Nesreća u Banjaluci, poginuli radnici iz Čelinca

Autor:

Na gradilištu u banjalučkom naselju Novi Borik desila se nesreća u kojoj su stradala dva radnika preduzeća "Led projekt" iz Banje Luke, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

2
A- A A+

nesreća, novi borik Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Poginuli su Dobrivoje T. (57) i Željko K. (52) iz Čelinca nakon pada sa zgrade i izgradnji.

Navodeći inicijale nastradalih iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da se nesreća dogodila oko 11.00 časova u ulici Veljka Mlađenovića.

Radnici na gradilištu u Novom Boriku pali su sa visine od oko 15 metara. Nezvanično, stajali su na dasci koja je u jednom momentu prevagnula, ali će sve okolnosti ove tragedije biti naknadno utvrđeni.

nesreća, novi borik Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Smrt radnika konstatovali su ljekari banjalučkog Doma zdravlja.

"Mobilne ekipe službe Hitne pomoći izašle su na lice mjesta i zatekle dva povrijeđena radnika, te su nakon pregleda konstatovali smrt", rekli su ranije u Domu zdravlja.

Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Zorica Baroš, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, uz prisustvo inspektora zaštite na radu i specijaliste sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske.

Dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja a naložen je i spoljni pregled tijela smrtno nastradalih radnika koji će biti obavljen u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.