• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atalanta preko Napulja ka Ligi šampiona

Autor mondo.ba

Fer-plej potez i pogodak Mertensa obilježili prvo poluvrijeme u Napulju, ali Atalanta je u nastavku golom Zapate i Pašalića stigla do potpunog preokreta i četvrtog mjesta na tabeli.

Poštenje se isplatilo Drisu Mertensu, ali ne i Napoliju.

Nakon što je priznao da ga u spornoj situaciji golman Atalante nije ni dirnuo, Belgijanac je vrlo brzo stigao do pogotka, međutim, vođstvo Napolija “poništio” je Duvan Zapata pogotkom i asistencijom za veliki preokret Atalante na San Paolu.

Sjajni Kolumbijac rutinski je poslao loptu u mrežu poslije asistencije Iličića, a potom petom asistirao  Pašaliću za pobjedu Atalante protiv Napolija 2:1 u posljednjem meču 33. kola Serije A.

Atalanta se trijumfom u Napulju  bodovno izjednačila sa Milanom na četvrtom mjestu i dokazala da je definitivno kandidat za plasman u Ligu šampiona.

Gosti iz Bergama su, međutim, imali i malo sreće, jer su u većem dijelu meča bili u podređenom položaju, pa čak i morali bukvalno da vade loptu iz gola.

Ulazak Josipa Iličića u drugom poluvremenu je ipak razmrdao ekipu iz Bergama koja je postala mnogo opasnija, a u finišu čak i  imala priliku za ubjedljiviji trijumf.

Napoli je ušao bolje u meč, a veliku priliku za pogodak u 11. minutu  imao je Mertens poslije katastrofalne greške Masijela kada se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom Golinijem.

Belgijanac je u tom naletu pao, sudija Danijele Orsato kao da je malo zastao, ali je Mertens ustao i pokazao da kontakta ipak nije bilo.

To mu se vratilo u 28. minutu, kada je postigao pogodak poslije centaršuta Malkija i nespretne reakcije Maćinija koji je možda i sam skrenuo loptu u mrežu.

Mogao je Napoli da duplira vođstvo u 35. Minutu, međutim Golini je odbranio zicer Zjelinskom, a najbolju priliku u prvom poluvremenu gosti su imali u sudijskoj nadoknadi, kada je Ospina sjajnom intervencijom odbranio šut Papu Gomeza, a potom uhvatio loptu poslije pokušaja glavom.

Napoli će žaliti za brojnim propuštenim prilikama, posebno za onom iz 50. minuta kada je lopta prešla liniju, ali nedovoljno za pogodak.

Milik je lobovao Golinija, ali je Mazijelo u posljednji trenutak izbio loptu iz gola, nedostajalo je nekoliko centimetara da ona cijelim obimom pređe gol-liniju i sat sudije Orsata nije zapištao.

Papu Gomez bio je u novom naletu u 53. Minutu, kada se Ospina još jednom istakao, a potom je Mertens u dva navrata mogao da se upiše u strijelce. Prvo je umjesto da šutne nesebično poslao loptu za Ruiza koji je stao, a nešto kasnije sam je završio akciju ali je pogodio spoljni dio mreže.

Kazna za promašaje stigla je u 69. minutu. Josip iličić koji je ušao petnaestak minuta ranije i razigrao uspavanu Atalantu centrirao je za Duvana Zapatu koji ne promašuje sa peterca – 1:1.

Kolumbijac nije proslavio pogodak protiv svog bivšeg kluba, ali se pobrinuo da ga u potpunosti dokrajči deset minuta prije kraja.

Zapata je u šesnaesterczu petom ostavio ostavio loptu za Pašalića, koji pogađa mrežu za preokret Atalante  - 1:2.

Mogla je Atalanta u posljednjem minutu i do ubjedljivije pobjede, ali je odlično ubacivanje u peterac za Iličića u posljednjem trenutku izblokirao Kulibali.

Napoli je upisao peti poraz u posljednjih devet mečeva u svim takmičenjima, dok je Atalanta nastavila seriju odličnih rezultata.

Ovo je njen peti trijumf u posljednjih osam utakmica Serije A, uz tri remija, pa nije ni čudo što se nalazi odmah uz Milan, ispred Rome, Torina i Lacija.

SERIJA A - 33. KOLO:

Napoli - Atalanta 1:2 (1:0)
/Mertens 28 – Zapata 69, Pašalić 80/

Odigrano u subotu

Parma - Milan 1:1 (0:0)
/Alveš 87 - Kastiljeho 69/

Bolonja - Sampdorija 3:0 (0:0)
/Toneli ag. 55, Pulgar 69, Orsolini 83/

Kaljari - Frozinone 1:0 (1:0)
/Žoao Pedro pen. 27/

Empoli - SPAL 2:4 (1:2)
/Kaputo 22, Traore 47 - Petanja pen. 38, 61, Flokari 44, Antenući 83/

Đenova - Torino 0:1 (0:0)
/Ansaldi 58/

Lacio - Kjevo 1:2 (0:0)
/Kaisedo 67 - Vinjato 49, Hatemaj 51/

Udineze - Sasuolo 1:1 (0:1)
/Lirola ag. 80 - Sensi 31/

Juventus - Fiorentina 2:1 (1:1)
/Aleks Sandro 37, Pecela 53 autogol - Milenković 6/

Inter - Roma 1:1 (0:1)
/Perišić 61 - El Šaravi 14/

TABELA: Juventus 87, Napoli 67, Inter 61, Milan 56, Atalanta 56, Roma 55,Torino 53, Lacio 52, Sampdorija 48, Kaljari 40, Fiorentina 40, Sasuolo 38, SPAL 38, Parma 36, Đenova 34, Bolonja 34, Udineze 33, Empoli 29, Frozinone 23, Kjevo 14*.

NAPOMENA*Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC