• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Levandovski po starom, Keln "nastradao" u Minhenu

Autor mondo.ba

Poljski napadač nastavio je sjajan niz – u prvih pet bundesligaških kola postigao je čak devet pogodaka! Premijerni gol u novoj sezoni postigao i Filipe Kutinjo.

Uz dortmundsku Borusiju, Keln je ekipa koja je najviše puta uspjela da trijumfuje nad Bajernom u elitnom rangu njemačkog fudbala – pošlo mu je to za rukom čak devet puta. Danas "jarčevi" nisu bili ni blizu jubilarne, desete, na koju će morati da sačekaju bar do 15. februara 2020. godine, kad će dva tima ponovo ukrstiti koplja, ali na Rajn-Energi stadionu…

BAJERN – KELN 4:0 (1:0)
/Levandovski 3, 48, Kutinjo 62 pen, Perišić 73/

Silovito su krenuli Bavarci u meč sa "jarčevima" i već u trećem minutu na semaforu "ispisali" rezultat 1:0, zahvaljući osmom bundesligaškom golu poljskog golgetera Roberta Levandovskog, koji je krunisao sjajnu akciju u kojoj su učestvovali vezisti Korentin Toliso i Džošua Kimih.

Izgledalo je već tad da će puleni Ahima Bajerlocera doživjeti sudbinu Majnca, kojem su igrači kojima komanduje Niko Kovač "isporučili" šest lopti u mrežu posljednjeg dana avgusta.

Zanimljivo, Bajern je trijumfovao na svih pet prethodnih utakmica koje su se igrale prvog dana Oktoberfesta.

Mihnen su, ipak, napustili uz četiri primljena pogotka, iako je lako moglo da ih bude bar šest koliko smo pomenuli (a možda i koji više), s obzirom da je aktuelni šampion tokom meča dva puta pogodio okvir gola (Kutinjo i Kimih) te propustio da realizuje još par šansi.

U smiraj prvog poluvremena, ponovo se Levandovski našao u šansi, uspio je da predribla Tima Horna i namjesti se na udarac iskosa, ali je poslao loptu preko gola, pa je propala prilika da Bajern na petnaestominutnu pauzu ode pri ugodnih 2:0.

Ipak, prvu narednu šansu koja mu se za to ukazala fantastični Poljak nije propustio.

U 48. minutu asistent kod prvog gola Džošua Kimih izveo je korner sa desne strane, a Levandovski uspijeva da nadvisi dva fudbalera Kelna i smjesti loptu tamo gdje treba, za ispis broja 9 u rubrici "postignuti golovi".

U 62. minutu Keln je ostao sa igračem manje, s obzirom da je direktan crveni karton zbog prekršaja u šesnaestercu nad Kutinjom dobio defanzivac Kingsli Eizibue, a Brazilac na pozajmici iz Barselone nije propustio šansu da sa "kreča" postigne svoj prvi gol za njemačkog velikana u tekućoj sezoni, iako je zbog utrčavanja svojih saigrača u kazneni prostor morao da ponovi udarac sa 11 metara.

Isti fudbaler učestvovao je kod četvrtog Bajernovog gola, onog iz 73. minuta, kada je poentirao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Defanzivac Bajera Lars Bender odigrao je danas 300. utakmicu za "farmaceute" u svim takmičenjima, a saigrači su mu za jubilej poklonili pobjedu nad novajlijom Union Berlinom, riješivši sve nedoumice oko konačnog ishoda do 25. minuta. U roku od pet minuta, mrežu gostiju pogađali su Kevin Voland i Lukas Alario.

Herta, za koju je svih 90 minuta odigrao Marko Grujić, upisala je prvu pobjedu i u Berlinu trijumfovala rezultatom 2:1 nad Paderbornom, koji i poslije pete runde ne zna za pobjedu. Vedad Ibišević je u igru ušao u 84. minutu.

U popodnevnom programu prvog dana vikenda, čast gostiju spasio je Augzburg, koji je došao do boda na gostovanju Frajburgu (1:1).

BUNDESLIGA – 5. kolo

Bajer – Union Berlin 2:0 (2:0)
/Voland 20, Alario 25/

Bajern – Keln 4:0 (1:0)
/Levandovski 3, 48, Kutinjo 62 pen, Perišić 73/

Frajburg – Augzburg 1:1 (1:1)
/Holer 24 – Niderlehner 39/

Herta – Paderborn 2:1 (1:0)
/Dilrosun 11, Volf 53 – Zolinski 54/

Verder – Lajpcig (18.30)

Nedjelja

Borusija M. – Fortuna (15.30)

Ajntraht – Borusija D. (18.00)

Ponedjeljak:

Volfsburg - Hofenhajm (20.30)

Igrano u petak:

Šalke - Majnc 2:1 (1:0)
/Serdar 36, Harit 89 - Onisivo 74/

TABELA: Bajern 11, Frajburg 10, Lajpcig (-1) 10, Šalke 10, Bajer 10, Borusija D. (-1) 9, Volfsburg (-1) 8, Borusija M. (-1) 7, Ajntraht (-1) 6, Verder (-1) 6, Augzburg 5, Fortuna (-1) 4, Hofenhajm (-1) 4, Union Berlin 4, Herta 4, Keln 3, Majnc 3, Paderborn 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC