• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Borca postigao "najčudniji", najljepši i jedini gol u karijeri protiv Sarajeva!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Borca Stojan Malbašić strijelac je jednog od najčudnijih, a ujedno i najljepših golova koje je banjalučki klub postigao u derbijima sa Sarajevom.

 Stojan Malbašić najčudniji i jedini gol u karijeri dao FK Sarajevo Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

U meču šestog kola prvenstva Jugoslavije, odigranom na Gradskom stadionu 10. septembra 1989. godine, Malbašić je u želji da spriječi napad Sarajeva izbio loptu sa više od 50 metara. Ona je pala na ivicu šesnaesterca, preskočila istrčalog golmana Dragoslava Vukadina i završila u mreži za konačni trijumf Banjalučana od 2:0.

Možda će vas zanimati

"Uh, bilo je to prije više od 30 godina, ali se tog pogotka i sada odlično sjećam. Nekih ostalih detalja baš i ne, ali znam da su naše utakmice uvijek bile zanimljive i uzbudljive, a tako je i danas. U ono vrijeme su bili neki sasvim drugačiji odnosi, vladalo je veliko prijateljstvo između igrača, ali i navijača. Međutim, na terenu nije bilo tako jer smo bili veliki rivali, baš kao i danas. Nadam se da ćemo na najbolji način zaokružiti ono što smo uradili do sada, pa makar neko ponovio ono što sam ja uradio", rekao je Malbašić za "Glas Srpske", najavivši nedjeljni dvoboj protiv "bordo" kluba u okviru 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Prema njegovim riječima, crveno-plavi imaju pravo da se nadaju pobjedi nad klubom sa "Koševa".

"Mislim da imamo kvalitet da to i uradimo, ali moramo imati i malo sportske sreće koja nam je nedostajala u meču sa Širokim Brijegom. Kažem, cilj nam je Evropa, a do nje možemo samo ako pobjeđujemo, pa makar i lidera na tabeli".

Stojan Malbašić je seniorsku karijeru proveo u Borcu za koji je u periodu od 1980. pa do 1992. godine odigrao 260 prvenstvenih utakmica u okviru Prve i Druge lige Jugoslavije. Interesantno, za sve to vrijeme postigao je samo jedan pogodak, i to ovaj Sarajevu.

"Tačno, samo sam se jednom upisao u listu strijelaca. Ali tada je ipak igran drugačiji fudbal, pa nisam imao pretjerano mnogo ofanzivnih zadataka. Ipak, imao sam veliki broj asistencija, možda i najviše u svojoj generaciji", zaključio je prvi čovjek Borca u razgovoru za banjalučki list.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC