• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno opcija koju su svi čekali: Trebalo im je više od četiri godine, ali sada je ova konzola kompletna

Autor Marko Nešović

Povezivanje bežičnih (Bluetooth) slušalica na vaš telefon, laptop, tablet ili konzolu normalna je stvar, godinama unazad. Osim za Nintendo Switch korisnike. Sada se i to mijenja.

 Konačno opcija koju su svi čekali: Trebalo im je više od četiri godine, ali sada je ova konzola kompletna Izvor: Promo/Nintendo

Narednog mjeseca u prodaju nam stiže Nintendo Switch OLED, unapređena verzija konzole, koja nije donijela velika unapređenja kojima su se korisnici nadali. Rezolucija ekrana je ostala 720p na konzoli i 1080p na TV-u, ali je ekran malo porastao, dok za odlaganje je dobio podršku za LAN, a memorija je duplirana sa 32 na 64 GB.

Nažalost, sve ono čemu su se korisnici nadali: 1080p ekran, 4K podrška, novi, moćniji čip, podrška za Bluetooth slušalice je izostalo, i najvjerovatnije se čuva za narednu generaciju, koja će imati mnogo više od kozmetičkih promjena.

Podrška za slušalice

Onda vam je jasno da je pravo iznenađenje stiglo od matične kompanije koja je na Twitter mreži objavila da će najnoviji firmver za originalni Switch donijeti podršku za uparivanje bežičnih slušalica sa konzolom. Nintendo se do sada vadio činjenicom da većina korisnika uvek ima žične slušalice koje nosi sa sobom, pa da bežična podrška nije neophodna, ali izgleda da je razočarenje zvano Nintendo Switch OLED ipak uticalo na to da Nintendo malo odobrovolji svoje korisnike. 

Naravno, ne bez ograničenja

Prije nego što se mnogo obradujete, napomenućemo i da će bežična komunikacija biti podržana samo u jednom smijeru, što znači da nećete moći da koristite mikrofon dok ne priključite slušalice preko 3,5 mm porta. Vjerujemo da će Nintendo smisliti neko objašnjenje za činjenicu zbog čega mikrofon nije podržan, poput toga da vjerovatno svako od nas nosi po jedan mikrofon u džepu, gdje god da krene...

Sa druge strane, mogli smo i da dobijemo podršku samo za Nintendo slušalice, tako da bolje da se ne žalimo previše. Kao da isti ljudi koji rade u Nintendo razvoju, rade i u Apple, kada su u pitanju inovacije i novi proizvodi.

Nintendo Switch OLED model VIDEO
Izvor: Nintendo

Provjerite firmver

U svakom slučaju, provjerite da li ste dobili firmver verziju 13.0.0 i ako jeste slobodno idite u podešavanja i uparite svoje omiljene slušalice kako biste mogli da se igrate sa svojom konzolom bez zapetljavanja u kablove.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS