• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roben i "strašni" Leva za novu pobjedu Bajerna

Autor mondo.ba

Bavarci su preokretom u drugom poluvremenu došli do nova tri boda. Leverkuzen slavio u Hamburgu. Frajburg bolji od Verdera.

Arjen Roben je u drugom poluvremenu prošao put od tragičara do heroja.

Bavarci su na "Folksvagen Areni" gubili od osmog minuta,a sjajni Holanđanin je u 54. minutu promašio jednasterac, ali se nakon toga iskupio pošto je asistirao za poravnanje i izborio penal koji je Robert Levandovski pretvorio u tri boda:

Volfsburg - Bajern Minhen 1:2 (1:0).

Bajern će u osmini finala Lige šampiona u utorak dočekati Bešiktaš, a pošto imaju i više nego zdravu prednost od 18 bodova, Jup Hajnkes je odlučio da napravi osam izmjena i na klupi ostavi Davida Alabu, Matsa Humelsa, Roberta Levandovskog, Tomasa Milera, Džeroma Boatenga...

Zanimljivo, ovo je prva utakmica u posljednjih pet godina na kojoj trener Bavaraca ima na raspolaganju sve igrače, pošto se nakon 87 dana na teren vratio Tijago Alkantara.

Prethodno gostovanje na "Folksvagen Areni" Bavarci su riješili u svoju korist (6:0) i osigurali šestu uzastopnu titulu u Bundesligi.

Ovaj put nije bilo tako lako...

"Vukovi" su došli do vođstva u 8. minutu kada je Danijel Didavi na drugoj stativi nadvisio Huana Bernata i matirao Svena Urlajha. Bajern je do kraja prvog dijela dominirao, imao preko 70 odsto posjeda lopte, ali nije uspio da napravi ozbiljniju priliku.

U nastavku susreta Bavarci su već u 55. minutu imali priliku da sa bijele tačke poravnaju rezultat, ali je Koen Kastels udarac Arjena Robena odbranio uz pomoć stative.

Holanđanin se iskupio devet minuta kasnije kada je odlično probio po strani i poslao upotrebljiv centaršut koji je Sandro Vagner glavom pretvorio u poravnanje.

Posljednji put kada je Volfsburg vodio na poluvremenu protiv Bajerna Robert Levandovski je takođe bio na klupi, a kada je ušao u igru postigao je PET pogodaka za devet minuta. Fenomenalni Poljak ni ovoga puta nije imao milosti za "Vukove".

Novi penal za Bajern je izborio Arjen Roben kada je ponovo "probio" mladog Utera koji ga je povukao za ruku, a to je arbitru bilo dovoljno da ponovo pokaže na bijelu tačku sa koje je tri boda osigurao Robert Levandovski nakon dvanaest minuta od ulaska u igru.

U ostalim mečevima popodnevnog termina Leverkuzen je vrijednom pobjedom u Hamburgu izbio na drugo mjesto, dok je ovo za HSV još jedna sezona u kojoj će se grčevito boriti za opstanak. Frajburg je savladao Verder, a u remiju Kelna i Hanovera Miloš Jojić je proveo 70 minuta na terenu.

BUNDESLIGA - 23. KOLO:

Keln - Hanover 1:1 (1:1)
/Osako 30 - Fulkrug 37/

Frajburg - Verder 1:0 (1:0)
/Petersen pen. 24/

HSV - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)
/Han 70 - Bejli 40, Haverec 50/

Volfsburg - Bajern Minhen 1:2 (1:0)
/Didavi 8 - Vagner 64, Levandovski 90 pen./

Šalke - Hofenhajm (18.30)

u nedjelju

Augzburg - Štutgart (15.30)
Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund (18.00)

u ponedjeljak

Ajntraht - RB Lajpcig (20.30)

odigrano u petak

Herta - Majnc 0:2 (0:1)
/Kvaizon 40, 65/

TABELA: Bajern Minhen 59, Bajer Leverkuzen 38, RB Lajpcig (-1) 38, Borusija Dortmund (-1) 37, Ajntraht (-1) 36, Šalke (-1) 34, Hanover 32, Augzburg (-1) 31, Hofenhajm (-1) 31, Borusija Menhengladbah (-1) 31, Herta 30, Frajburg 28, Volfsburg 24, Štutgart (-1) 24, Verder (-1) 23, Majnc 23, HSV 17, Keln 14.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC