• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Negativna tradicija Borca protiv Sarajeva: Kajkut i Subić znaju kako se pobjeđuje "bordo" klub!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac u nedjelju (17.00, Arena sport TV) dočekuje Sarajevo u derbiju 18. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine sa izuzetno nepovoljnim međusobnim skorom.

 Saša Kajkut, Aleksandar Subić za MONDO o Borac - Sarajevo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Klub sa "Koševa" je na 33 međusobna dvoboja sa Banjalučanima u svim takmičenjima zabilježio 15 pobjeda, osam puta je slavio Borac, dok je takođe osam utakmica završeno neriješenim rezultatom.

Možda će vas zanimati

Izuzetno negativan međusobni omjer Banjalučana protiv Sarajlija prekinut je posljednji put prije pet godina odnosno 11. marta 2015. godine kada su crveno-plavi na "Koševu" stigli do pobjede (2:1) u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

"Sjećam se te utakmice, prošlo je pet godina od tada. Slavili smo 1:2, a ja sam postigao pobjedosni gol", rekao je Aleksandar Subić za naš portal i dodao da će nedjeljni meč protiv Sarajeva biti veoma težak i izuzetno zahtjevan.

...
Izvor: Youtube/FK Sarajevo

"U pitanju je ekipa koja je do sada najviše pokazala u prvenstvu i sigurno nisu slučajno najbolji posljednjih godina u m:tel Premijer ligi BiH. Imaju dosta dobrih pojedinaca i širok spektar igrača koje predvodi dobar trener (Vinko Marinović). Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, a neka pobijedi bolji", izjavio je lijevi bek crveno-plavih.

Kad je riječ o međusobnim mečevima u m:tel Premijer ligi BiH, banjalučki klub je stigao do posljednje pobjede za zelenim stolom 2013. godine zbog utrčavanja navijača Sarajeva u 71. minutu na teren koševskog stadiona, pa je Takmičarska komisija FS BiH utakmicu registrovala službenim rezultatom 0:3.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ali, posljednju pravu pobjedu na zelenom travnjaku Gradskog stadiona, Borac je upisao prije skoro deceniju, tačnije 26. novembra 2011. godine kada je bilo 2:0 za Borac. Golove su tada postigli Branislav Krunić, nekadašnji trener crveno-plavih, te Saša Kajkut iskusni centarfor Borca, koji ove sezone najčešće ulazi s klupe.

...
Izvor: YouTube/Borac-Sport

"Zanimljiv podatak. Tradicija je tu da se ruši. Nadam se da ćemo je mi srušiti u nedjelju i nastaviti s dobrim igrama i rezultatima na domaćem terenu. Ako dobijem priliku da zaigram, niko ne bi bio srećniji od mene da postignem gol Sarajevu za našu pobjedu", rekao je Kajkut.

Meč između Borca i Sarajeva igra se u nedjelju s početkom u 17 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL

Aj...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC