• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić razočaran poslije prosutih bodova: Široki je takav rival, mora se postići drugi gol...

Autor Dragan Šutvić

Borac je u finišu ispustio tri boda u duelu sa Širokobriježanima i prekinuo pobjedonosni niz na domaćem terenu

 m:tel Premijer liga BiH 16. kolo Borac Široki Brijeg 1 1 treneri Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Imao je Borac, u meču sa Širokim Brijegom, tri boda u džepu sve do 90. minuta, a onda dopustio gostima da u prvoj pravoj prilici pred Pavlovićevim golom dođu do pogotka i tako prekinu Borčev sjajan niz na Gradskom stadionu.

Sve do večeras, Borac je bio stoprocentno uspješan na domaćem terenu (7-0-0), čime je, od ex-yu klubova, ove sezone mogla da se pohvali još samo Rijeka (5-0-0), činilo se da će tako da ostane i nakon derbija sa Hercegovcima, ali bila je kobna ta 90. minuta...

Možda će vas zanimati

"Kao i uvijek, prvo ću čestitati kolegi na ovome što su uradili večeras. I u najavi utakmice govorili su da dolaze da prekinu naš niz. U svakom slučaju, mislim da smo mi, po svemu, zaslužili da pobijedimo u ovoj utakmici, ali to je fudbal. Ovo je Široki Brijeg, rival protiv kojeg se mora postići drugi gol i to smo znali na poluvremenu. Promašili smo u prvom poluvremenu par situacija, dok smo i u drugom imali dvije 'mrtve' šanse. Bila je ta prividna inicijativa Širokog u drugom poluvremenu, ali možda smo tako i htjeli, da bismo lakše došli u završnicu. Da smo dali drugi gol, mi bismo ovo lakše priveli kraju, ali nismo. Jedan jedini šut u drugom poluvremenu je završio tamo gdje ne treba po nas i to je fudbal... Lakše bi mi bilo da smo pimili gol u nekoj ranijoj fazi drugog poluvremena, nego u finišu, ali opet kažem, to je fudbal. Postoje tri ishoda, opet kažem bili smo dominantni, zaslužili da pobijedimo, nismo uspjeli, ali postoji sljedeća utakmica", rekao je Jagodić na konferenciji za novinare.

Pohvalio je ekipu strateg tima iz Platonove ulice.

"Sve su učinili da pobijedimo večeras, ali nismo imali sreće da realizujemo ono što smo već svi vidjeli u golu. Međutim, dobro je kad imate priliku da pobijedite već za tri dana."

Već na startu drugog dijela, iz igre je zbog povrede zgloba morao Dejan Meleg.

"Mislim da nas je to mnogo poremetilo. Zašto to kažem? Baš iz razloga nekih planiranih stvari u drugom poluvremenu. Vidjeli ste i da smo završili utakmicu sa dvije izmjene jer nisam želio da pokvarim ono što je dobro. Ono što je njihovo najjače oružje je desna strana i kad dobiju dugu loptu Ćorić i Jurilj, mi smo to zatvarali na vrijeme, ali ponavljam, falio je taj drugi gol. Svi smo konstatovali na poluvremenu da utakmica nije završena sa 1:0 i desilo se tako..."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Situacija sa Melegom?

"Isti zglob... Bilo je tu nekih oštrih startova, on je, vidjeli ste, u desetom minutu prošle utakmice dobio udarac po zglobu i nije trenirao prva tri dana po povratku iz Mostara. Nažalost, sada je ista noga u pitanju i eto, pored kapitena i Radulovića, još jedan vezni igrač nam je u autu. Baš gadno djeluje..."

Pojedini rezultati današnjeg premijerligaškog programa išli su na ruku Borcu, koji u narednom kolu gostuje Krupi.

"Računali smo da ćemo ovom pobjedom, uz neke rezultate koji su nam se danas 'poklopili', možda već u srijedu moći da se izborimo za drugu poziciju. Već sam u najavi ove utakmice i rekao da bih volio da dođemo u poziciju da se borimo da nakon 19 kola budemo drugi. Imali smo to u rukama, ali još je devet bodova u igri. Krupa jeste davljenik, jeste u lošoj poziciji, ali mi moramo sve da učinimo da tam pobijedimo i onda dočekamo nepobjedivo Sarajevo u sličnoj utakmici kao danas, gdje će odlučivati nijanse. Imamo tri dana do naredne utakmice i prvo moramo da se psihološki oporavimo jer veliko je razočaranje. Vidim da su skrušeni, jednostavno mislili smo da imamo završenu utakmicu... Uz dužno poštovanje naših komšija iz Krupe, mi moramo da idemo na pobjedu."

Sa koliko bodova bi Jagodić bio zadovoljan u posljednje tri jesenje utakmice?

"Rekli smo ranije da želimo da budemo među prve tri ekipe na polusezoni. Tu smo u igri, teško je reći sa koliko bih bio zadovoljan, ja bih volio svih devet, naravno. Ušli smo u ove četiri utakmice nakon našeg lošeg izdanja u prvih pola sata u Mostaru. Vidjeli smo danas da Zrinjski nije uspio da pobijedi Slobodu sa 81 posto posjeda lopte, džaba je posjed kad nema golova. Mi smo praktično sami sebi dali dva gola u Mostaru i onda smo na jednoj od naših analiza rekli da pokušamo da osvojimo bar devet bodova u naredne četiri utakmice. Dakle, još imamo sve u svojim rukama, međusobno se sastaju ekipe iz vrha tabele."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Jagodićev kolega, Toni Karačić, naravno, daleko zadovoljniji.

"Sigurno da možemo da budemo zadovoljni sa osvojenim bodom. Borac je u prvom poluvremenu bio kvalitetniji od nas, pogotovo u otvaranju utakmice. Mi se nismo dovoljno dobro snašli, postigli su pogodak zasluženo. U drugom dijelu prvog poluvremena smo imali nešto bolji posjed lopte. U drugom poluvremenu smo imali, da tako kažem, prednost u podjedu, međutim nismo iskreirali neke kvalitetne šanse, dok je Borac bio opasan iz tranzicije. Osvježili smo potom ekipu, uveli neke igrače koji su kvalitetno odgovorili, postigli smo pogodak iz kvalitetnog posjeda. Mogu da budemo zadovoljan, prekinuli smo Borčev niz pobjeda u Banjaluci. Uzeli smo bod, sad da li je zasluženo ili nije, ali jako sam ponosan na svoje igrače i srećan zbog ovog rezultata."

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

Baron Minhauzen i njegove laži,tolike pare uložene da bi slušali bajke. Imaš li obraza Vlado

BL

E koga ti više kažeš

...

Evrope nema , evrope nema . Sve zavisi u igri od Vranješa . Treba bolji trener , povuci se više pa nas obraduj . PS čuvaj se krupe

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC