• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Operacija štoper - Zvezda reaguje na zimu: Otvara se prostor za stranca, ali samo pod jednim uslovom!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Prati ga Zvezda skoro godinu dana i ponovo će pitati za njega tokom zime...

 Operacija štoper - Zvezda reaguje na zimu: Otvara se prostor za stranca, ali samo pod jednim uslovom Izvor: MN PRESS, Instagram/lrose20

Nije teško identifikovati koje su tri deficitarne pozicije u Zvezdi, pa se tako uveliko priprema plan za zimski prelazni rok u kom će biti potrebno rešiti problem štopera, levog beka i zadnjeg veznog.

Možda je najhitnije mesto Sekua Sanoga, koji će na zimu napustiti crveno-bele i vratiti se u Al-Itihad, neki bi rekli da je i urgentije pronaći zamenu Milanu Rodiću kraj leve aut-linije, međutim najduže se "kuva" priča oko novog centralnog defanzivca.

Možda će vas zanimati

Zvezda ih trenutno ima četvoricu u igračkom kadru - Pankov, Milunović, Degenek i Eraković - i u dosadašnjem toku sezone su svi dobijali šansu da se pokažu.

Moglo bi da se kaže da su Milunović i Degenek bili osnovni par, međutim Stanković je zapravo isprobao sve štoperske kombinacije, pružajući šansu i mladom Erakoviću koji je igrao manje bitne utakmice, ali i vrlo važne kakva je bio derbi.

Podatak da je Zvezda u dosadašnjem delu sezone primila svega 15 golova (7 u Superligi) govori da je odbrana uradila veoma dobar posao, ali ako se uzme u obzir da je većina golova dolazila iz individualnih grešaka - navodi na ideju da bi Stanković voleo da dobije još sigurniji bedem ispred kapitena Milana Borjana, nezamenljivog među stativama.

Delovalo je još letos da će Crvena zvezda dovesti pojačanje u odbrani, ali se to nije dogodilo prosto jer je igrački kadar bio prebukiran - čak je i Srđan Babić morao na pozajmicu u Famalikao.

Zvezda je još od proleća "merkala" Lindzija Rouza (28), štopera Arisa, vodila pregovore, ali na kraju nije došlo do dogovora jer je grčki klub tražio previše novca - odnosno - pošto Miloš Degenek nije završio u Belgiji kako se spekulisalo.

Ovako je prošle sezone igrao Lindzi Rouz.
Izvor: YouTube/NH21 Football Videos

Uz to, Rouz bi zauzimao dragoceno mesto stranca, a Zvezda će na zimu rešiti taj problem pošto će Ričmond Boaći i Seku Sanogo napustiti klub.

Istina, da bi Zvezda dovela Rouza potrebno je da ode neko od četvorice štopera, a s obzirom na to da Nemanji Milunoviću ugovor ističe za šest meseci - deluje da bi se u Ljutice Bogdana najlakše oprostili od njega, posebno ako se uzme u obzir krštenica (1989).

Rouz je počeo u Lavalu, potom igrao za Valensijen i Lion, dok je do Arisa stigao preko Lorijena i Bastije. Nastupao je za Francusku U21, a sada za Mauricijus.

Nije lak posao pronaći kupca za štopera u godinama, ali Milunović i dalje ima mnogo toga još da ponudi, dok Zvezda naravno za njega ne bi tražila veliko obeštećenje.

Rouz je po ukusu Dejana Stankovića, krasi ga odlična igra nogom, leži ekipama koje žele da igraju ofanzivno, a kako MONDO saznaje i dalje je veoma interesantan Crvenoj zvezdi koja će Aris tokom januara ponovo pitati za "njegovo zdravlje".

Prethodno se spominjala cifra oko milion evra, što je bilo previše za Zvezdu, ali ukoliko bi se plasirala u nokaut fazu Lige Evrope - i zaradila od Babića - to bi bilo i prihvatljivo.

Rouz ima ugovor na još godinu i po dana sa Arisom, standardan je i ove jeseni, a pošto nema mnogo jeftinijih i kvalitetnijih opcija kada su u pitanju domaći fudbaleri, verovatno je da će Zvezda pokušati da ponovo razgovara sa Grcima.

Bilo bi idealno kada bi Zvezda još na zimu rešila problem štopera, pa počela da ga uigrava i pre nego što počnu nove kvalifikacije u evropskim takmičenjima.

Ideje o levom beku i zadnjem veznom su još na dugačkom štapu...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC