• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija opet pogurao Zrinjski da preskoči Borac, novi poraz Krupe na "Tušnju" (FOTO, VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski "plemićI" su 10. ovosezonskim golom Nemanje Bilbije stigli do 10. pobjede u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine kojom su preskočili Banjalučane na trećoj poziciji.

 Mladost - Zrinjski, Sloboda - Krupa, PL BiH, 18. kolo Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Deseti gol Nemanje Bilbije za desetu pobjedu Zrinjskog!

MLADOST - ZRINJSKI 0:1 (0:1)

Zahvaljujući novom golu Banjalučanina, koji je kapiten mostarske ekipe, gosti su osvojili sva tri boda u Doboju kod Kaknja i ponovo, barem privremeno, preskočili Borac na trećem mjestu na tabeli.

Mostarci su imali više od igre i terensku inicijativu u Doboju kod Kaknja, ali osim udarca Miloša Filipovića iz slobodnjaka u petom minutu kada je bio za malo neprecizan, nisu kreirali neku dobru priliku ispred gola Semira Bukvića u prvih 20-ak minuta.

Mladost je uzvratila u 24. minutu kada je Hadžić bio u odličnoj šansi, međutim, šutirao je iskosa pored stative "plemića".

Ipak, gosti iz Mostara su stigli do prednosti u 28. minutu pogotkom prvog strijelca m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine Nemanje Bilbije.

Kapiten Zrinjskog se odlično snašao u kaznenom prostoru poslije centaršuta Luisa Ibanjeza iz kornera i pogodio mrežu Mladosti - 1:0.

Bio je to 10. pogodak Bilbije u aktuelnoj sezoni, a nekoliko minuta kasnije mogao je da postigne još jedan gol, ali je Banjalučanin iskosa šutirao tik pored stative.

Domaćin je u nastavku preuzeo inicijativu i probao da stigne do izjednačenja, što je ostavilo dosta prostora za kontranapade, pa je Bilbija iz jednog takvog u 68. minutu mogao da riješi pitanje pobjednika, ali je njegov udarac odbranio Bukvić.

Prethodno su dobre šanse imali kapiten Mladosti Amer Hiroš i Amar Begić, međutim, dobro je branio i golman Zrinjskog Ivan Brkić.

Brkić je spasio čist zicer Mladosti u 78. minutu.

Nakon greške Slobodana Jakovljevića, napadač Mladosti Nedim Hadžić je sam krenuo prema golmanu Zrinjskom, ali je probao da ga predibrla umjesto da šutira, pa je lopta završila u rukama mostarskog čuvara mreže.

U 90. minutu, fudbaleri Mladosti su tražili jedanaesterac od sudije Aleksandra Njegomirovića iz Prnjavora nakon što je oboren Anel Dedić, ali je arbitar pokazao da se igra nastavi.

MLADOST: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Šišić, Lalić, Dedić, Mahmić, Nikolić.

ZRINJSKI: Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Barbarić, Mašić, Jakovljević, Ibanez, Trebotić, Enin, Filipović, Bilbija.

U drugoj utakmici u ovom terminu, Sloboda je tek u drugom poluvremenu slomila otpor Krupe na "Tušnju" - 2:0.

Gosti iz kanjona Vrbasa su u 11. minutu imali odličnu šansu da stignu u vođstvo, ali je prečka spasila Slobodu nakon udarca Stefana Nikolića.

Prečka se zatresla i na drugoj strani u 23. minutu kada je Fedor Predragović uposlio Nemanju Tomaševića, koji je pogodio okvir gola Krupinog čuvara mreže Vasilija Kolaka.

U nastavku su izabranici Gradimira Crnogorca poveli u 67. minutu pogotkom Dženisa Beganovića, koji se dobro snašao nakon što je udarac ispobao Dejan Uzelac, a lopta nekako stigla do napadača Slobode, koji je poslao u mrežu Krupe - 1:0.

Pobjedu i vrijedna tri boda za Slobodu ovjerio je u 87. minutu Said Husejinović iz jedanaesterca koji je skrivio golman Krupe - 2:0.

Ovo je Tuzlacima šesti trijumf u sezoni, a čak 12. neuspjeh ekipe iz Krupe na Vrbasu, koja je ostala na pretposljednjem mjestu na tabeli šampionata BiH.

SLOBODA: Golubović, Jusić, Devedžić, Uzelac, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Tomašević, Kurtalić, Osmić, Predragović.

KRUPA: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Maksimović, Mandić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 18. kolo

Sloboda - Krupa 2:0 (0:0)
/Beganović 67, Husejinović 87 pen/

Mladost - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Bilbija 28/

Željezničar - Široki Brijeg (15.00)

Borac - Sarajevo (17.00)

Igrano u subotu:

Radnik - Tuzla siti 2:1 (1:1)
/Janjić 45, Huseinbašić 50 - Ubiparip 19 penal/

Velež - Olimpik 2:0 (1:0)
/Mulić 38, Cvijanović 66/

TABELA: Sarajevo (-1) 41, Željezničar (-1) 36, Zrinjski 32, Borac (-1) 31, Velež 30, Široki Brijeg (-1) 28, Tuzla siti 24, Sloboda 22, Mladost 19, Radnik 15, Krupa 10, Olimpik 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC