• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"SDA glasačima izdavala potvrde za 10 litara goriva", iz stranke kažu da su gorivo platili posmatračima

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Koalicija ''Pod lupom'' izdvojila je danas jedan poseban slučaj, kako navode, kupovine glasova u Tešnju gdje je Stranka demokratske akcije (SDA) svojim glasačima izdavala potvrde o izdavanju 10 litara dizel goriva. Iz ove stranke tvrde da su gorivo plaćali posmatračima.

 "SDA glasačima izdavala potvrde za 10 litara goriva", iz stranke kažu da su gorivo platili posmatračima Izvor: Mondo/Ž. Svitlica

"Posebno radikalan slučaj kupovine glasova birača na dan izbora zabilježen je Tešnju gdje SDA Tešanj vrši podjelu potvrda o izdavanju 10 litara dizel goriva na benzinskoj pumpi Hifa d.o.o. Krndija," saopštila je koalicija "Pod lupom."

Ipak, Opštinska organizacija Stranke demokratske akcije (OO SDA) u Tešnju reagovala je na navode da je glasove na lokalnim izborima kupovala sa 10 litara dizel goriva. Tvrde da je gorivo bilo namijenjeno za posmatrače, a ne za glasače.

"Kada su osjetili da gube i da će SDA u Tešnju biti pobjednik, pokušavaju na svaki način umanjiti našu pobjedu. Istina je da smo našim posmatračima obezbijedili ishranu i gorivo, za vrijeme glasanja. I to je urađeno za 59 posmatrača. Potvrde su izdavane sa potpisom i pečatom i da smo imali ikakvu drugu namjeru, jasno je da ne bismo to uradili na ovakav način", tvrde u SDA.

Kako su naveli, pristrasnost i neobjektivnost od bilo koga nisu očekivali, a najmanje od jedne nevladine organizacije. Takođe tvrde da su i druge stranke imale, kako su istakli, slične aktivnosti.

"Znamo da su i druge političke partije imale slične aktivnosti i ne vidimo u tome nikakvu neprincipijelnu aktivnost, a ponajmanje nezakonitost", poručili su.

Iz tešanjske SDA su pozvali nadležne da provjere ove navode i poduzmu zakonom određene mjere ako postoji sumnja na nezakonitost.

Sve nepravilnosti koje je zabilježila koalicija ''Pod lupom'' pročitajte OVDJE, a o prijavljenim izbornim incidentima oglasio se i MUP RS.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE