Ako volite mafine i picu, ali ipak želite malo zdravije da se hranite, onda vam predlažemo da isprobate ovaj super recept bez brašna.
Mafini, bilo slane ili slatke, ljudi obično praktikuju za doručak ili večeru. Postoje jednostavni recepti, a mi vam predlažemo da napravite i zdraviju verziju pica mafina koji se spremaju bez brašna. Kada na pravi način iskombinujete recepte za 2 poznata jela, picu i pogačice, dobijete ovaj fantastičan obrok.
Sastojci:
2 jajeta
1 kašičica ljute mljevene paprike
1 kašičica timijana
1 kašičica bibera
2 kašičice soli
1/2 čaše tople vode
100 g tvrdog sira
1 crvena paprika
2 zelene paprike
10-15 crnih maslina
2 šolje čia sjemenki
1 kašika bundevinih sjemenki
1 kašika suncokreta
1 kašika paradajz paste
1 kašika maslinovog ulja
1/2 kesice praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaja, pa im dodajte začine, čia sjemnke, prašak za pecivo, maslinovo ulje, paradajz pastu i dobro sjedinite. Sipajte toplu vodu i i opet sjedinite. Zatim dodajte sitno sjeckane paprike, masline i sir. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine. Zatim dodajte propržene sjemeneke bundeve i suncokreta, pa opet sjedinite. Oblikujte loptice i ređajte pica mafini na pleh obložen pek papirom. Pospite susamom, pa pecite na 200°C oko 20 minuta.