• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 KRAJ GLASANJA: Zatvorena većina biračkih mjesta, prvi rezultati do ponoći

Danas su u Bosni i Hercegovini održani lokalni izbori. Biračka mjesta bila su otvorena od sedam do 19 časova, a tamo gdje je otvaranje kasnilo, glasanje će biti produženo.

 KRAJ GLASANJA: Zatvorena većina biračkih mjesta, prvi rezultati do ponoći Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Glasanje na većini glasačkih mjesta u BiH je završeno, otvorena su još samo ona mjesta koja iz nekog razloga nisu otvorena na vrijeme. 

Na Lokalnim izborima 2020. godine se bira:

  • 64 opštinska vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine,
  • 56 skupština opština u Republici Srpskoj,
  • 120 načelnika opština u Bosni i Hercegovini,
  • 14 gradskih vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine,
  • 7 skupština gradova u Republici Srpskoj,
  • 22 gradonačelnika u Bosni i Hercegovini i
  • Skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

19:25

Ukupne podatke o izlaznosti Centralna izborna komisija bi trebala saopštiti na konferenciji za medije u 21 čas, a u ponoć je zakazano objavljivanje prvih preliminarnih rezultata.

19:19

Odziv birača do 16 sati na nivou Bosne i Hercegovine iznosi 38,1 posto, objavila je Centralna izborna komisija BiH.

Na nivou Federacije BiH odazvalo se 35,65 posto glasača, a u Republici Srpskoj 42,25 posto. U Brčko Distriktu do 16 sati glasalo je 35,91 posto od ukupnog broja birača.

17:20

Do 14:30 sati posmatrači Koalicije "Pod lupom" izvijestili su o 120 kritičnih situacija tokom izbornog dana, čijem se rješavanju odmah pristupilo uz saradnju sa lokalnim izbornim komisijama i Centralnom izbornom komisijom BiH. Posmatrači Koalicije su u ovom periodu uložili 24 primjedbe na različitim biračkim mjestima. Većina primjedbi za rezultat je imala ispravljanje uočene nepravilnosti na biračkom mjestu.

Nepravilnosti pri procesu glasanja (jednoj osobi se izdaje više glasačkih listića, jedna osoba glasa više puta ili jedna osoba glasa u ime druge osobe koje se nisu pojavile na biračkom mjestu) su zabilježene na 12 biračkih mjesta.

Fotografisanje glasačkih listića je zabilježeno na biračkim mjestima u Novom Gradu, Novom Sarajevu, Brčko distriktu, Ilidži i Sanskom Mostu.

Bugarski voz, odnosno dolazak birača na biračko mjesto sa popunjenim glasačkim listićima i odlazak sa setom praznih glasačkih listića je zabilježen na dva biračkih mjesta u Starom Gradu u Sarajevu i Brčko distriktu BiH. Obje situacije su pravovremeno riješene.

Izvor: FENA

Na 19 biračkih mjesta je zabilježeno otvoreno nagovaranje na glasanje za određenog političkog subjekta, dok su zastrašivanja ili vršenja pristisaka na glasače zabilježeni na 4 biračka mjesta u Tuzli, Zavidovićima, Visokom i Sanskom Mostu.

Posebno radikalan slučaj kupovine glasova birača na dan izbora zabilježen je Tešnju gdje SDA Tešanj vrši podjelu potvrda o izdavanju 10 litara dizel goriva na benzinskoj pumpi Hifa d.o.o. Krndija.

Na 3 odsto biračkih mjesta primijećeni su slučajevi glasanja bez važećih identifikacionih dokumenata.

Vraćanje birača sa biračkog mjesta jer nisu bilu na Izvodu iz Centralnog biračkog spiska je zabilježeno na čak 50 odsto biračkih mjesta.

U 3 odsto slučajeva tokom glasanja se nisu primijenjivale i poštovale preporučene mjere za sprečavanje širenja COVID-19.

17:08

Izlaznost do 16 časova: U RS 42,25 odsto, u Federaciji 35,65 %

Prema podacima CIK BiH na lokalne izbore u BiH do 16.00 časova izašlo je 38,1 odsto birača.

Veća je izlaznost u Republici Srpskoj, 42,25 odsto, dok je u Federaciji BiH 35,65 odsto. U Brčkom je do 16 časova glasalo 35,91 odsto glasača.

Podatke o izlaznosti po opštinama i gradovima pogledajte OVDJE.

16:33

PDP za Mondo: Jedino rješenje poništavanje izbora u Doboju

Pojedine stranke u Doboju tvrde da njihovim posmatračima nije dozvoljen ulazak ni na jedno biračko mesto, zbog čega su se neke partije čak i povukle iz izbornog procesa, te tvrde da je jedino rješenje ponavljanje izbora. Više čitajte OVDJE!

16:32

Socijaldemokratska partija BiH traži smjenu predsjednice Gradske izborne komisije Banjaluka Nade Batinar. Istakli su da će, ako CIK ne reaguje, smatrati i njih odgovornim "za evidentnu izbornu krađu", te će morati reagovati "nedemokratskim instrumentima", prenosi "Radio Sarajevo".

"Jutros u 8.30 sati uputili smo prigovor GIK Banjaluka zbog zloupotrebe izbornog zakona članova biračkih odbora postavljenih na prijedlog stranaka vladajuće koalicije, jer nisu dozvolili prisustvo posmatrača SDP BiH i ostalih opozicionih stranaka na biračka mjesta", podsjetili su iz GO SDP BiH Banja Luka.

16:06

Smijenjen predsjednik biračkog odbora u Čapljini

Na biračkom mjestu u Osnovnoj školi ”Vladimira Pavlovića” u Čapljini početkom izbornog dana spriječen je pokušaj krađe, kada je predsjednik Biračkog odbora Tihomir Krešić uoči otvaranja birališta uzeo birački popis i napustio biračko mjesto. Prije otvaranja vratio se sa osam zaokruženih ljudi, što su uredno i blagovremeno prijavili ostali članovi odbora, a o čemu je Gradska izborna komisija napravila zapisnik, a nakon čega je dotični smijenjen, te je imenovan novi predsjednik.

“To je do sada jedini problem zabilježen u izbornom danu na području Čapljine. Riječ je o biračkom mjestu 0173-A-001 na kojem smo nakon što smo zaprimili prijavu, u skladu za zakonom razriješili dotadašnjeg predsjednika, te na njegovo mjesto pozvali i imenovali zamjenika. Ovo biralište je nakon toga normalno nastavilo sa radom. Kasnije je sve funkcionisalo bez problema“, izjavio je predsjednik GIK-a Grada Čapljine Vedran Sušak.

14:46

Policija Brčko distrikta danas je, do 12.43 časa, zaprimila 16 prijava koje ukazuju na eventualno ometanje ili kršenje izbornog procesa i postupa po tim prijavama, izjavila je Srni portparol policije Dževida Hukičević.

Hukičevićeva je istakla da je o svemu obaviještena Izborna komisija distrikta i Štab akcije "Lokalni izbori 2020" u Sarajevu.

Izvor: YouTube/screenshot/

Ona je istakla da je policija preduzela sve zakonom predviđene mjere iz svoje nadležnosti, te je formiran Operativni štab za nesmetano sprovođenje lokalnih izbora s ciljem poštovanja naredbi Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta. 

14:35

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović glasao je danasu u banjalučkom naselju Kočićev vijenac. Borenović je istakao da je važno da na ovim izborima bude iskazana stvarna volja građana, a ne brojača. On se nada i da će Centralna izborna komisija, kao ključno izborno tijelo, žestoko sankcionisati one koji krše Izborni zakon.

Izvor: Srna/Radenko Kuprešak

"Nažalost, ponavlja se ono što je bilo jasno svima da će u nekim sredinama doći do narušavanja Izbornog zakona kada je riječ o pravu svih koji su prijavljeni da nadgledaju izborni proces. To se, koliko vidimo već desilo u Doboju i nekim drugim sredinama", rekao je Borenović.

14:32

Mirsad Peco koji je bio kandidat SDA za načelnika Travnika umro je jutros u bolnici u Travniku od posljedica korona virusa. Iz SDA su potvrdili da je danima bio hospitalizovan zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uzrokovanog koronavirusom.

Izvor: SDA

13:55

Za razliku od ostatka građana Bosne i Hercegovine Mostarci danas neće na birališta i za njih je ovo obična nedjelja. Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine odlučila je da se u tom gradu izbori održe 20. decembra ove godine. Više o tome pročitajte OVDJE!

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

13:50

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović glasala je u Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora u Banjaluci.

Izvor: Predsjednik RS/Borislav Ždrnja

13:08

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Izbori 2020" prijavljeni su  incidenti na određenim glasačkim mjestima. Na nekoliko mjesta osobe su u glasačku kutiju ubacile popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznijele nepopunjene. U Donjem Zabrđu-Posavcima B.M. polupao je glasačku kutiju. Više na ovom LINKU!

12:51

Kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković obavio je svoju građansku dužnost i glasao, i to u pratnji bake. Stanivuković je glasao u Osnovnoj školi "Miloš Crnjanski".

12:40
Izvor: CIK BiH

Na konferenciji za medije CIK-a saopšteno je da je do 11 časova izlaznost birača 14.88 odsto. 

Po entitetima, u Federaciji BiH izlaznost je bila 13,56% dok je u Republici Srpskoj izlaznost 18,07%. CIK podatke za Brčko još nije dobio.

Kada se uporedi izlaznost u odnosu na prošle izbore, predsjednik CIK-a Željko Bakalar istakao je kako je ovaj put izlaznost ispod prosjeka, te da on iznosi 16,17%.

12:25
Izvor: atv

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je i kandidat za novi mandat, glasao je od kuće, jer je pozitivan na koronu. "Čudna vremena, ali ipak, biće sve dobro", kazao je Radojičić. Radojičić je izjavu za novinare davao na neobičan način - s prozora svog stana. 

12:13

Na konferenciji za medije Centralne izborne komisije saopšteno da glasački listići nisu stigli u Grčku zbog blokade u toj zemlji, koja je onemogućila poštanski promet. Prema riječima članova CIK-a, listići su stigli u Solun, ali ne i u Atinu.

12:11
Izvor: SDS

SDS će tražiti da se ponište izbori u Doboju jer tamo vlada potpuno nezakonje, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović kaže da će SDS zbog činjenice da kriminal i mafija u ovom gradu kontroliše izborni proces tražiti da se izbori u ovom gradu održe pod potpunim monitoringom.

„Nadam se da će i druge političke partije imati sličan stav i da ćemo zajedno učiniti sve kako bi se spriječili oni koji želi na potpuno nezakonit način oteti izbornu volju građana“, kazao je Šarović.

12:09

Gužve na pojedinim glasačkim mjestima u Banjaluci natjerali su neke građane da odustanu od glasanja. "Preče nam je zdravlje" poručili su Banjalučani koji su na biračkim mjestima zatekli gužve i sugrađane koji ne poštuju distancu.

Izvor: Miomir Jakovljević / Anadolija

11:40

Iz Koalicije za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" saopšteno je da je za 98 odsto posmatrača omogućen je nesmetan pristup biračkim mjestima na koje su bili raspoređeni. Problema je bilo na 45 biračkih mjesta, od čega najviše u Doboju.

Slična situacija zabilježena je na određenom broju biračkih mjesta u Banjaluci. Pozitivno je riješeno 17 ovih situacija, dok su ostale u postupku rješavanja. Prvobitno pristup na biračka mjesta nije omogućen posmatračima najčešće pod izgovorom nemogućnosti poštovanja epidemioloških mjera, a naknadno je omogućen.

"To nam govori da posmatračima nije bio omogućen pristup zbog samovolje biračkog odbora. Zabrinjava podatak da na svakom trećem biračkom mjestu u zemlji  nije istaknuta lista članova biračkog odbora na kojoj se vidi naziv političkog subjekta za svakog člana biračkog odbora, a što je obavezno", saopšteno je iz Koalicije. 

Prema njihovim podacima, na sedam odsto biračkih mjesta je nedostajalo nešto od izbornog materijala, dok na dva odsto biračkih mjesta glasački listići nisu ručno brojani.

Na jednom biračkom mjestu u Banjaluci nedostajalo je 130 glasačkih listića. Po prijavi kritične situacije, navedeno je da će glasački listići biti naknadno dostavljeni. 

Ukupno 84 odsto biračkih mjesta otvoreno je u sedam časova, a preostala biračka mjesta sa kašnjenjem do sat vremena. Tri biračka mjesta otvorena su sa kašnjenjem od preko sat vremena - u Vlasenici, Han Pijesku i Čapljini.

11:25

Dodik: Ko gubi ima pravo da se ljuti

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik glasao je u Laktašima. On je izjavio da postoje lokalne izborne komisije i Centralna izborna komisija koji će odlučiti da li je negdje prekršeno izborno pravilo. Dodik je napomenuo da se na lokalnim izborima uvijek neko žali i da ne zna konkretno o čemu se radi u Doboju, ali da smatra da neki zloupotrebljavaju situaciju.

"Mislim da neki zloupotrebljavaju ovu situaciju, iako je jasno da je epidemiološkim pravilima pripisano da se može sjediti na dva metra razmaka. Međutim, jasno je da sva glasačka mjesta nemaju taj kapacitet, a SNSD možda ima najmanje posmatrača", rekao je Dodik novinarima.

On je ocijenio da su neki svjesni izborne pozicije, pa i u Doboju.

"U Doboju je jasno ko će pobijediti na izborima, a ko gubi ima pravo da se ljuti", zaključio je Dodik.

Izvor: mondo.ba

11:23

U mjestu Suhača u Novom Gradu prekinuto je glasanje.

"Birački proces je počeo, ali je prekinut zbog neprimjerenog ponašanja predsjednika biračkog odbora. Članovi OIK-a su bili na biračkom mjestu Suhača i ustanovili da ne postoje uslovi da se nastavi izborni proces", rekao je predsjednik OIK-a Ljuban Knežević.

Više o tome pročitajte OVDJE.

11:08

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u pratnji supruge Sebije na lokalnim izborima 2020. glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Nafija Sarajlić" u Sarajevu.

Izetbegović je nakon glasanja pozvao građane da izađu na birališta i iskoriste pravo glasa.

Izvor: Samir Velija/Anadolija

10:50

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić izjavio je da je Novom Gradu u mjestu Suhača zatvoreno biračko mjesto zbog pokušaja da se u glasačku kutiju ubaci 150 listića, koji su, navodno, štampani u privatnoj štampariji u Prijedoru. Šešić je dodao da su nepravilnosti prijavljene i u Zvorniku, Doboju i Banjaluci. 

Pročitajte više OVDJE.

Izvor: SDS

10:27

„U Doboju je u toku do sada nezabilježeno kršenje Izbornog zakona BiH, gdje se posmatračima PDP-a i drugih opozicionih partija i lista zabranjuje ulazak na biračka mjesta“, kaže šef Glavnog izbornog štaba Igor Crnadak.

Crnadak kaže da se vlast u Doboju se ponaša kaubojski i kabadahijski i da nadležne institucije moraju hitno reagovati. Više o ovome pročitajte OVDJE.

Izvor: PDP

10:12

Kandidat SNSD-a za odbornika u opštini Istočni Stari Grad Miljan Jovičić izjavio je da je CIK BiH na osnovu neistina donio spornu odluku o zabrani članovima Udruženja pokreta mladih "Adresa" da nadziru izborni proces na biračkim mjestima u ovoj lokalnoj zajednici.

On je pozvao CIK da "radi sprečavanja izborne krađe koja se sprema" pošalju četiri posmatrača na četiri biračka mjesta u ovoj opštini.

"U suprotnom, ako CIK ništa ne preduzme, izbori u ovoj opštini biće pokradeni", naveo je Jovičić. Pročitajte više klikom na OVAJ LINK.

Ilustracija
Izvor: Jovana Borovčanin/Srna

9:50

Ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić objavila je danas da prvi put od kad ostvaruje pravo glasa, neće glasati na izborima.

"Meni, kolegama zaposlenim u DKP BiH u Atini, kao i brojnim našim državljanima širom Grčke onemogućeno je ustavom zagarantovano pravo. Hvala CIK BiH na efikasnosti!", objavila je Milica Ristović Krstić na svojoj Fejsbuk stranici.

Istakla je da je glasanje putem pošte ovim potpuno obesmišljeno.

"Ne znam je li tužnija činjenica da nisu mogli organizovati dostavljanje glasačkog materijala na vrijeme ili odluka od 10.11, da DKP preuzme prikupljanje izbornog materijala od državljana. Јoš jednom dokazali koliko su nesposobni i nisu u stanju da kontrolišu izborni proces", zaključila je Ristović Krstić.

Izvor: Screenshot

9:45

Generalni sekretar Partije demokratskog progresa objavio je na Tviteru da na jednom biračkom mjestu u Banjaluci predsjednik biračkog odbora nije dozvolio posmatračima da prisustvuju izlaganju praznih glasačkih kutija.

9:28

Predsjednik Izborne komisije Brčko distrikta Andrea Mrkonjić rekla je da na području distrikta postoje 142 redovna biračka mjesta, da je na nekoliko njih otvaranje kasnilo pola časa, dok su ostala otvorena na vrijeme.

Mrkonjićeva je rekla novinarima da će rad biračkih mjesta, čije je otvaranje kasnilo, biti produžen za onoliko vremena koliko je kasnilo otvaranje.

Ona je istakla da je angažovano pet redovnih i sedam mobilnih kovid timova.

Mrkonjićeva je napomenula da su određena biračka mjesta premještena na druge lokacije, kao što je slučaj sa biračkim mjestima u Domu kulture, te da su građani imali priliku da se informišu o tome.

"Kada je riječ o biračima koji su kovid pozitivni i hospitalizovani i oni koji su u izolaciji, te kategorije birača imale su mogućnost da 72 časa prije održavanja izbora podnesu zahtjev Izbornoj komisiji da ostvare biračko pravo i glasaju putem kovid mobilnih timova", pojasnila je Mrkonjićeva.

Ona je navela da su oni birači kojima je nakon isteka tog roka dijagnostifikovan kovid 19, kao i oni koji su hospitalizovani ili su stavljeni u izolaciju, imali mogućnost da podnesu zahtjev za glasanje putem mobilnog kovid tima do danas do 9.00 časova.

"Na nadležnoj ustanovi je hoće li dopustiti posebnim kovid timovima da uđu u bolnicu jer norma kaže tim biračima biće omogućeno pravo glasa ukoliko ustanova dopusti da poseban kovid mobilni tim uđe u nadležnu ustanovu", pojasnila je Mrkonjićeva.

Mrkonjićeva je navela da je Izborna komisija distrikta od Kriznog štaba dobila podatak da neće biti omogućeno mobilnim timovima da uđu u prostorije gerijatrijskih ustanova radi zaštite života i ljudi od epidemiološke ugroženosti.

9:18

Predsjednik dobojskog GIK-a Nenad Paleksić rekao je novinarima da su biračka mjesta u ovom gradu otvorena u sedam časova, ali da je u manjem broju bilo do 15 minuta kašnjenja.

On je naveo da je prijavljen problem u nekoliko biračkih mjesta sa posmatračima pojedinih političkih subjekata koji su u velikom broju došli do biračkih mjesta i onemogućili članovima biračkih odbora da počnu normalno da rade.

"Nekoliko njih je ušlo na silu, ne prateći red i instrukcije, pa je morala intervenisati i policija", rekao je Paleksić i naveo da je riječ o biračkim odborima Tekućica, Suvo Polje i Boljanić.

Prema njegovim riječima, Narodni pokret za Banjaluku povukao je svoje članove iz biračkih odbora.

8:54

U Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Banjaluci, u kojoj se nalazi više biračkih mjesta građani čekaju u redovima kako bi obavili svoju građansku dužnost. 

Iako su u prostorijama škole izložena upozorenja o držanju odstojanja tek pojedini građani u redovima pokušavali su držati distancu. Građanima se ne kontroliše tjelesna temperatura, a dezinfekcija ruku obavezna je samo pri ulasku u učionicu odnosno na biračko mjesto.

Jedina epidemiološka mjera koje se gotovo svi građani na pravilan način pridržavaju jeste nošenje maski. Pročitajte više na OVOM LINKU.

Izvor: Miomir Jakovljević / Anadolija

8:45

U Srebrenici nije otvoreno jedno biračko mjesto, jer je predsjednica doživjela saobraćajnu nezgodu. Nije povrijeđena, ali otvaranje tog biračkog mjesta kasni. Opširnije na OVOM LINKU.

8:30

Predsjednik Opštinske izborne komisije Novi Grad Ljuban Knežević rekao je novinarima da u ovoj izbornoj jedinici jutros u 7.00 časova nije otvoreno jedno bračko mjesto, u Suhači. Knežević je rekao da su članovi OIK-a na terenu i utvrđuju razlog.

On je naveo da su ostala mjesta, 51 redovno i jedno mjesto za glasanje u odsustvu, jutros otvorena u 7.00 časova.

Na redovnom biračkom spisku u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad je 26.558 birača, a za glasanje izvan BiH prijavljeno je 565 lica.

Izborni proces prati 459 posmatrača političkih subjekata.

8:27

Centralna izborna komisija BiH donijela je odluku o ukidanju odluke o akreditovanju posmatrača Udruženja pokreta mladih "Adresa" za posmatranje lokalnih izbora na biračkim mjestima u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnom Starom Gradu.

Ovom odlukom CIK je ukinuo pravo nadzora u osnovnoj jedinici Istočno Novo Sarajevo posmatračima ovog udruženja akreditovanim 6. novembra Jeleni Cerovini, Ognjenu Milinkoviću, Borislavu Bjelici, Dajane Mihajlović, Saše Jokanovića, Đorđa Jošila, Nenada Furtule, Dejana Miličevića, Saše Stanića, Ognjena Čvore, Nikole Gračanina, Aleksandri Toplović, Vesni Jovičić i Mladenu Ćosiću.

Takođe, pravo nadzora na biračkom mjestu u osnovnoj jedinici Istočni Stari Grad ukinuto je posmatračima Nikoli Gračaninu, Aleksandri Topalović, Vesni Jovičić i Mladenu Ćosiću iz Udruženja "Adresa".

CIK je ovom odlukom, naložio opštinskim izbornim komisijama u ove dvije lokalne zajednice da zabrane pristup ovim posmatračima na biračka mjesta.

U obrazloženju se navodi da je CIK donio odluku na osnovu prijave predsjednika OO SNSD Istočni Stari Grad Dubravke Dragaš da su, kako je navela u pismenom obavještenju, Nikola Gračanin, Aleksandra Topalović, Jovičić Vesna i Mladen Ćosić članovi SNSD-a.

8:16

Centralna izborna komislija BiH propisala pravila glasanja u uslovima pandemije, a i krizni štabovi i lokalne izborne komisije upozoravaju na šta treba obratiti pažnju, kako lokalni izbori ne bi postali novi klaster za širenje korona virusa. Kojih se pravila valja pridržavati i kakva je procedura na glasačkim mjestima pročitajte na OVOM LINKU.

Izvor: mondo.ba

7:57

Na teritoriji Republike Srpske i danas rade lokacije za izdavanje ličnih dokumenata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske. Iz MUP-a su naveli da je rad ovih lokacija organizovan povodom lokalnih izbora u BiH.

"U subotu i nedjelju od 7.00 do 19.00 časova građanima će biti na raspolaganju referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući i akvizicija", navodi se u saopštenju.

7:51

Birališta za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini otvorena su jutros u sedam časova, a priliku da ostvare biračko pravo građani će imati do 19. Izbori se prvi put održavaju u uslovima epidemije Kovid-19.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da poštovanje propisanih epidemioloških mjera ne smije biti smetnja za zakonito odvijanje izbornog procesa.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ius

Radim kao član komisije Kakvi ljudi glasaju nije ni čudo ko su kandidati i to 90 procenata

Brko

Izbori u jeku najvećeg talasa zaraze. Uhljebi moraju izaći na izbore jer im zavisi posao od toga a ovi drugi izlaze jer se, jadni, nadaju da će se nešto promijeniti. Nek vam je sa srećom svima...

Najnovije