• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz šeste lige stigao do reprezentacije - i to POGREŠNE: Popularna igrica je mogla da mu uništi karijeru!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na kraju je, rekao bi naš narod, imao više sreće nego pameti.

 Ruben Agilar nesporazum Bolivija poziv reprezentacija Francuska Izvor: Youtube/printScreen

Didije Dešamp je ostao bez veziste Liona, Husema Auara, a odlučio je da u nacionalni tim pozove defanzivca. Prvi izbor je bio desni bek Bajerna iz Minhena Buna Sar, ali pošto Nijemci imaju strogu politiku o izlasku iz zemlje, plan je promenjen.

Poziv je tako, nakon kraćeg lutanja, stigao do Rubena Agilara, desnog beka Monaka i čovjeka koji ima životnu priču o kojoj bi se mogao snimiti film. Šta znamo, možda i bude uskoro.

Agilar će imati priliku da debituje za Francusku tri godine nakon što se zahvalio na pozivu Boliviji i objasnio im da on nije njihov zemljak.

Možda će vas zanimati

 Poziv za nacionalni tim te zemlje iz Južne Amerike je uredno stigao, a pored njega stizala je i gomila poruka na društvenim mrežama.

Lijepo vaspitani Agilar je uredno odgovarao na njih, objašnjavajući Bolivijcima da nije porijeklom iz te zemlje i da u budućnosti neće zaigrati za nju. Gdje je, zapravo, nastao problem?

Kriva je igrica ''Football Manager'', odnosno njena baza podataka. Na jednom od prethodnih izdanja igrice, tada još anonimni Agilar je imao dvojno državljanstvo, Bolivije i Francuske. To je bilo dovoljno da se cjelokupna država potrudi da zaigra za boliviju.

Nisu mnogo provjeravali, povjerovali su igrici, a zatim poslali poziv desnom beku.

Ruben Agilar je rođen u Francuskoj, od majke Francuskinje i oca Španca, pa otud vuče to prezime koje pomalo liči na Južnu Ameriku i Boliviju.

''Bolivija me je kontaktirala, željeli su da igram za njih. Stizale su poruke, postao sam poznat u toj zemlji, bio sam na televiziji. Morao sam da napravim zvanično saopštenje, da se opravdam i objasnim sve. Ja nisam iz Bolivije i ne mogu da igram za tu zemlju'', rekao je Ruben Agilar 2017. godine.

Iako je ovaj reprezentativni dio njegove karijere nevjerovatan, podjednako je zanimljivo i u klupskom. Ruben je tek sa 21 godinom debitovao u drugoj ligi Francuske.

Do tada je igrao amaterski fudbal, u šestom i četvrtom rangu, za rezervni i prvi tim Grenobla. Pa kasnije Okser, drugoligaški tim i tek sa 24 godine Monpelje. Nakon dvije godine u tom timu prešao je u Monako, a sada je dobio i poziv u reprezentaciju Francuske.

To je prvi poziv tog tipa za Rubena Agilara. Nikada ranije nije igrao za reprezentaciju, ni u jednom uzrastu, a tokom seniorske karijere nikad nije odigrao ni klupski meč na evropskoj sceni.

Koliko je samo FM, vjerovatno izdanje iz 2016. godine, moglo da mu našteti u karijeri... Ovako, postaje reprezentativac svjetskih šampiona!

(mondo.rs)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC