• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Borca za MONDO o prozivkama: Mladen Lučić je taj koji je nekorektan, ne klub

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Kompletan njegov ugovor je isplaćen i on je potpunosti naplatio ono što je zaradio. Klub je njemu izašao u susret i stavio na papir ono što ni ne treba da dobije", kaže za MONDO direktor Borca Dejan Lukendić.

 Direktor Borca Dejan Lukendić o prozivkama Mladena Lučića: On je taj koji je nekorektan, ne klub Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nekadašnji golman Borca Mladen Lučić tužio je klub sa Gradskog stadiona, nakon čega je Disciplinska komisija odlučila da banjalučki klub mora da isplati Lučiću 36.700 KM.

Ipak, prema riječima direktora Borca Dejana Lukendića, pomenuti iznos nije tačan, zbog čega su "disciplinci" FS BiH odlučili da prolongiraju rok za uplatu sa 5. na 21. decembar, kako bi se utvrdio tačan iznos koji klub duguje igraču.

Možda će vas zanimati

S toga ne postoje prepreke da se ovog vikenda odigra derbi meč 18. kola između Borca i Sarajeva, ali ni duel sa Tuzla sitijem, koji je na programu sedam dana kasnije.

"Rok je produžen do 21. decembra, iz razloga što navedeni iznos uopšte nije tačan. Sve je prolongirano kako bi se utvrdio tačan iznos, jer imamo sve izvode i sve možemo dokazati. Zato nam je Disciplinska komisija izašla u susret jer taj iznos nije tačan. Generalni sekretar Borca obavio je više razgovora s njim i objasnio mu neke stvari i bili smo vrlo korektni, za razliku od Mladena Lučića. Borac će svoje obaveze izmiriti kao što je to radio i do sada. Nekorektno je i od Sindikata profesionalnih fudbalera da objavljuje stvari bez da kontaktira sa klubom, da provjeri šta je u pitanju", rekao je Lukendić u izjavi za MONDO.

Sam Lučić danas se oglasio na Facebooku navodeći kako je u Borcu proveo lijep period, ali sve ono što se dešavalo nakon njegovog odlaska ne ide u prilog ljudima iz Uprave "Velikana iz Platonove".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Lučićevu objavu prenosimo u cjelosti:

"U Borcu sam imao prelijep period. To odmah moram istaći. Klubu, navijačima i saigračima ogromno hvala. Drago mi je što sam svojim doprinosom pomogao da klub poslije dužeg vremena ode u evropsko takmičenje, ali blato na taj period bacaju oni, koji su me proglasili nepotrebnim i zbog kojih sam morao napustiti klub.

Ja se zaista ne oglašavam. Živim svoj porodičan život, kako me svi i znate. Ali, moram napisati da sam razočaran ovim što čitam iz medija. Čekao sam i čekao da dobijem ono što mi pripada, ono što smo Borac i ja dogovorili, na šta niko nije tjerao klub, a bio sam samo ja tjeran da odem iz kluba. Zajedno sa svojim advokatima sam pokrenuo postupak i da se ovakva ustupanja prave, pa dva brata se ne bi tako odnosila kako to rade Savez i Borac. Opet ponavljam, klubu, navijačima i saigračima kapa do poda, ali ovakav odnos prema igračima je sramotan i nezapamćen, a imao sam popriličnu veliku karijeru i znam šta govorim.

Imamo i mi gospodo porodice, djecu, imamo i mi životne potrebe, Svaki dogovor ste prekršili, a sada još i vrijeđate time što pokazujete da imate moć i kontrolišete Savez.
Sve će doći na svoje, prije ili poslije. Ja znam da sam svaki dan davao sve od sebe i da me boljelo kada mi niste dali da prisustvujem treninzima.

Znam da dosta igrača ima probleme i sada. Neka budu jaki. Pravda je na njihovog strani, a biće i na mojoj", poručio je Lučić.

Nakon te objave, Lukendić je istakao kako je Lučić taj koji je bio nekorektan, a ne klub.

"Mladen Lučić je bio jako nekorektan. Borac mu je pružio sve, digao ga iz mrtvih, dao mu podršku, u trenutku kada je trebalo da završi karijeru, izašao mu je u susret na zahtjev tadašnjeg trenera", tvrdi Lukendić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Direktor "crveno-plavih" ističe da je Lučić naplatio ono što je zaradio.

"Kompletan njegov ugovor je isplaćen i on je potpunosti naplatio ono što je zaradio. Mi smo se sporazumno razišli, a na papir smo stavili iznos iz ostatka ugovora, koji smo mu obećali isplatiti kada budu neka bolja vremena, jer poznato je da je zbog pandemije korona virusa slabiji priliv sredstava, a Borac nikome nije ostao dužan i sve obaveze smo izmirili. On je odmah iskoristio priliku da nakon dva-tri mjeseca tuži klub. Klub je njemu izašao u susret i stavio na papir ono što ni ne treba da dobije. Nekorektno je postupio, naročito sa ovom svojom objavom. To što je on uradio je dno dna", smatra Lukendić.

Lukendić je naglasio da je 35-godišnji čuvar mreže, koji je u međuvremenu odlučio da se penzioniše, iako se po odlasku iz Borca pojavila informacija da bi karijeru mogao da nastavi u drugoligašu Romaniji s Pala, tužio još jedan nekadašnji klub, Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

"Taj Lučić je već četiri godine na sudu sa FK Slavija zbog 2.000 KM. Isti taj klub iz Istočnog Sarajeva primio ga je da bude trener golmana nakon završetka karijere i mi smo takođe tu urgirali iako nema nikakvu licencu. Sugerisali samo ljudima iz uprave Slavije, koji su novi u klubu i vjerovatno ne znaju da je na sudu, da mu daju posao. To sve pokazuje koliko je on u stvari nekorektan, a ne klub", zaključio je Lukendić.

Mladen Lučić u dva navrata branio je za Borac. Prvi put od 2012. do 2014. (u međuvremenu bio posuđen Radniku iz Bijeljine), te od jula 2019. godine do juna 2020, kada je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom sa Gradskog stadiona.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC