• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusija preokretom u Leverkuzenu do prvog mjesta

Autor mondo.ba

Dortmund je bio na "konopcima", gubio 2:0 u 65. minutu, ali je Lucijen Favr iz rukava izvukao dva "asa".

Sjajan meč na "Baj Areni"!

Bajer je sezonu startovao sa tri vezana poraza, potom vezao dvije pobjede, a večeras protiv gostiju iz Dortmunda imao 2:0 u 65. minutu susreta, da bi potom primio ČETIRI gola i ostao bez cijelog plijena.

Gosti su u prvih 65. minuta pružili partiju punu individuanih grešaka, posebno u odbrani, ali su ulaskom Paka Alkasera i Džejdena Sanča pronašli "iskru" koja im je nedostajala.

LEVERKUZEN - DORTMUND 2:4 (2:0)
/Vajser 9, Tah 39 - Larsen 65, Rojs 69, Alkaser 85, 90+4/

Gosti su slabost u posljednjoj liniji pokazali već u 6. minutu kada je Manuel Akanđi nakon kornera gostiju bio blizu da savlada svog golmana.

Ipak, ono što nije uspio štoper gostiju jeste desni bek domaćih Mičel Vajser. I to na spektakularan način.

Gosti su izgubili loptu na sredini terena, Kaj Haverec je poveo kontrapad, pronašao Lukasa Alarija na lijevoj strani čiji centaršut na suprotnoj strani terene pronalazi Vajsera koji sa ivice šesnaesterca udarcem iz prve šalje pravu raketu u donji lijevi ugao.

Dortmund je u nastavku prvo imao priliku preko Kristijana Pulišić, a sredinom prvog dijela sreću iz slobodnog udarca je okušao i Marko Rojs ali je Lukas Hradečka oba puta izašao kao pobjednik.

Do kraja prvog dijela Bajer dolazi do još jednog pogotka.

Mlada odbrana Dortmunda nije uspjela da izbaci loptu nakon centaršuta Julijana Brandta iz kornera i nakon pravog "flipera" u šesnaestercu Džonatan Tah je na drugoj stativi smireno primio loptu i prizemnim udarcem savladao Romana Burkija.

Zadnju četvorku gostiju, sa desna na lijevu, su činili Ašraf Hakimi ( 19 godina), Manuel Akanđi (23), Dan Aksel Zagadu (19) i Abdu Dijalo (22).

Mladi defanzivci gostiju su pune ruke posla imali i u nastavku.

Prvo je Žulijan Brandt izbacio štoperski par Borusije i udarcem sa vrha šesnaesterca dobro zagrijao dlanove Burkija, da bi Kevin Foland nekoliko minuta kasnije prizemnim udarcem pogodio stativu da bi Zagadu otklonio opasnost.

Lucijen Favr je nakon petnaest minuta igre u drugom dijelu u igru uveo Paka Alkasera, a ubrzo nakon toga i Džejdena Sanča.

Švajcarac je dobio ono što je želio, pritisak gostiju na njegovu zadnju liniju je splasnuo dok su Španac u napadu donijeli prevagu.

Mrežu gostiju je načeo Jakob Brun Larsen nakon što je Hradecka ukrotio odličan udarac Rojsa, ali je mladi Danac bio najbrži i "odbijanac" sproveo u mrežu.

Poravnanje je došlo samo četiri minute kasnije.

Sančo i Rojs su probili odbranu gostiju po desnoj strani, a mladi krilni igrač je dao povratnu loptu koju je Nijemac zakucao u mrežu za 2:2.

Tu nije bio kraj.

Veliki preokret za Dortmund je donio Alkaser koji je odlično ispratio centaršut Hakimija sa desne strane za 2:3, da bi Španac u posljednjim sekundama meča postigao još jedan pogodak.

Lukas Hradecka je napustio svoj gol u očajničkom pokušaju da njegov tim dođe do poravnanja nakon kornera, ali lopta je došla do Sanča koji je fantastičnim pasom u konranapadu pronašao Alkasera koji je pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 2:4.

U ranijem terminu vidjeli smo pobjedu Šalkea i loš dan Miloša Veljkovića, a sve ostale strijelce, rezultate i tabelu možete pogledati OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC