• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona je u liftu upoznao Irineja: Tražio je blagoslov od srpskog vladike, a onda je poljubio ikonu na grudima!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna priča o Dijegu Armandu Maradoni.

 Maradona u liftu upoznao srpskog vladiku Irineja Izvor: MN PRESS, YouTube - printscreen

Za Dijegom Armandom Maradonom plače cijeli svijet, a plače i Srbija. 

Njegove veze sa Srbijom su poznate. Znamo kakvo je prijateljstvo gajio sa Emirom Kusturicom i kako je igrao protiv Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije.

Možda će vas zanimati

Vidjeli smo i da je znao da zapjeva srpske pjesme, ali sada se ispostavilo da je jednom prilikom u Rusiji imao susret sa zvaničnicima Srpske pravoslavne crkve. 

U decembru 2017. godine je vladika Irinej Bulović sa episkopom mohačkim Isihijem i svitom otišao na proslavu stogodišnjice obnove Patrijaršije u Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi. U to vrijeme dešavao se žrijeb za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a u liftu hotela desio se nevjerovatan susret. 

"U atmosferi globalnog velegrada, u hotelu kroz čiji hol, kao na pokretnoj traci, defiluju najznačajnije i najpoznatije svjetske ličnosti, u lift je, potpuno iznenada, zajedno sa nama, ušao i oniži crnpurasti čovjek, kovrdžave kose i sa upadljivim osmjehom na licu. Odmah sam prepoznao da se radi o fudbalskom čarobnjaku, koji je gotovo sâm pobijedio favorizovanu reprezentaciju Engleske na Svjetskom prvenstvu 1986. godine", podsjeća se epikop Isihije

Maradonu je ovaj susret zbunio, a Isihije i Irinej su odmah u Maradoni prepoznali dobrotu i hriščanske vrijednosti.

"I on je, rekao bih, bio iznenađen, vidjevši dvojicu visokih, od njega skoro dvostruko viših ljudi, u crnim mantijama, sa dugim bradama i kamilavkama na glavama. Već na prvi pogled, u njemu smo prepoznali dobrog čovjeka, skromnog hrišćanina i bogobojažljivog vjernika jer je odmah pokazao izuzetno poštovanje — prosto se ,,ukipio” pred vladikom Irinejem — i upitao vladiku da li može da celiva ikonu Presvete Bogorodice na njegovim grudima (panagiju) i zamolio da ga vladika Irinej blagoslovi", priča episkop Isihije na koga je Dijego Armando Maradona ostavio nevjerovatan utisak.

"Preosvećenom episkopu Irineju, za koga je opštepoznato da ne prati sport, brzo sam objasnio ko je naš saputnik u liftu moskovskog hotela. Naravno, on je dostojanstveno i sa osmijehom, pozvao našeg brata Dijega Armanda, kao iskrenog i bogoljubivog hrišćanina, da celiva panagiju na vladičinim grudima, blagoslovio ga na naš pravoslavni način i poželio mu da ga Presveta Bogorodica prati u svakom dobrom dijelu koje preduzima.

Eto, takav je bio Maradona, Dijego Armando. Bog neka mu podari Carstvo nebesko!", završava svoju priču Isihije!

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC