• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Božović ''kupio'' Ibanjeza: Bio sam mu prevodilac, a on je dijelio plate igračima!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji bek Crvene zvezde se prisetio sezone 2015/16.

 Kako je Božović ''kupio'' Ibanjeza: Bio sam mu prevodilac, a on je dijelio plate igračima! Izvor: MN PRESS

Navijači Crvene zvezde sjećaju se trenerskog mandata Miodraga Božovića i neumornog Luisa Ibanjeza koji je ''držao'' cijelu lijevu stranu tih godina. Mogao je Argentinac da odigra dvije utakmice uzastopno.

Osvojena je titula, ali finansijska situacija u klubu nije bila sjajna. Plate su kasnile, a igrači su i po nekoliko mjeseci čekali na zarađen novac. U takvim situacijama je morao da reaguje trener koji je obilježio Ibanjezovu karijeru.

Možda će vas zanimati

Iako je kroz život radio sa nekoliko sjajnih stručnjaka, ali je Crnogorac na njega ostavio poseban utisak zbog nekih nefudbalskih stvari. Ne zovu ga džabe ''Grof''.

Voditelj  jednog hrvatskog podkasta ga je upitao ko je bio najbolji ili najupečatiljiviji trenera, a Ibanjez je ispričao ko ga je najviše ''kupio'' od trenera.

''Grof, Božović. Ispričaću vam tu anegdotu. Tada mi u Zvezdi nismo redovno dobijali plate. Neki igrači tri, neki pet mjeseci... Bio je tu jedan Brazilac, kolega, koji je imao malu platu, a nije je dobio tri ili četiri mjeseca. On je polovinu svake plate slao porodici u Brazil. U jednom trenutku, više nije imao novca i rekao je da mu je potreban za djecu'', započeo je priču Luis Ibanjez, kog se navijači Crvene zvezde i dalje rado sećaju.

Temperamentni Argentinac je zatim ispričao šta Miodrag Božović uradio kako bi riješio problem svog igrača.

''Pozvao me je Grof i rekao 'Ajde, Lučo, prevodi, koliko mu treba?'. On je odgovorio 'Ne znam, šefe, koliko god može', ali je Božović rekao da ga pitam opet. Božović je izvadio iz svog džepa, dao mu je cijelu jednu platu i rekao da mu se javi ako bude potrebno više. Tu me je kupio za cijeli život'', rekao je Ibanjez.

Argentinac je zaključio da trener nije imao nikakvu potrebu da to radi, da je mogao da nazove predsjednika kluba i traži novac za igrače, ali da je sjajan gest napravio kako bi na treninzima imao zadovoljnog igrača. To se njemu posebno svidjelo.

Događaj o kom je pričao Luis Ibanjez se dogodio u sezoni 2015/16, kada su pored njega i Božovića u klubu bila i dvojica Brazilaca. Bruno Matos je u tim stigao iz Novog Pazara, dok je Edson Silva stigao iz Sao Paula.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC