• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optimizam u Krupi pred derbi začelja: Agresivnom i požrtvovanom igrom do pozitivnog rezultata

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U subotu od 13 časova na sarajevskoj "Otoci" igra se derbi začelja.

 Optimizam u Krupi pred derbi začelja: Agresivnom i požrtvovanom igrom do pozitivnog rezultata Ilić Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dvije ekipe koje su pokazale najmanje u dosadašnjem dijelu sezone m:tel Premijer lige BiH odmjeriće snage u subotu od 13 časova na sarajevskom stadionu "Otoka".

U susretu dvije posljednjeplasirane ekipe, Olimpik će ugostiti Krupu, a oba tima tražiće bodove spasa, sa kojim bi se prikljućili timovima koji su van opasne zone.

U prvom odmjeravanju snaga ove dvije ekipe, Krupa je na svom terenu slavila minimalnim rezultatom, a u kanjonu Vrbasa vjeruju da i sada mogu do pozitivnog ishoda.

Možda će vas zanimati

"Očekuje nas vrlo teška i neizvjesna utakmica protiv kvalitetne ekipe Olimpika, koja je to pokazala protiv Zrinjskog. S obzirom na stanje na tabeli na kojem se nalazimo i mi i oni, biće to fizički i psihološki veoma zahtjevna utakmica. Poštujemo ih, ali se nadamo da ćemo kroz agresivnu, požrtvovanu i borbenu igru doći do pozitivnog rezultata", poručio je Vladimir Ilić, jedan od trenera u stručnom štabu Krupe, koji radi sa prvotimcima nakon odlaska šefa Velimira Stojnića.

Defanzivac Marin Galić vjeruje da on i njegovi saigrači imaju snage da se suprotstave Sarajlijama i ovo teško gostovanje uspješno prebrode.

"Derbi je začelja i biće teška utakmica. Naporno smo radili ove sedmice, jasni su pomaci u igri i u utakmici protiv Olimpika imamo se čemu nadati. Moramo pobijediti, kao što moraju i oni. Presudiće želja, volja, htijenje, ali i individualni kvalitet, ko bude više želio pobjedu. Moramo ući maksimalno skoncentrisani u meč, dati sve od sebe i nadati se da ćemo pobijediti. U mnogim utakmicama ranije pođali smo prečke, stative, sreća nas je napustila, negdje su protivnici bili bolji, a smatram da smo zaslužili da se sreća sada nama osmijehne", poručio je desni bek Krupe.

Krupa i Olimpik do sada su odigrali tri međusobna susreta, a Krupljani su slavili u sve tri, a svaki put uspjeli su da sačuvaju svoju mrežu.

Prije već pomenutog duela u 3. kolu ovogodišnjeg prvenstva, u sezoni 2016/17. sastali su se dva puta, a tim iz Krupe na Vrbasu slavio je 2:0 na svom terenu, dok je u gostima bio još uspješniji i pobijedio 3:0.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 14. KOLO:

U subotu:

Mladost - Sloboda (13.00)
Olimpik - Krupa

U nedjelju:

Tuzla siti - Sarajevo (13.00)
Velež - Široki Brijeg (15.00)
Radnik - Zrinjski (17.00)

U ponedjeljak:

Borac - Željezničar (18.00)

TABELA: Sarajevo 33, Željezničar 29, Borac 24. Zrinjski 22, Široki Brijeg 21, Tuzla siti 20, Velež 19, Sloboda 17, Mladost 13, Radnik 11, Krupa 7, Olimpik 6.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC