• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Netflix zabranio dijeljenje lozinki, pa izgubio milion korisnika

Autor Ilija Baošić

Nakon odluke da španskim pretplatnicima zabrani dijeljenje lozinki, čak milion pretplatnika je otišlo sa platforme.

 Netflix izgubio milion pretplatnika u Španiji zbog lozinki Izvor: Unsplash

Kada je Netflix početkom godine zabranio dijeljenje lozinki u Španiji, nije ni slutio da će to dovesti do masovnog egzodusa korisnika, međutim, upravo to se desilo. Vjerovali ili ne, čak milion pretplatnika iz ove zemlje je napustilo platformu tokom prvog kvartala 2023. godine.

Gubitak velikog broja korisnika je objavio Kantar, kompanija za analizu podataka, ali ako ovaj broj stavimo u perspektivu prošlogodišnje analize kompanije FlixPatrol, prema kojoj je u Španiji prošle godine bilo 5 miliona Netflix pretplatnika, brzo shvatamo da je čak petina korisnika napustila platformu.

U anketi kojoj je sproveo Kantar, skoro polovina bivših pretplatnika kaže da više neće plaćati Netflix, čak i ako kompanija spusti cijenu ili uvede jeftiniji paketa sa reklamama. Prema analizi, ne postoji jasna demografska slika onih koji su otkazali uslugu, što znači da su i stari i mladi jednako odbacili ideju zabrane dijeljenja lozinki.

Netflix bi takođe trebao da se zabrine iznadprosečnim podatkom da još 10% postojećih korisnika u Španiji planira da otkaže uslugu tokom drugog kvartala 2023.

Zbog ovakvog razvoja događaja, Netflix više nije najpopularnija striming platforma u Španiji. Usluge ovog servisa plaća 66 odsto domaćinstava koji plaćaju neki vid striminga, a sada ih je prestigao Amazon-ov Prime Video (68 odsto). Izgleda da čak ni treća sezona serije The Witcher nije uspela da odloži gubitak korisnika.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS