• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret decenije, najveći transfer ikad i Barsino posrnuće: Sve to nam je priredio prošli susret PSŽ-a sa Mesijem!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Žrijeb je opet spojio Barselonu i Pari Sen Žermen.

 Preokret decenije, najveći transfer ikad i Barsino posrnuće: prošli meč PSŽ Barselona Izvor: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselona i Pari Sen Žermen do sada su u istoriji odigrali devet mečeva, ali onaj posljednji koji smo gledali je promijenio istoriju fudbala.

Meč je odigran 8. marta 2017. godine, a u Španiji je taj duel poznat pod imenom "Remontada". 

Možda će vas zanimati

Žrijeb je tada takođe sastavio PSŽ i Barsu u osmini finala Lige šampiona, samo što su uloge bile obrnute - Katalonci su gostovali na prvom meču, a PSŽ je kao drugi u svojoj grupi vukao nikad jači tim Barse. 

Mesi, Nejmar i Suarez su bili strah i trepet svih odbrana svijeta, ali u Parizu su poniženi. Di Marija je odigrao jedan od najboljih mečeva u životu i postigao je dva gola, po jedan su dodali Draksler i Kavani i svi su mislili da slavlje može da počne. 

Ipak kada je Suarez pogodio u 3. minutu revanša, pojavile su se sumnje. Na odmor se otišlo sa 2:0 za Barsu, a onda je Mesi dao gol iz penala, Kada je Kavani pogodio za 3:1 malo ko je vjerovao u preokret, ali pojavio se niko drugi do Nejmar! Dao je dva gola - u 88. i 91. minutu, a onda je posao dovršio Serđi Roberto i Barselona je prošla dalje. 

Malo ko tada je mogao da zamisli da su to dobre vijesti za PSŽ, a loše za Barsu. Katalonci su na narednom koraku ispali od Juventusa, a upravo ovaj meč je ubijedio Nejmara da PSŽ-u nedostaje samo malo da se bori za najveće trofeje. 

Platili su Parižani otkupnu klauzulu i tako je Nejmar postao najskuplji fudbaler u istoriji. Taj novac Barsa nije pametno iskoristila - potrošila ga je na skupe promašaje poput Filipea Kutinja i Usmana Dembelea, tim je stario, Mesi je stario, a klub se ekonomski urušavao.

Sa druge strane PSŽ je dominirao u Francuskoj i uglavnom nije igrao kako se očekuje u Evropi, ali su prošle sezone došli do finala LŠ, koje su izgubili od Bajerna. 

Sada je PSŽ veliki favorit u meču jer je Barselona u nikada goroj formi, a Mesi pred odlaskom. Nejmar je pričao da će naredne sezone igrati sa Mesijem, a situacija je takva da je mnogo vjerovatnije da će se to naredne sezone desiti u Parizu. 

Ko je mogao te martovske večeri 2017. godine da očekuje ovakav razvoj događaja, kao i da će jedan meč toliko toga promijeniti? 

Ko zna, možda od ove utakmice počnu bolji dani za Barsu. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC