE ZNA/


Smatrajući da je njegov tim drastično oštećen, Vujović je prvo stao na gol tražeći da on brani sedmerac Nemaca za izjednačenje, ali se posle nekog vremena sklonio i posmatrao kako Tobijas Rajhman vara Matevža Skoka za novi konačan rezutlat - 25:25 (15:10).

Slovenci su u prvom meču izgubili od Makedonije 25:24 (11:11), a pregledanje snimka utakmice dalo je povoda Vujoviću da bude besan, jer se ispostavilo da su rumunske sudije Konstantin Din i Sorin-Lorenćiju Dinu napravile nekoliko grešaka na račun njegovog tima, od kojih je jedna i presudila na kraju.

Rukomet
Izvor: YouTube



Slovenija je na krilima odbrana Urbana Lesjaka, ali i energičnom, motivisanom, brzom igrom imala i 14:8 i 15:9 u finišu prvog poluvremena, ali se na pauzi nešto drastično promenilo u kriterijumu litvanskih sudija koje su u 45. minutu napravile potpuni haos na parketu.

Prvo su isključile Kavtičnika, koji se prilikom povratka u odbranu sudario sa jednim nemačkim igračem (koji je pritom malo i simulirao), a potom je klupa dobila dodatno isključenje zbog protesta na tu odluku.

Sa dvojicom igrača više u polju, Nemačka je za manje od dva minuta anulirala tri gola zaostatka i prišla na 19:19, iako je u 42. minutu Kavtičnik pogodio za 19:15. Slovenija je tada imala 70 odsto realizacije u šutu iz igre, ali i 14 minuta sa igrače manje naspram…

...dva minuta rivala!

Kada je meč uveden u egal završnicu, bilo je jasno da odnos samopouzdanja dva tima nije isti kao do polovine drugog poluvremena, međutim i u takvim okolnostima Slovenija je bila blizu pobede.

Gatelis i Macejka oćutali su Polu Druksu faul u napadu tokom akcije iz koje je izjednačio na 24:24, na šta su Slovenci reagovali brzim centrom i Jancovim golom, a Nemci brzim centrom koji ništa ne bi promenio da Blagotinšek nije podlegao euforiji i izgubio fokus.

Biće zanimljivo čuti Vujovića...

Grupa A

Parovi 3. kola (utorak): Srbija - Švedska (18.15), Hrvatska - Island (20.30)

Tabela: Hrvatska 4, Švedska 2, Island 2, Srbija 0.

Grupa B

Parovi 3. kola (utorak): Francuska - Belorusija (18.15), Norveška - Austrija (20.30)

Tabela: Francuska 4, Norveška 2, Belorusija 2, Austrija 0.

Grupa C

Rezultati 2. kola (ponedeljak): Nemačka - Slovenija 25:25 (15:10), Crna Gora - Makedonija 28:29 (16:15).

Tabela: Makedonija 4, Nemačka 3, Slovenija 1, Crna Gora 0.

Parovi 3. kola (sreda): Nemačka - Makedonija (18.15), Crna Gora - Slovenija (20.30).

Grupa D

Rezultati 2. kola (ponedeljak): Mađarska - Španija 25:27 (12:13), Češka - Danska 28:27 (15:16)

Tabela: Španija 4, Danska 2, Češka 2, Mađarska 0.

Parovi 3. kola (sreda): Češka - Mađarska (18.15), Španija - Danska (20.30)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Ko je gledao sve je vidio. Teška krađa. Tačno se zna ko mora proći dalje. Sport je generalno uništen. Sude sudije kao na evropskom prvenstvu u košarci prošle godine.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC