• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rapsodija u Majncu - "apotekari" u seriji

Autor mondo.ba

Tri utakmice u Bundesligi, isto toliko pobjeda i 11 postignutih golova za Bajer Leverkuzen.

Bajer Leverkuzen je u seriji!

Poslije 3:0 i Volfsburgu, pa 3:1 protiv Bajerna pred svojim navijačima, "apotekari" su u prvom meču 21. kola Bundeslige kao gosti porazili Majnc ubjedljivo, 5:1 (4:1), uz sjajno partiju dvostrukog strijelca i asistenta Julijana Branta.

Sve je bilo riješeno već nakon 45 minuta, u kojima su gosti postigli četiri, a primili jedan gol.

MAJNC - BAJER LEVERKUZEN 1:5 (1:4)

Domaći su bolje otvorili meč, a Žan Filip Mateta već u drugom minutu mogao je dovesti Majnc u vođstvo. Nakon što je propustio da to učini, kazna je ekspresno stigla na drugoj strnai.

Kevin Foland i Karim Belarabi u petom minutu odigrali su brzu akciju, nakon koje je Brazilac Vendel samo ugurao loptu u gol praktično sa gol-linije.

Izjednačenje je uslijedilo već u devetom minutu i činilo se tada da će gledaoci na "Opel Areni" gledati neizvjestan meč. Nakon kornera domaćih, loše je reagovala odbrana "apotekara", što je iskoristio Robin Kvaizon i vratio stvari na početak.

KISLING

Julijan Brant prvi je igrač Bajer Leverkuzena koji je učestvovao kod četiri gola na jednoj utakmici (danas po dva gola i asistencije) još od 2015. godine i identičnog učinka Štefana Kislinga.

Kai Haverc je, međutim, vrlo brzo pogodio za novo vođstvo gostiju. Bila je to odlična akcija kod koje je veći dio posla odradio Brant, a Havercu je ostao slađi dio, da loptu sa 15-ak metara pošalje u mrežu.

U 29. minutu Belarabi je pogodio prečku, a već u narednom napadu na semaforu je 1:3. Bila je to još jedna školska akcija gostujućeg tima, koju je u novi gol pretvorio Brant.

Imali su domaći dobru šansu u finišu prvog poluvremena, Aron Martin pogodio je prečku u 42. minutu, a onda još jednom Majnc već u sljedećem napadu kažnjen za promašaj.

Belarabi je fenomenalno iskosa, sa desne strane, dijagonalom u suprotni golmanov ugao, pogodio za ogromnih i nedostižnih 1:4.

U nastavku nije bilo "vatrometa" kao u prvom dijelu meča, a Brant je svojim drugim golom, u 64. minutu, kompletirao "petardu" i zapečatio sudbinu rivala.

BUNDESLIGA - 21. KOLO:

Majnc - Bajer Leverkuzen 1:5 (1:4)
/Kvaizon 9 - Vendel 5, Haverc 20, Brant 30, 64, Belarabi 43/

U subotu:

Borusija Dortmund - Hofenhajm (15.30)
RB Lajpcig - Ajntraht
Borusija Menhengladbah - Herta
Hanover - Nirnberg
Frajburg - Volfsburg
Bajern Mihnen - Šalke (18.30)

U nedjelju:

Verder - Augzburg (15.30)
Fortuna - Štutgart (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund 49, Borusija Menhengladbah 42, Bajern Mihnen 42, RB Lajpcig 37, Bajer Leverkuzen (+1) 33, Ajntraht 32, Volfsburg 31, Hofenhajm 29, Herta 28, Verder 27, Majnc (+1) 27, Šalke 22, Frajburg 22, Fortuna 22, Augzburg 18, Štutgart 15, Nirnberg 12, Hanover 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC