• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Kastro rasplakao Maradonu: Pogledajte dirljiv trenutak prijatelja koji su otišli na isti dan (VIDEO)

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Maradona je mnogo voleo Kastra, bio je prijatelj sa mnogim južnoameričkim levičarima

 Kako je Kastro rasplakao Maradonu: Pogledajte dirljiv trenutak prijatelja koji su otišli na isti dan Izvor: Tanjug/AP/Ismael Francisco

Ne tuguju samo fudbal i sport. Dijego Maradona je bio jako uticajan kada je u pitanju politika Južne i Centralne Amerike.

Maradona je imao prijateljske odnose sa nekim od vodećih levičarskih lidera, pre svih sa Fidelom Kastrom, ali i sa Ugom Čavesom i Evom Moralesom. Na internetu se sada pojavio snimak na kome se vidi koliko je Argentinac voleo pokojnog kubanskog revolucionara.

Možda će vas zanimati

Maradona i Kastro su bili bliski prijatelji, a taj odnos se produbio kada je fudbaler neko vreme živeo na Kubi oporavljajući se od zavisnosti od droge.

Maradona je pričao da ga je Kastro često zvao ujutru da pričaju o politici i sportu i tako ga ohrabrivao u oporavku.

"Fidel mi je bio kao drugi otac", govorio je Maradona, koji je svoju autobiografiju posvetio i kubanskom lideru. Kastro je takođe imao lepe reči za njega:

"Dijego je veliki prijatelj i vrlo je plemenit. Nema sumnje da je čudesni sportista i održavao je veze sa Kubom bez ikakve materijalne koristi".

Maradona je bio blizak i sa pokojnim Ugom Čavesom, za koga je posle posete rekao da je očekivao da upozna "velikana", ali da je upoznao "diva". Nakon fudbalerove smrti sadašnji predsednik Venecuele Nikolas Maduro podelio je video kako Kastro Maradoni poklanja uniformu.

"Delim ovaj predivni video koji nam pokazuje Komandanta Fidela Kastra i Maradonu, koji dele ovaj predivni i šaljivi trenutak za obojicu i koji nam pokazuje da je život vredan življenja. Hvala životu, hvala Bogu!", napisao je Maduro.

Kao što vidite, Kastro pokazuje Maradoni oružje, a onda mu poklanja svoju uniformu, dok ovaj prosto skiči od sreće. Nakon toga su njih dvojica zagrljeni, a Maradona mu se kroz suze zahvaljuje.

Umrli su na isti dan u razmaku od četiri godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC