• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić "alanfordovski" poslije Sarajeva: Kad se ne pobijedi, dobro je ne izgubiti!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Nemam šta da zamjerim svojim igračima, sve su učinili da pobijedimo", rekao je trener Borca Vlado Jagodić poslije remija sa Sarajevom.

 PLBIH Borac - Sarajevo Vlado Jagodić Alan Ford -  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac poslije sedam pobjeda na svom terenu upisao je dva vezana remija na Gradskom stadionu.

Poslije remija sa Širokim 1:1 bod iz Banjaluke odnijelo je i Sarajevo remijem 2:2, a Borac je ponovo primio pogodak u samom finišu utakmice.

Možda će vas zanimati

Dva puta Borac je vodio, ali nije uspio da upiše prvu pobjedu nad Sarajevom na Gradskom stadionu nakon devet godina, jer je Matijas Fanimo dva puta matirao Bojana Pavlovića, prvo u 60. minutu, a onda i pet minuta prije kraja utakmice.

"Da li sam zadovoljan remije, to je sad relativno. Imali smo dva puta vođstvo, morali smo prelomiti utakmici kod 2:1 kada smo imali igrača više. Olako smo ispustili te šense kao protiv Širokog i onda dođe kazna. Nemam šta da prigovorim igračima. Bila je borbena, ne toliko spektakulartna utakmica, jer je derbi, vidjeli smo četiri gola. Željeli smo, sve smo učinili, mislim da su nam se izvukli, ali ne možemo reći da je nezasluženo", rekao je Vlado Jagodić odmah poslije utakmice za TV Arenasport.

Sarajevo je ostalo sa igračem manje u 72. minutu kada je Anel Hebibović zaradio direktan crveni karton, ali djelovalo je da se Borac umjesto pritiska na protivnika čak i povukao.

"Nismo željeli da se povučemo. Željeli smo da sa igračem više imamo posjed lopte. Kod 2:1 imali smo tri dobre situacije, brzopleto smo potrošili šanse. Treći gol bi završio utakmicu, ali nismo uspjeli. Realno je da je ovo Sarajevo zaista teško pobijediti. Imali smo danas veliku priliku, ali je nismo iskoristili. Naravno, kad se ne pobijedi dobro je ne izgubiti", rekao je Jagodić.

"Mi smo morali sa igračem više morali biti daleko konkretniji u posjedu lopte, ne dozvoliti Sarajevu ono u čemu su jaki. Probili su našu desnu stranu, zavrnuli povratnu lopti, nismo izblokirali i to je taj gol koji je odveo utakmicu u egal. Nemam šta da zamjerim svojim igračima sve smo danas učinili da pobijedimo Sarajevo", dodao je trener Borca.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Trener Sarajeva Vinko Marinović ocijenio je da je njegova ekipa pokazala karakter.

"Mislim da smo gledali izuzetno dobru utakmicu, zanimljivu do kraja. Uspjeli smo se vratiti do 1:1, doći na taj nivo, pa i situaciju da damo gol, međutim, nismo ga dali. Borac je iz tranzicije dao drugi gol, poslije je došao i crveni karton, ali igrači su još jednom pokazali da imaju karakter i ja im na tome čestitam“, rekao je Marinović.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Grunfovski... To je inače njegov stav...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC