• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rumuni priznali rasizam - sudije su krive: "Zašto ga je zvao po boji kože, toliko je detalja?"

Autor Milutin Vujičić

UEFA odredila i ko će ih zamijeniti kada meč bude nastavljen.

 Liga šampiona Pari sen Žermen Bašakšehir sudije priznale rasizam Izvor: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Prethodne večeri desio se nevjerovatan skandal u Ligi šampiona. Na meču između Pari sen Žermena i Bašakšehira svjedočili smo rasističkom činu, a možda još gore od svega je što su za njega odgovorne sudije iz Rumunije.

Četvrti arbitar je poslije jedne gužve objašnjavao glavnom sudiji Haceganu da treba da "isključi crnog fudbalera", zbog čega je skočila čitava klupa Bašakšehira. Najratoborniji je bio Demba Ba koji je ušao u polemiku sa Rumunima, dok su se tome priključili i fudbaleri Pari sen Žermena, pa su zajedno napustili teren i zahtijevali izuzeće arbitara.

Možda će vas zanimati

U međuvremenu se mnogo pričalo o tome da li je to uopšte rasizam ili nije, u čitavu priču uključio se čak i predsjednik Turske Erdogan, a na kraju je svoj sud dao i predsjednik rumunskog Saveta za borbu protiv diskriminacije.

"To je rasizam, nema drugog tumačenja. Mogao je da ga identifikuje na osnovu nekog drugog detalja i da ignoriše boju kože", naveli su iz ove rumunske organizacije.

Nije ovo prvi rasistički skandal u koji su sudije iz Rumunije upletene, ali će vjerovatno biti posljednji jer je UEFA pokrenula istragu posle koje će oni biti sankcionisani.

Za fudbalere Pari sen Žermena i Bašakšehira, koji su uzeli stvar u svoje ruke kada su vidjeli da nema drugog rešenja, vjerovatno neće biti kazni, pošto je UEFA poslije višesatnog zasjedanja odlučila da meč nastavi dan kasnije (srijeda, 19.00), ali sa drugim sudijama.

Tako će na centru biti holandski arbitar Dani Makeli, a pomagaće mu sunarodnik Mario Diks i dvojica Poljaka - Marćin Bonjek i Bartoš Frankovski.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC