• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Don Kihot - YouTube junak

Španska kraljevska akademija pozvala je korisnike Interneta širom svijeta da snime i postave na YouTube odlomke iz čuvenog romana "Don Kihot" Migela Servantesa, javlja BBC.

 Don Kihot - YouTube junak Izvor: MONDO

Akademija, kao zvanični zaštitnik španskog jezika, podijelila je knjigu u više od 2.000 segmenata koje će, isključivo na španskom jeziku, čitati i postaviti volonteri na specijalnu stranicu sajta za razmjenu video materijala Jutjub.

Kako je saopštila Akademija, cilj ovog projekta je istovremena promocija španskog jezika i čuvenog romana čiji pun naslov glasi "Veleumni plemić Don Kihot od Manče".

Iako važi za jedno od remek - djela španske i svjetske književnosti, tek malo ljudi može se pohvaliti da je zaista pročitalo Servantesov roman.

"Španski jezik nema mjesto koje zaslužuje na Internetu", rekao je predstavnik akademije Dario Viljanueva, dodajući da će ovom inicijativom pokušati da se to ispravi.

Po mišljenju Akademije, pustolovni roman iz 17. veka će se dobro uklopiti u "novi audiovizuelni i multimedijalni prostor kakav je Internet".

Svi zainteresovani za čitanje Servantesovog romana mogu da se prijave na sajtu www.youtube.com/elquijote, gdje će im biti dodijeljen po jedan odlomak.

Napisan 1605. godine, "Don Kihot" je priča o sredovječnom plemiću zaluđenom viteškim romanima koji kidiše na vetrenjače.

Originalno djelo ima 26 poglavlja i blizu 1.000 stranica.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS