• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je tvorac Facebooka zaista negativac

U filmu "Društvena mreža“, koji će se u bioskopima naći od oktobra, tvorac Facebooka prikazan je kao bezobzirna osoba opsjednuta seksom.

 Da li je tvorac Facebooka zaista negativac Izvor: MONDO

Facebook i 400 miliona njegovih korisnika, tokom protekle nedjelje bili su zaokupljeni debatom o promjeni mjera za zaštitu privatnosti.

Umjesto da u petak na Karibima uživa u proslavi svog dvadeset šestog rođendana, bledunjavi genijalac Cukerberg vikend je proveo na kriznim sastancima u Kaliforniji, tražeći način da umiri gnjev i brigu korisnika Facebooka.

Oni su ga svojevremeno učinili najmlađim milijarderom na svijetu, a sada strijepe da promjene koje na sajtu treba da budu uvedene zapravo znače da će Cukerberg detalje o njihovom onlajn životu prodati onom ko da najbolju ponudu, piše "Blic".

Čak je i grupa Amerikanaca odlučila da pokrene inicijativu koja će ljudima pomoći da se lakše odluče na odvikavanje od trenutno najpopularnijeg soc-net sajta. Do sada se više od 2.400 osoba upisalo i obznanilo namjeru da "se skine" sa Facebooka 31. maja 2010. godine.

Užasnuti tvorac Facebook nedavno je ispričao kolegama da želi da stekne glas 'dobrog momka', ali scenario filma o njemu nije mu pomogao.

Radnja filma, u čije je snimanje uloženo nešto više od 40 miliona evra, počinje 4. februara 2004, kada je tada devetnaesto godišnjeg Cukerberga u studentskom baru na Harvardu ostavila djevojka Erika.

On u grozničavom zanosu i pod dejstvom alkohola, piše kompjuterski program koji fotografije aktuelne generacije studenata na Harvardu pretvara u veb-sajt na kom on i njegovi drugari procjenjuju studentkinje.

Već trideset minuta nakon nastanka Facebook postaje toliko popularan da izaziva pad kompjuterske mreže Harvarda.

U filmu, koji će premijerno biti prikazan u oktobru ove godine, može da se vidi kako Cukerberg, koga igra Džesi Ajsenberg (26), napušta koledž i seli se u Silicijumsku dolinu, gdje je zajedno sa Šonom Parkerom (igra ga Džastin Timberlejk), oformio Facebook.

Početni finansijeri su bili blizanci Kameron i Tajler Uinklervos, koji su Cukerbergu povjerili zadatak da program proširi. Cukerberg je pristao, ali kada je sajt počeo da stiče popularnost na američkim koledžima, pokušao je da ih isključi iz posla.

To je dovelo do sudskog spora, okončanog time što je sudija u Delaveru 2008. braći Uinklervos dodjelio nadoknadu od 65 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS