• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mesi nije oborio nikakav rekord": Slavni brazilski klub tvrdi - Peleu "ukradeno" 448 golova!

Autor 000

Objasnili su i zašto to tvrde.

 Santos tvrdi - Mesi nije oborio rekord - Peleu ukradeno 448 golova Izvor: Tanjug/AP/Joan Monfort

Lionel Mesi je prošle sedmice proslavio obaranje rekorda legendarnog Pelea po broju postignutih golova za jedan klub, dobio čak čestitku i od Brazilca, ali sada je stigao protest!

Čak i akcija jedne američke pivare rezultirala je da svaki golman koji je primio gol od Mesija dobije po pivo za svaki pogodak u svojoj mreži, ali slavni Santos tvrdi da Mesi nije oborio nikakav rekord!

Brazilski klub se oglasio saopštenjem na svom sajtu gdje su se pobunili protiv Mesijevog rekorda od 644. gola za Barselonu.

Oni navode da je Mesi daleko od Peleovog rekorda u dresu Santosa koji, tvrde, iznosi čak 1.091 gol!

O čemu se zapravo radi?

Santos objašnjava da je Pele postigao 1.091 gol, a ne samo 643 koliko se ovih dana navodi, jer ističu da u tom manjem broju nisu uračunati prijateljski mečevi.

Pele je u takvim mečevima postigao čak 448 golova, a mnogi od njih bili su postizani protiv nekih skoro nefudbalskih timova koji su bili skupljani za svečane prilike, kao i protiv vrlo slabašnih rivala. Santos tvrdi da ako se Mesiju 644 gola za Barselonu računaju zajedno sa prijateljskim mečevima, onda to treba da bude slučaj i sa Peleom.

Lav Jašin i Pele, 1988. godine
Izvor: MN PRESS

"U tih 448 golova, koje danas osporavaju su i neki protiv velikih klubova tih godina. Pele je dao devet golova Klubu Amerika (Meksiko) i Kolo Kolou (Čile). Dao je osam Interu iz Milana, tresao je mreže River Plejta, Boke Juniors, Rasinga, Real Madrida, Juventusa, Lacija, Napolija, Benfike i Anderlehta. Čak je i Barselona primala golove od njega, dao joj je četiri gola u četiri utakmice", navodi se u saopštenju Santosa.

Oni su potom odgovorili i na to što je Pele neke od tih golova postizao protiv vrlo slabašnih ekipa.

"Postoji argument nekih analitičara da su mnogi od tih 448 golova postignuti u prijateljskim utakmicama protiv slabih rivala, malih ili regionalnih timova. U svakom slučaju i ti mečevi su se igrali u zvaničnoj opremi, po svim pravilima igre i zvanično su zavedeni. Podsjećamo da je i za prijateljske utakmice potrebno da se dobije odobrenje regionalne ili nacionalne federacije. Da li je rival jak ili ne, ne znači ništa za statistiku. Brojke su nedodirljive. Gol protiv Eibara vrijedi statistički jednako kao onaj protiv Valensije. Gol protiv Transvala (iz Surinama) vrijedi koliko i onaj protiv Real Madrida nasred "Santjago Bernabeua"", objašnajvaju iz Santosa.

Ipak, teško da će ovo saopštenje nešto promijeniti...

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC