• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stižu plate u Voši, vidi se svetlo na kraju tunela: "Pet meseci niko nije pitao da kupi naše igrače..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Pre tri godine je bio apsolutni mrak".

 Stižu plate u Voši, vidi se svetlo na kraju tunela: "Pet meseci niko nije pitao da kupi naše igrače. Izvor: MN PRESS

Vojvodina je prošle nedelje dobila novo rukovodstvo. Posle skoro pola godine na funkciji vršioca dužnosti i zvanično je zamenio Vojislava Gajića, a uz njega predstavljeni su i ostali članovi Upravnog odbora koji žele da "staru damu" postave na noge.

U prethodnom periodu bilo je dosta finansijskih problema zbog kojih je i Nenad Lalatović digao glas, a već su napravljeni prvi koraci kako bi oni bili rešeni.

Možda će vas zanimati

Igrači su prvo dobili premije i bonuse, ali neophodne su zaostale plate za njih i radnu zajednicu.

"Znate da u našem klubu račune o finansijama vodi generalni direktor Dušan Bajatović. On je bio bolestan, imao je korona virus, bili smo zabrinuti za njegovo zdravlje, nije stvar u tih 14 dana, to je čudna bolest, i bilo je neozbiljno davati mu rokove. Mislim da je najveći dobitak što se oporavio i čim je došao do normalnog radnog statusa ispunjene su velike obaveze. Sutra će biti ispunjene obaveze i biće im date plate. Igračima će sve biti isplaćeno", naveo je Samardžić.

Prvi čovek kluba je potvrdio ono što je MONDO objavio dan ranije. Vojvodina je u blokadi na 24 miliona dinara zbog duga Poreskoj upravi, a pre samo mesec dana uplaćeno je još 35 na osnovu potraživanja istom dužniku.

"Nije lako pod tom blokadom, ali nije lako da nađemo ta sredstva. Lavovski se bori taj čovek. Ne kažemo da to nije dug i da nećemo platiti, ali neka to bude realno vreme. Nemojte da neko ko se bori sa koronom da to ispuni. Razboleo mu se i deo porodice. Nije bilo ljudski i humano, čim se oporavio eto...", dodao je Samardžić.

Izvor: MN PRESS

Novi predsednik Vojvodine je takođe rekao da "imaju volju i organizaciju" da sve probleme reše, a da je situacija sada mnogo bolja nego što je to bilo pre dve-tri godine.

"Mi u klubu sada vidimo svetlo na kraju tunela, a pre tri godine je bio apsolutni mrak. Svakodnevno su ispadale fakture i nismo mogli da složimo sve naše obaveze", poručio je Samardžić i dodao da ubuduće neće biti mešanja u tuđi rad.

Nova tema je i sportski direktor, a u medijima se do sada kao kandidat spominjao Milan Kosanović.

"Upravni odbor je zakazan za 14 časova. Imamo nekoliko kandidata za sportskog direktora i moramo da definišemo šta je realno. Mora da bude do kraja nedelje, ali to je preko potrebna stvar".

Za kraj, jasno je daće na novom sportskom direktoru biti težak zadatak...

"Pet meseci sedim u Vojvodini i niko nije želeo da dovede naše igrače. Tražili su samo na pozajmicu i to naše najbolje. Moramo da podvučemo liniju u januaru, mnogima ističe ugovor, to će biti naša politika i to će učvrstiti naš finansijski bilans da budemo normalan klub. Ako nemamo novac - nećemo kupovati", zaključio je Samardžić.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC