• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda je motor srpskog fudbala: Terzić blista poslije novog uspjeha, paralela sa 1992!

Autor Dragan Šutvić

"Daćemo sve od sebe da učinimo i na proljeće da Srbija napreduje na UEFA rang listi i da domaći klubovi imaju povlašćeni položaj".

 Zvezda je motor srpskog fudbala: Terzić blista poslije novog uspjeha, paralela sa 1992! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je nastavila da niže velike uspjehe u Evropi. Četvrtu godinu zaredom igrali su nokaut fazu UEFA takmičenja, a drugi put su uspjeli da obezbijede "proljeće" u Ligi Evrope.

Pošlo je to za rukom Vladanu Milojeviću u sezoni 2017/18, a sada i Dejanu Stankoviću koji je obezbijedio Zvezdi još najmanje dvomeč u Evropi. Da li će Zvezda uspjeti da napravi i korak više nego što je to bilo do sada, vidjećemo nakon žrijeba u ponedjeljak.

Možda će vas zanimati

Povodom rezultata crveno-bijelih oglasio se generalni direktor Zvezdan Terzić i objasnio da je ovo bila jesen za pamćenje.

"Ponosan sam na sve što smo uradili ove polusezone u uslovima koji su bili veoma teški. Podsjetiću vas da smo zbog korona virusa koji vlada svuda u svijetu izgubili mnogo, u svakom smislu. Svjetski fudbal je izgubio oko 13 milijardi dolara, pa smo i mi pogođeni, ali smo uspjeli da ostanemo stabilni u svemu tome i da priredimo još jednu jesen za pamćenje Zvezdinim navijačima", naveo je Terzić u razgovoru za zvanični sajt kluba.

Terzić je ponosan i što je Zvezda afirmisala veliki broj mladih igrača, pa je tako protiv Rada u jednom trenutku imala sedmoricu na terenu, dok je slično bilo i protiv Libereca.

"Koncept forisranja mladih igrača će se klubu tek isplatiti, a primjećujem i da su navijači time prezadovoljni. Svakako su mladi igrači veliki potencijal i snaga našeg kluba, a mi ćemo nastaviti da ulažemo u njih", poručio je Terzić.

Zvezda je u posljednje četiri sezone ostvarila nevjerovatan napredak na UEFA listi. Skočila je sa 192. pozicije na 50. mjesto, a to donosi brojne benefite u kvalifikacijama.

"Probili smo magični koeficijent od 30 bodova, a na korak smo od toga da uđemo i među 50 najbolje rangiranih klubova. Zvezda je već četiri godine u nizu glavni motor srpskog fudbala i prikupljamo bodove, kako za našu šansu da budemo nosioci, možda čak i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako i za domaći fudbal za koji se borimo. Daćemo sve od sebe da učinimo i na projeće da Srbija napreduje na UEFA rang listi i da domaći klubovi imaju povlašćeni položaj. Mjesto nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona smo skoro pa obezbijedili, a pokazalo se koliko je to važno, pogotovo u situacijama poput ovogodišnje", naveo je Terzić.

"Ponosni smo na to i nećemo stati. Po nekim projekcijama, ako makar dio ovih uspjeha ponovimo narednih sezona, nastavićemo da napredujemo na UEFA rang listi. U ovom trenutku, Crvena zvezda nije bila toliko dobro plasirana još od 1992. godine i zlatne generacije".

Generalni direktor crveno-bijelih ističe da se neće zaustaviti na ovome i žele da snažno završe jesen.

"Napravili smo snažan sistem. Svako zna šta radi i preuzima odgovornost za svoj dio posla, što se vidi i u našim rezultatima. Mislim da to primjećuju svi zvezdaši, a naročito legende kluba koje nam svakodnevno pružaju podršku. Blizu smo toga da napravimo ogroman uspjeh i završimo jesen sa samo jednim porazom u Evropi. Time bi oborili još jedan u nizu rekorda koji su oboreni svih ovih godina...", zaključio je Terzić.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC