• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi, pa poraz Bajerna!

Autor mondo.ba

Šampion Njemačke poražen u Berlinu od Herte! Prvi poraz u sezoni Bavarcima nanijeli Ibišević i Duda.

Bajern iz Minhena poslije remija sa Augzburgom u prošlom kolu zabilježio je novi kiks na startu sezone.

Herta je u Berlinu savladala Bajern rezultatom 2:0 i pokazala da je jedan od rijetkih klubova koji znaju kako treba da se igra protiv šampiona Njemačke.

Četvrti put zaredom u odoljeli su plavo-bijeli ekipi Bajerna, ali i ujedno poslije tri remija u međusobnim duelima upisali i pobjedu!

Hrabrom igrom ekipa Pala Dardaija stigla je u prvom poluvremenu do prednosti 2:0 koju je u nastavku grčevito branila i odbranila.

Taktičke promjene Nike Kovača i izmjene koje je vršio nisu mu pomogle da upiše prvi poraz na klupi Bajerna, i to u svom rodnom gradu.

Upravo na Olimpijskom stadionu u Berlinu fudbaleri Bajerna u februaru su odigrali posljednji meč bez postignutog gola, a to nisu uspjeli ni u premijernom meču šestog kola Bundeslige.

Na drugoj strani Herta je uspjela da to učini dva puta, preko svoja dva najopasnija igrača ove sezone – Vedada Ibiševića i Ondreja Dude.

Bosanskohercegovački napadač doveo je u vođstvo domaćina u 25. minutu sa „bijele tačke“, nakon što je učestvovao u akciji iz koje se izrodio penal.

Ibišević je odlično šutirao glavom poslije centaršuta Dude, Nojer krajnjim naporom odbranio, a Kalu se na vrijeme postavio između lopte i Boatenga koji nije mogao da se zaustavi i jedanaesterac je bio neminovan.

Manje od šezdeset sekundi kasnije Kimih je imao odličnu priliku za izjednačenje, ali je njegov pokušaj odbranio Riberi! Bek Bavaraca odlično je izborio priliku za udarac, ali se Francuz našao na pogrešnom mjestu i vjerovatno spriječio čist pogodak.

Herta je u prvom poluvremenu igrala agresivno, direktno i napadački i to joj je donijelo drugi pogodak.

Lazaro je u 44. minutu bio asistent, a Duda je sa sedam, osam metara iskosa poslao loptu u mrežu za oduševljenje domaćih navijača i idealnu situaciju pred odlazak na odmor.

Od prvog minuta nastavka vidjelo se da će Herta braniti ovu prednost.

Dardai je povukao ekipu, prepustio u potpunosti posjed Bajernu, a svojim fudbalerima podijelio strogo defanzivne zadatke, osim napadaču Selkeu, koji je zamijenio Ibiševića u 53. minutu, te Dude i Kalua koji su povremeno prijetili iz kontranapada.

Bajern je imao nekoliko „zicera“, ali je na golu Herte sjajno branio Kraft, koji je dobio priliku jer je prvi golman Jarstajn povrijeđen. 

Klinsman na klupi Herte

Poslije povrede Jarstajna na gol Herte je stao Kraft, a njegova rezerva na ovom meču bio je Džonatan Klinsman, sin legendarnog Jirgena Klinsmana.

Upravo Kraft spasio je Hertu u 68. minutu, kada je praktično na gol-liniji odbranio šut Boatenga, a odbrana Herte izbila loptu ispred Levandovskog i Gnabrija.

Deset minuta kasnije upisao je novu odbranu, doduše Vagner je glavom šutirao direktno u njega.

Defanzivna linija Herte u finišu se pretvorila u pravi „bunker“, pa u par navrata igrači Bajerna nisu imali prostora u šesnaestercu da se namjeste i upute završni udarac.

U napad je išao i golman Nojer, a malo je nedostajalo da jedan njegov „izlet“ domaći kazne pogotkom za 3:0.

Bajern je prvim porazom u sezoni pružio priliku Borusiji Dortmund  i Verderuda poslije dugo vremena eventualnim pobjedama u subotu zasjednu na čelo tabele. Herta ima 13 bodova koliko i Bajern, ali je druga zahvaljujući lošijoj gol-razlici.

BUNDESLIGA - 6. KOLO:

Hofenhajm - Lajpcig 0:2 (0:0)
/Pulsen 53, 73/

Nirnberg - Diseldorf 3:0 (1:0)
/Berens pen. 28, Išak 64, Palasios 78/

Šalke - Majnc 1:0 (1:0)
/Šof 11/

Štutgart - Verder 2:1 (1:0)
/Donis 19, Kastro 75 - Cijeler ag. 68/

Volfsburg - Borusija Menhengladbah 2:2 (1:1)
/Štefen 12, Veghorst 59 - Plea 7, Azar 48/

Bajer L. - Borusija Dortmund (18.30)

u nedjelju

Ajntraht - Hanover (15.30)
Augzburg - Frajburg (18.00)

u petak

Herta - Bajern 2:0 (2:0)
/Ibišević 24 penal, Duda 44/

TABELA: Bajern 13, Herta 13, Borusija Dortmund 11 (-1), Borusija Menhengladbah 11, Verder 11, Lajpcig 11, Volfsburg 9, Majnc 8, Nirnberg 8, Hofenhajm 7, Frajburg 7 (-1), Bajer L. 6 (-1), Augzburg 5 (-1), Diseldorf 5, Štutgart 5, Ajntraht 4 (-1), Šalke 3, Hanover 2 (-1).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC